Επιμένει στην «ομηρία» ο Καμμένος και προαναγγέλλει συμφωνία Ελλάδας - ExxonMobil

Επιμένει στην «ομηρία» ο Καμμένος και προαναγγέλλει συμφωνία Ελλάδας - ExxonMobil

«Exxonmobil και Total υπογράφουν σύντομα συμβόλαια με την Ελλάδα» δήλωσε κατά τηδιάρκεια επίσκεψής του σε αεροπορική βάση της Κύπρου

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου" στην Πάφο, δήλωσε πως η Τουρκία αντί να ακολουθεί έναν ευρωπαϊκό δρόμο που όλοι επιθυμούμε, ακολουθεί έναν άλλο δρόμο, όπως δείχνουν οι προκλήσεις της που αφορούν τόσο την Κύπρο όσο και την Ελλάδα. 

Ο κ. Καμμένος, είπε πως η Ελλάδα και η Κύπρος αυτή τη χρονιά βρίσκονται σε μια πολύ σημαντική φάση της ιστορίας τους. «Είναι οι χώρες πλέον που παράγουν φυσικό αέριο και πετρέλαιο αργότερα», ανέφερε, σημειώνοντας πως η Ελλάδα ακολουθεί την Κύπρο σ’ αυτή τη διαδικασία και πως αυτό προκαλεί αρκετές αντιδράσεις από πλευράς της Τουρκίας.
«Με την Τουρκία, ανέφερε, επιθυμούμε να έχουμε μια ειρηνική συνύπαρξη, μέσα στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου, του σεβασμού, της καλής γειτονίας», προσθέτοντας πως «αυτό πρέπει να επιδείξει και η Τουρκία». 

Δυστυχώς, συνέχισε, οι προκλήσεις τον τελευταίο καιρό και στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στον εναέριο χώρο με τις συνεχείς παραβιάσεις, παραβάσεις και υπερπτήσεις, με τις προκλητικές δηλώσεις που γίνονται από υπεύθυνα και από ανεύθυνα άτομα στην Τουρκία, αλλά και το τελευταίο γεγονός της ομηρίας των δύο Ελλήνων αξιωματικών,  που ήταν αποτέλεσμα ενός απλού μεθοριακού  επεισοδίου, δείχνουν ότι «αντί να ακολουθεί η Τουρκία ένα ευρωπαϊκό δρόμο που όλοι επιθυμούμε, ακολουθεί έναν άλλο δρόμο».

H Ελλάδα θεωρεί, ανέφερε,  ότι αυτό το απλό γεγονός, που έχει συμβεί πάρα πολλές φορές στα σύνορα, που θα μπορούσε να καταλήξει εύκολα στην επιστροφή των αξιωματικών πίσω, η Τουρκία επέλεξε να το οδηγήσει στη δικαιοσύνη, φυλακίζοντας σε φυλακές υψίστης ασφαλείας δύο αξιωματικούς Έλληνες,που είναι όμως μέλη και της ΕΕ και φυλούν τα ευρωπαϊκά σύνορα, ανήκουν σε έναν νατοϊκό στρατό και να τους οδηγήσει σε φυλακές υψίστης ασφαλείας αντί να τους απελευθερώσει. 

Ο κ. Καμμένος ανέφερε πως περιμένει το συντομότερο δυνατό “να τελειώσει η ομηρία” των Ελλήνων αξιωματικών, να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και εξέφρασε την ελπίδα όπως η Τουρκία αντιληφθεί ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν βοηθούν ούτε στην καλή γειτονία αλλά ούτε στη δική της την εικόνα προς τους θεσμούς τους οποίους θέλει να συναντήσει, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ακολούθως, αναφέρθηκε στην συνάντηση που έχει προγραμματιστεί τις επόμενες μέρες για τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία , σημειώνοντας πως θα ήταν καλό μέχρι εκείνη την συνάντηση και το συντομότερο δυνατόν να λήξει η ομηρία των Ελλήνων στρατιωτικών.

Ερωτηθείς για την νέα NAXTEX που έχει εκδώσει η Τουρκία για τις 11- 18 Μαρτίου και 22 – 29 Μαρτίου και για το πώς αντιμετωπίζονται αυτές οι τουρκικές προκλήσεις από Ελλάδα και Κύπρο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε  πως αυτή η συνεχής παραβίαση του διεθνούς δικαίου με NAXTEX που περιλαμβάνουν ΑΟΖ άλλων χωρών πλέον της δικής της, που περιλαμβάνουν ακόμη και χερσαία τμήματα, δείχνουν καταρχήν την έλλειψη σοβαρότητας από την πλευρά μιας χώρας, η οποία θέλει να ονομαστεί ευρωπαϊκή χώρα.   
Τέτοιου είδους προσβλητικές κινήσεις, δεν πτοούν τη διεθνή κοινότητα, είπε, σημειώνοντας πως χώρες οι οποίες ουσιαστικά έχουν υπογράψει συμβόλαια με την Κύπρο και πολύ σύντομα θα υπογράψουν και με την Ελλάδα, (αναφέροντας πως ήδη η Exxon Mobil και η TOTAL έχουν ενδιαφερθεί στην Ελλάδα να υπογράψουν για το φυσικό αέριο στη νότιο Κρήτη), δεν πρόκειται να φοβηθούν τις NAVTEX της Τουρκίας.

Ούτε και οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και οι άλλες χώρες θα σταματήσουν να επενδύουν στην Κύπρο και στην Ελλάδα, επειδή κάποιος θέλησε να επιδείξει στον κ. Ερντογάν τη συνέπεια του, αμφισβητώντας ξένες ΑΟΖ, ξένα χωρικά ύδατα και ξένα εδάφη, συμπλήρωσε.
Αυτά απλώς οδηγούν στην απώλεια σοβαρότητας από μέρους της Τουρκίας και στην απομόνωση της από τη διεθνή κοινότητα, τόνισε ο κ. Καμμένος. 

Τέλος, ο Ελληνας Υπουργός Αμυνας σημείωσε πως “όταν ο ελληνισμός είναι συμπαγής και ενωμένος, όταν δεν μπαίνουν μικροπολιτικές διαφορές και το εθνικό συμφέρον είναι αυτό που μας ενώνει, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και νικούμε”.

ΣΧΟΛΙΑ (121)

Άλαλος

Ρίξε ρε αλάνι την κυβέρνηση

Alexis4ever

Ηγέτη Πάνο, η Ελλάδα σ’ αγαπάει και σε στηρίζει

;

χαχαχα!

Αισχίνης

Επί Καραμανλή οι Τράπεζες είχαν αποτίμηση 1 τρις 200 δις, η αγορά και η πραγματική οικονομία πέταγε, το χρήμα κυκλοφορούσε και ξαφνικά ... εκλογές γιατί και καλά το Δημόσιο έλλειμμα είχε ξεφύγει. 5,4 τοις εκατό ήταν και το έφτιαξαν με τον Γιωργάκη και τον Γεωργίου στο 15 τοις εκατό!Δυο χρόνια λιτότητας δλδ στους εμπέληδες του Δημοσίου και όλα καλά αλλά νάσου ένα μνημόνιο 10 χιλιάδες σελίδες σύμβαση που δεν την είχαν διαβάσει κιόλας, κοστούμι κομμένο και ραμμένο από πριν...... και από το λεφτά υπάρχουν στο Καστελόριζο ο πρώτος πρόθυμος ο Γιωργάκης, τον οποίο τον σχολάσανε αφού έκανε τη δουλειά και βάλανε το δίδυμο Σαμαρά Βενιζέλου που το πάλεψε και γιαυτό φέραν τον μεγαλύτερο πρόθυμο το γλίτσα τον κωλοτούμπα τον Τσίπρα μαζί με την ... χοληστερίνη το Καμμένο λίπος για πατερίτσα... Υπερήφανη διαπραγμάτευση και πουλήθηκαν όλες οι Τράπεζες για 5,6 δις και έναν έρπη τον Ιούλιο του 15 ...... Και αυτός ο απίθανος καραγκιόζης ο Κνίτης, ο καταληψίας, ο ανεπάγγελτος έχει ακόμα δημοσκοπικά 25 τοις εκατό! Α ρε πάνσοφε λαέ!... Οσονούπω έρχεται και ο Ερντογάν και δεν θα πάρουμε χαμπάρι..... μήπως τους νοιάζει κιόλας τους κυβερνώντες... και εμείς οι στερημένοι κομμουνιστές και λοιποί αριστεροί Έλληνες, που δεν προκάναμε να κάνουμε σοβιέτ γιατί την πρώτη φορά χάσαμε στον πόλεμο και την δεύτερη μεταπολιτευτικά ενώ είχαμε στήσει κοτζάμ αντιπροσωπεία έκλεισε το εργοστάσιο (ΕΣΣΔ) βγάζουμε τα απωθημένα μας με τον Πολάκη, την Τασία, τον Κατουρόγκαυλο κ.ο.κ.

Batman

Να πάνε να πολεμήσουν στο πλευρό του αλιεκσης αυτά τα γιδοπροβατα που τον ψήφισαν. Τα φιλιά μου από Νορβηγία

!@#

δεν σας σώζει τίποτα δεν πα να λες, ούτε να διορθώσεις τίποτα προλαβαίνεις, άσε που αν το ήθελες θα το είχες κάνει όταν αιχμαλώτισαν τα Ελληνόπουλα εντός ελληνικού εδάφους, και το Σύνταγμα να αλλάξετε, στον χαμό υπάρχουν άλλοι νόμοι, η ιστορία αυτό απέδειξε

Alexis4ever

Εξαιρετικός ο υπουργός εθνικής αμύνης μας, άριστη επιλογή του εθνάρχη Τσίπρα!

@

Τι λεει ο ανθρωπος για 0,60σεντς,κριση οχι αστεια

jan

τα καμπανέλια μας κουνιούνται.

kriton

και ο καζακης για ομηρεια μιλαει

Κανε οτι δεν εκαναν οι άλλοι.......

....Ανακηρυξτε την Α.Ο.Ζ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ!!!!!!!!!!....ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ παρα ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!!!!!

Monkey business

Θα έβαλε πάλι κάναν κουμπάρο του (απ αυτούς που δεν έχει δει ποτέ στην ζωή του) μεσολαβητή στην συμφωνία με την Exxon,αν δεν πάρει μίζα ο Καμμένος συμφωνία για οτιδήποτε μην περίμενετε

@@@@@@

ο κουμπάρος ο καραμανλής πού είναι να μας πει για τον Ερντογάν;;; σε καμιά ταβέρνα σε νησί πάλι;; βάλε το σχόλιο, ο κόσμος δεν έχει επιλεκτική μνήμη θυμάται τα πάντα μην το κόψεις σαν κάτι άλλες φορές

@@@

Σου θυμιζω οωε ο Καμμνος ηταν υπουργος του Καραμανλη

ΑντιΣυριζας

Φτού σου Ρεντικολο !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης