Πού ψάχνουν τα αίτια της πτώσης του Mirage 2000-5

mirage_double1

 Η προσοχή των ειδικών στρέφεται στο γεγονός ότι το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κίνδύνου - Το γεγονός αυτό ενισχύει την πιθανότητα απώλειας προσανατολισμού από τον πιλότο  

Τα αίτια της τραγωδίας που οδήγησε στον άδικο θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, αναζητούν οι ειδικοί της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ήδη όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, έχει συσταθεί επιτροπή η οποία ερευνά τα αίτια της πτώσης του Mirage 2000 -5 σε απόσταση 9 ν.μ βορειοανατολικά της Σκύρου.

Οι πρώτες πληροφορίες δεν δίνουν σαφή εικόνα για τα αίτια της πτώσης του υπερσύγχρονυ αεροσκάφους, ωστόσο η προσοχή των ειδικών στρέφεται στο γεγονός ότι το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κίνδύνου.

Χαρακτηριστικές είναι άλλωστε και οι δηλώσεις που έκανε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πτέραρχος εν αποστρατεία, Βαγγέλης Γεωργούσης ο οποίος σημείωσε ότι «όταν χάνουμε ένα αεροπλάνο με τον πιλότο του χωρίς να μιλήσει ο πιλότος, το πρώτο που πρέπει να διερευνήσουμε, είναι το πρόβλημα στον πιλότο και όχι στο αεροπλάνο».

Με δεδομένο ότι ο άτυχος σμηναγός δεν μίλησε με το δεύτερο Mirage και χάθηκε αιφνιδιαστικά με το αεροσκάφος του ενισχύει την εκτίμηση ότι ο πιλότος έπαθε «vertigo» δηλαδή απώλεια προσανατολισμού και απώλεια αίσθησης του ορίζοντα.

Αυτό το ενδεχόμενο ενισχύεται και από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σήμερα το πρωί στην περιοχή με την πολύ χαμηλή νέφωση.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να παρουσίασε το αεροσκάφος ένα ξαφνικό πρόβλημα και ο πιλότος να μην πρόλαβε να κάνει χρήση του εκτοξευόμενου καθίσματος.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το πρωί της Πέμπτης, ένα ζευγάρι Μirage 2000 -5 απογειώθηκε από την Σκύρο με αποστολή την αναγνώριση και αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών. Στο ένα χειριστής ήταν ο 34χρονος σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος. Οι πτήσεις αυτές είναι visual , δηλαδή οι πιλότοι έχουν οπτική επαφή μεταξύ τους και αναμένουν τις οδηγίες από την βάση τους.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές και οι άνεμοι ήταν εντάσεως 2 μποφόρ βορειοανατολικοί. Ωστόσο, υπήρχε αυξημένη νέφωση λόγω υγρασίας με αποτέλεσμα το ζευγάρι των Μιράζ να πετά σε χαμηλό ύψος, κάτω από τα 6.000 πόδια.

Στις 12.15, σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση του ΓΕΑ, υπήρξε απώλεια επαφής του αεροσκάφους. Ο έτερος πιλότος, το «ζευγάρι» του Μπαλταδώρου, δήλωσε ότι έχασε την επαφή του με το δεύτερο αεροσκάφος.
Πτώση μαχητικού αεροσκάφους Mirage 2000-5 στη Σκύρο - Τα πρώτα στοιχεία

ΣΧΟΛΙΑ (59)

ΟΚ

Δεν μάθατε τοσα χρόνια; Στην Ελλάδα όταν έχουμε νεκρούς απο πτώση, δεν είναι ποτέ από μηχανική βλάβη η κατάρριψη από εχθρικό χέρι. Πάντα φταίει ο πιλότος ο αέρας η ομίχλη και τα σύννεφα.

Help!

Γέμισε με σχόλια φασιστερων. Όλοι μετριοπαθείς και "πολιτικαλ" korrekt. καημένε και νεκρέ Ηλιακή με ακούς;

Παλιός

Αιωνία η Μνήμη στον Αδικοχαμένο!!!! Το Lesson Learn. Τα μάθημα ποιο είναι; Έχουμε τις περισσότερα ατυχήματα- απώλειες σε προσωπικό και αεροσκάφη σε όλη την Ευρώπη και Αμερική από χώρες που πραγματικά κάνουν πόλεμο. Τι γίνεται; Οι πιλότοι μας εκπαιδεύονται- εξετάζονται σωστά, ή δε βαριέσε ; ή γράφουν ώρες χωρίς να τις κάνουν,( ρωτήστε γι αυτό). Πριν την πτήση εξετάζονται εάν είναι ξεκούραστοι καλά; Εάν έχουν κοιμηθεί ή ξενυχτήσει σε Bar κλπ; ( ρωτήστε τους), . Ήμαστε απρόσεκτοι , ξερόλες και υπερόπτες; Δεν είναι ώρα να πούμε περισσότερα.

Αριστερος - Ταξικος

Και τωρα θα αρχισουν οι θεωριες συνωμοσίας απο τους φραπεδιαρηδες οτι το εριξαν οι Τουρκοι..

Πολίτης

ΤΑ ΣΥΣΤΉΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΌΥ ΠΟΛΈΜΟΥ ΣΑΣ ΛΈΝΕ ΤΊΠΟΤΑ???ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΆ ΧΡΌΝΙΑ ΤΑ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ!!! ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕ!!!!!

ελατε Τουρκοι άμα βαστατε

.ΤΟ ΚΑΘΉΚΟΝ ΚΆΘΕ ΈΛΛΗΝΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΈΝΟΥ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΊΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΊΔΑ. .ΌΤΑΝ ΔΏΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΉ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΏΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΉΚΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΊΔΑ, ΤΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΡΩΑΣ ΚΑΙ ΑΘΆΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΡΔΙΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΘΑΡΡΟΣ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΥΠΕΡ ΒΩΜΏΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΏΝ ΘΥΣΙΑΖΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ  .ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΑΝΕΣ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ...ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΠΉΡΕ  Η ΜΠΟΧΑ  .ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΟΥΡΩΤΉΡΙ ΤΟΝ ΕΝΑΈΡΙΟ ΧΏΡΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ,ΘΑ ΈΠΕΦΤΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ; ΕΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΆΝΤΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΤΣΟΚΟΒΑΝΕ ΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΛΟΓΩ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΘΑ ΈΠΕΦΤΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ; ΕΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΟΨΕΙ ΤΟΝ ΒΗΧΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ;ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ; ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ.

ΚΛ

σύνταξη θα πάρει η χήρα με τα ορφανά ή οι παροχές και τα δωρεάν ισχύουν μόνο για τους αλλοδαπούς;;; με τους νόμους σύριζανελ δεν δικαιούται η οικογένεια του άτυχου χειριστή ούτε ένα σεντ,αν ήταν από Αφρική ή Αφγανός θα ηταν τυχερή

electronic warfare

ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΟΥΡΩΤΉΡΙ ΤΟΝ ΕΝΑΈΡΙΟ ΧΏΡΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ,ΘΑ ΈΠΕΦΤΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ; ΕΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΆΝΤΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΤΣΟΚΟΒΑΝΕ ΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΛΟΓΩ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΘΑ ΈΠΕΦΤΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ; ΕΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΟΨΕΙ ΤΟΝ ΒΗΧΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ;ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ;  ΑΡΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΤΕ

Ασχετος

Γιατι δεν "ανοιγουν" τους s300 για να ξεκουρασουν και τις τσεπες και τους πιλοτους μας.

Johm Doe

Ξεφτίλες πείτε την αλήθεια ότι το ρίξανε. Ακομα δεν είχατε ανασύρει τον πιλότο και ήδη ξέρατε τα αίτια ότι ήταν vertigo. Και σταματήστε τη λογοκρισία εκει στο ΠΘ, 2η προειδοποίηση. Το ότι δεν γουστάρουμε συριζα δεν σημαίνει ότι γουστάρουμε μητσοτάκη.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης