Νέες τουρκικές προκλήσεις: 19 παραβιάσεις και αερομαχία πάνω από το Αιγαίο

TURK

Δύο οπλισμένα F-16 και τρία κατασκοπευτικά CN-235 πέταξαν σε περιοχές του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου

Σε 19 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, η μία εκ των οποίων εξελίχθηκε σε εμπλοκή (αερομαχία), προέβησαν την Παρασκευή τουρκικά μαχητικά και κατασκοπευτικά αεροσκάφη, λίγες ώρες μετά τον εμβολισμό της κανονιοφόρυ «Αρματωλός» από το τουρκικό εμπορικό πλοίο «Karmate».

Πιο συγκεκριμένα, δύο οπλισμένα F-16 και τρία κατασκοπευτικά τύπου CN-235, παραβίασαν σε 19 περιπτώσεις τον ελληνικό εναέριο χώρο σε περιοχές του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, ενώ καταγράφηκαν και πέντε παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Οι 17 από τις 19 παραβιάσεις πραγματοποιήθηκαν από τα τουρκικά κατασκοπευτικά. Η μοναδική εμπλοκή έγινε με τα F-16, τα οποία εντοπίστηκαν, αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν βάσει των διεθνών κανόνων.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Παύλος

Κακώς, κάκιστα, εφαρμόζονται οι διεθνείς κανόνες εμπλοκής για κοπρόσκυλα που δεν τους σέβονται.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

astynomiko_main01

Ο δράστης εγκλωβίστηκε στο κατάστημα - Έσπασε τη βιτρίνα με τον πυροσβεστήρα και βγήκε έξω, αιμόφυρτος, αλλά δεν πρόλαβε να διαφύγει, καθώς στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ - Εξέπνευσε από τα σοβαρά τραύματά του

5