Σοκ: Γιο κι αδελφό έχει χάσει σε τροχαία ο οδηγός που σκόρπισε το θάνατο στον Κηφισό

Σοκ: Γιο κι αδελφό έχει χάσει σε τροχαία ο οδηγός που σκόρπισε το θάνατο στον Κηφισό

Πρώτα σκοτώθηκε ο αδελφός του και πριν από οκτώ χρόνια ο γιος του - Έχοντας καταναλώσει αλκοόλ «θέρισε» δύο ζωές και μία γυναίκα χαροπαλεύει στο Αττικό Νοσοκομείο- Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από τη φονική πορεία της νταλίκας

troxaio_arthro1
Σκόρπισε τον θάνατο τα ξεμερώματα της Τετάρτης όταν έχασε τον έλεγχο της νταλίκας του και έπεσε πάνω σε ΙΧ σκοτώνοντας δύο ανθρώπους. Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, από το φονικό τροχαίο στον Κηφισό σοκάρει. Σοκάρουν όμως και οι λεπτομέρειες της ζωής του 64χρονου οδηγού που έμελλε να σκορπίσει τον θάνατο νωρίς σήμερα το πρωί.


Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του ο οδηγός νταλίκας έχει βιώσει δύο σοβαρά τροχαία στην οικογένειά του από τα οποία μάλιστα έχασε δύο από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της ζωής του.

Πρώτα σκοτώνεται το ένα από τα τρία αδέλφια του. Η απώλεια δεν ξεπεράστηκε ,όμως συνήθισε να ζει με αυτή. Κάποια χρόνια αργότερα όμως ακόμα ένα συνταρακτικό τροχαίο θα συγκλονίσει τη ζωή του. Ο 64χρονος επαγγελματίας οδηγός νταλίκας χάνει και τον γιο του σε τροχαίο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφοριες το νεαρό τότε παιδί έχασε τον έλεγχο της μηχανής του με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

Σήμερα ο 64χρονος, που όπως όλα δείχνουν, βρισκόταν υπό την επήρεια αλκόολ, ευθύνεται για τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον σοβαρό τραυματισμό μία γυναίκας η οποία βρίσκεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Αττικού δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

«Είναι οικογενειάρχης, έχει παιδιά, μάλιστα έχει χάσει το ένα του παιδί σε αυτοκινητιστικό πριν οχτω χρόνια περίπου. Έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του. Έχει χάσει και τον αδελφό του σε τροχαίο πριν πολλά χρόνια. Αν είχε πιει δεν τον ξέρω αλλά σίγουρα δεν συνήθιζε να οδηγάει έχοντας πιει αλκοόλ, δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα. Είναι από τους καλύτερους οδηγούς που γνωρίζω εγώ. Δεν έχω μιλήσει με την οικογένειά του, τώρα οι άνθρωποι περνούν δύσκολα», είπε στο protothema.gr συγγενικό του πρόσωπο.

Ο 64χρονος κρατείται έως αυτή την ώρα στο Ά Τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττικής οπου διενεργείται προανάκριση. Όπως σημείωσε ο συνήγορος υπεράσπισής του στο protothema.gr, κ. Πέτρος Μαντούβαλος ο οποίος βρέθηκε και στο σημείο του φονικού τροχαίου: «Υπάρχουν θέματα υπαιτιότητας του οδηγού και υπάρχει συγχρόνως ένα κορυφαίο θέμα ασφάλειας: Η Πολιτεία φέρει τεράστια ευθύνη, δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες στο σημείο του δυστυχήματος».

Βίντεο ντοκουμέντο από Κηφισό: Η στιγμή που η νταλίκα πέφτει πάνω στα ΙΧ



Κλείσιμο
Δυο νεκροί στον Κηφισό - Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από την σφοδρή σύγκρουση
Δυο νεκροί στον Κηφισό - Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από την σφοδρή σύγκρουση




Αδερφή οδηγού νταλίκας που έσπειρε το θάνατο: Δεν ξέρω πως θα ζήσει ο αδερφός μου από δω και μπρος

«Δεν ξέρω πως θα ζήσει ο αδερφός από 'δω και μπρος, είναι παρά πολύ ευαίσθητος. Συλλυπητήρια στις οικογένεις», δηλώνει μεταξύ άλλων η αδερφή του 64χρονου που έσπειρε το θάνατο σε δύο ανθρώπους, τα ξημερώματα της Τετάρτης Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο το δυστύχημα που προκλήθηκε, τα ξημερώματα της Τετάρτης στον Κηφισσό, όπου ένας 64χρονος οδηγός νταλίκας που βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ έχασε τον έλεγχο του βαρέος οχήματος, έσπασε τη νησίδα και βρέθηκε από το ρεύμα Αθηνών - Λαμίας, όπου εκινείτο, στο αντίθετο (Αθηνών-Πειραιώς) παρασύροντας δύο ΙΧ αυτοκίνητα και στέλνοντας στο θάνατο τους δύο οδηγούς και στην εντατική του Αττικού Νοσοκομείου μία γυναίκα συνοδηγό.

Τραγική φιγούρα είναι η αδρφή του 64χρονου οδηγού νταλίκας, η οποία, εμφανώς σοκαρισμένη από το τροχαίο αυτό, δηλώνει ότι ο αδερφός της είναι ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος και  πως δεν γνωρίζει αν θα ξεπεράσει ποτέ αυτό το δυστύχημα.

Η ίδια αναφέρει στο protothema.gr:

«Ο αδερφός μου είναι συντετριμένος. Δεν ξέρω αν θα το ξεπεράσει ποτέ. Μεγάλωσε στα φορτηγά από μικρό παιδάκι, καθώς ο πατέρας μου είχε φορτηγά. Ήταν η κακιά η ώρα μάλλον, δεν ξέρω τι να πω. Έχασε το παιδί του πριν δέκα χρόνια σε τροχαίο και είναι όλο μέσα στα μαύρα. Δεν μπορούσε να μου μιλήσει στο τηλέφωνο όταν τον πήρα. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Δεν ξέρω πως θα ζήσει ο αδερφός από 'δω και μπρος, είναι παρά πολύ ευαίσθητος. Συλλυπητήρια στις οικογένεις».

"Δεν μπορούσε να ελέγξει το τιμόνι ο οδηγός της νταλίκας", λέει στο ΘΕΜΑ 104,6 ο συνήγορος του Πέτρος Μαντούβαλος

Ο συνήγορος του οδηγού, Πέτρος Μαντούβαλος, μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 για όσα κατάφερε να συζητήσει αυτές τις ώρες με τον πελάτη του γύρω από τις συνθήκες του τροχαίου. "Τώρα βρισκόμαστε στη διαδικασία της προανάκρισης. Είναι συγκλονισμένος. Είδα έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να μιλήσει. Είναι πραγματικά συγκλονισμένος. Έχει και ο ίδιος χάσει παιδί και συγγενή σε τροχαία δυστυχήματα Το κυρίαρχο γεγονός είναι ότι χάθηκαν δύο άνθρωποι με συνυπαιτιότητα οπωσδήποτε του οδηγού της νταλίκας. Είναι βέβαιο ότι έχει συνυπαιτιότητα στο κομμάτι αλκοόλ στο αίμα. Έχει βρεθεί αλκοόλ στο αίμα του. Για να βρεθεί στο αίμα αλκοόλ σίγουρα έχει πιει. Είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ. Με βάση την εμπειρία μου ήταν δύο ποτά", είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μαντούβαλος.

Από την αυτοψία που έκανε στο σημείο ο συνήγορος του οδηγού της νταλίκας προκύπτει ότι "στο σημείο εκείνο ταχύτατης κυκλοφορίας και κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων υπάρχει πρόβλεψη συγκεκριμένου τύπου μπάρας ασφαλείας. Οι μπάρες που υπήρχαν δεν έχουν καμία σχέση με ασφάλεια. Είναι ένα πλέγμα διάτρητο που και μηχανάκι να πέσει επάνω σκοτώνεται αυτός και περνάει απέναντι", σημείωσε ο Πέτρος Μαντούβαλος μιλώντας στην εκπομπή "Εντός ΘΕΜΑτος" με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη τονίζοντας ότι "αν είχε προβλεφθεί να είναι οι προβλεπόμενες μπάρες ασφαλείας δεν θα είχαμε θύματα".

Αυτός ήταν και ο λόγος που από την πρώτη στιγμή ο κ. Μαντούβαλος μίλησε για συνυπαιτιότητα. "Η πολιτεία πρέπει να λάβει ορισμένα μέτρα για κάποια απλά πράγματα. Το υπουργείο Μεταφορών ή όποιος άλλος είναι αρμόδιος εκεί, έπρεπε να είχε τοποθετήσει μπάρες. Όπως μου είπε χαρακτηριστικά κρατικός αρμόδιος, αν υπήρχαν οι προβλεπόμενες μπάρες ασφαλείας και άρμα να παρεξέκλινε της πορείας του θα είχε σταματήσει. Αλλά βεβαίως έχει ευθύνη ο οδηγός, το κυρίαρχο γεγονός είναι ο θάνατος των ανθρώπων και όταν γίνει το δικαστήριο θα τιμωρηθεί".

Μιλώντας για τις συνθήκες του δυστυχήματος ο οδηγός της νταλίκας είπε στο συνήγορό του ότι "προσπάθησε να ελέγξει το αυτοκίνητο και δεν μπορούσε να ελέγξει το τιμόνι". Για το λόγο αυτό "τώρα γίνεται αυτοψία και στη συνέχεια θα γίνει πραγματογνωμοσύνη από μηχανολόγο του Πολυτεχνείου, πάνω στο αυτοκίνητο, για να δούμε τι πραγματικά έχει συμβεί ως προς τη δυνατότητα να το οδηγήσει και να το ελέγξει" είπε ο κ. Μαντούβαλος και συμπλήρωσε ότι "πρέπει να ελεγθεί το αυτοκίνητο στο αν κινείτο με όλα τα στοιχεία του και ασφαλώς το αλκοόλ θα ληφθεί υπόψη".

Σε ότι αφορά στην προβλεπόμενη τιμωρία σε τέτοιου τύπου αδικήματα ο συνήγορος του οδηγού της νταλίκας είπε ότι "η τιμωρία θα έρθει αργότερα όταν γίνει το δικαστήριο. Τώρα είναι η πρόληψη και η αντιμετώπιση για τέτοια αδικήματα. Αύριο στην Εισαγγελία θα χαρακτηριστεί το αδίκημα και δεν θέλω να προκαταλάβω κανέναν. Θέλετε να πω την πραγματικότητα; Οι ποινές για ανθρώπινες ζωές από τροχαία δεν είναι μεγάλες. Δεν θέλει ο άλλος να το κάνει. Αλλά βεβαίως όταν πίνεις πρέπει να το έχεις στο μυαλό σου και να μην οδηγείς. Αν ζητάτε τη γνώμη μου έστω κι αν είμαι υπερασπιστής, θα έλεγα ότι οι τιμωρίες θα πρέπει να είναι μεγαλύτερες. Εγώ στηρίζω όλη την ιστορία στην πρόληψη. Είμαι υπερασπιστής του, αλλά θα σας έλεγα ότι δεν πρέπει να χάνονται έτσι ανθρώπινες ζωές, τόσο εύκολα. Κοιτώντας βέβαια όλες τις παραμέτρους", είπε ο Πέτρος Μαντούβαλος.

Στο ερώτημα της Άριας Καλύβα από που ξεκίνησε η νταλίκα, ο συνήγορος του οδηγού απάντησε, οτι ήταν άδεια και είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά για να πάει να φορτώσει στην εθνική οδό σε ένα εργοστάσιο περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα.








Αδελφή οδηγού νταλίκας - Κηφισσός



troxaio_photo1
troxaio_photo2
troxaio_photo3


Δείτε βίντεο: Αδερφή οδηγού νταλίκας: Δεν ξέρω πως θα ζήσει ο αδερφός μου από 'δω και μπρος - Είχε χάσει γιο κι αδελφό σε τροχαία
Αδερφή οδηγού νταλίκας: Δεν ξέρω πως θα ζήσει ο αδερφός μου από 'δω και μπρος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης