Ζευγάρι από τη Ρόδο έκανε απάτες σε όλη τη χώρα

Ζευγάρι από τη Ρόδο έκανε απάτες σε όλη τη χώρα

Οι δράστες, ένας 22χρονος και μια 33χρονη, επέλεγαν πωλητές με τους οποίους ήταν αδύνατο να έρθουν σε απευθείας επαφή λόγω διαφορετικού τόπου διαμονής

43fa71e6db9cd2728d06c3a296dd14a4-2
Έξυπνο τρόπο να ιδιοποιούνται διάφορα είδη που οι ιδιοκτήτες τους έβγαζαν στο «σφυρί» μέσα από αγγελίες που αναρτούσαν σε ιστοσελίδες αγοραπωλησιών, είχε βρει ένα ζευγάρι νεαρών από την Ιαλυσό της Ρόδου στέλνοντας στους πωλητές πλαστά παραστατικά ότι δήθεν κατέθεσαν τα χρήματα που ζητούσαν.

Οι δράστες, ένας 22χρονος και μια 33χρονη, επέλεγαν πωλητές με τους οποίους ήταν αδύνατο να έρθουν σε απευθείας επαφή λόγω διαφορετικού τόπου διαμονής. Αφού επικοινωνούσαν μαζί τους τηλεφωνικά και συμφωνούσαν στην αγοραπωλησία, τους έστελναν τα πλαστά παραστατικά για την υποτιθέμενη καταβολή των χρημάτων και παραλάμβαναν αυτό που πωλούσαν.

Με τη μέθοδο αυτή, από τις 20 Ιουνίου του 2016 ως τις 13 Οκτωβρίου του 2017, απέσπασαν είδη συνολικής αξίας 31.050 ευρώ από τουλάχιστον επτά θύματα στον Άλιμο, τη Νάξο, το Λαύριο, το Ηράκλειο, το Λασίθι, την Σκιάθο και τη Ρόδο! Μεταξύ αυτών, ήταν κοσμήματα, αγροτικά προϊόντα, ακόμη και μια μοτοσικλέτα!

Τα στοιχεία των δραστών ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας των αστυνομικών του τμήματος Ιαλυσού και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου και πλαστογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης