Στα 3,3 δισ. ευρώ το κόστος της «δωρεάν παιδείας»

aithousa-new-1

Μόνο στα ποσά για τα ιδιαίτερα μαθήματα δεν παρουσιάζεται μείωση σύμφωνα με έρευνα του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ

Υπέρογκο είναι το ποσό που δίνουν οι Έλληνες γονείς για τα παιδιά τους προκειμένου να καλύψουν παροχές που δεν κρίνονται ικανοποιητικές από τα δημόσια σχολεία.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ το ποσό αυτό για το 2015 έφτασε τα 3,31 δισ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά αφορούν βιβλία, ξένες γλώσσες, φροντιστήρια, ιδιαίτερα μαθήματα, σπουδές στο εσωτερικό και το εξωτερικό, εκπαιδευτικές εκδρομές κ.α.

Άν και το συνολικό ποσό είναι μειωμένο κατά 16% σε σχέση με αυτό του 2013, οι δύο κατηγορίες που «άντεξαν» και τα χρήματα συνεχίζουν να αυξάνονται είναι τα ιδιαίτερα μαθήματα και οι σπουδές στο εξωτερικό.

Συνολικά για φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα οι γονείς δίνουν πάνω από 753 εκατ. ευρώ ενώ για σπουδές στο εξωτερικό έδωσαν 155,8 εκατ. ευρώ.

Στη δεύτερη θέση των εξόδων βρίσκονται αυτά που δίνονται για ξένες γλώσσες με 621 εκατ. ευρώ ενώ στην τρίτη θέση βρίσκοναι τα έξοδα για σπουδές στο εσωτερικό με 554. εκατ. ευρώ.

ektehsi-new2

Διαβάστε όλη την έκθεση εδώ

ΣΧΟΛΙΑ (6)

idietera

Που μπορεί κανείς να καταγγείλει μόνιμους καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα σε μαθητές τους; (Μη μου πείτε να το καγγείλω στην υπηρεσία τους!)

Δεν υπάρχει τζαμπα

Ότι υποτιθεται οτι "προσφερεται" δωρεαν κοστιζει πανάκριβα σε φόρους και είναι πολυ χαμηλότερης ποιοτητας απο το αντιστοιχο "αγορασμενο". Γιαυτο σταματηστε να πιστευεται τους μύθους της δωρεαν παιδείας και υγείας. Τα συστήματα αυτά λειτουργούν μόνο για να τρώνε οι εντός, καταβροχθιζοντας τεράστια ποσά χωρίς ανταπόδοση σε εκείνους που τα πληρώνουν (φορολογούμενους)

Σπύρος Δ.

Βέβαια εδώ να τονιστεί πως οι εκτός, με θεμιτά και αθέμιτα μέσα έχουν δημιουργήσει έτσι τις συνθήκες ώστε ένας λαϊκός και τίμιος(!) μαθητής, να αδυνατεί να ανταγωνιστεί τον χλιδάτο που σκάει 800αρια και βάλε κάθε μήνα σε πρωτοκλασάτα φροντιστήρια και ιδιαίτερα. Η παιδεία μια χαρά δωρεάν είναι και λειτουργεί έτσι και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τώρα αν εδώ επειδή έχουμε πίτουρο αντί για μυαλό και το έχουμε φρακάρει και αυτό το σύστημα είναι άλλο θέμα. 2 απλές προτάσεις. Κατάργηση των πανελληνίων, σημαντική και ουσιαστική αναβάθμιση των επαλ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

elpidoforos1

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, σε μήνυμά του προς τον πατέρα του 18 μηνών αγοριού, δηλώνει ότι μίλησε με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι εντός ολίγων ημερών θα έχει λύσει οριστικά το θέμα

18
SYSKEPSH

«Φαρ Ουέστ» στην Κρήτη, με κτηνοτρόφους να απειλούν ακόμα και δημάρχους, σύμφωνα με καταγγελίες - Πώς καταφέρνουν να ξεγελούν τις Αρχές και να λαμβάνουν πολύ μεγαλύτερες επιδοτήσεις, από αυτές που δικαιούνται

2