Σέχτα εναντίον όλων!

Σέχτα εναντίον όλων!

Χωρίς οποιαδήποτε επιχειρηματολογία το  κείμενο που εξετάζεται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια και είναι γραμμένο από διαφορετικό χέρι σε σχέση με την προκήρυξη για τη δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα…

Σέχτα εναντίον όλων!
Με μια επτασέλιδη προκήρυξη γραμμένη σε κυνική και απλοϊκή γλώσσα και χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο, η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια και απειλεί ότι θα χυθεί και πάλι αίμα.

Μάλιστα, με μια κίνηση που άφησε άφωνους ακόμη και τους έμπειρους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής παρουσίασε μια φωτογραφία όπου δείχνει πως διαθέτει βαρύ οπλοστάσιο, αποτελούμενο από δώδεκα πιστόλια, τρία καλάσνικοφ, ένα scorpion, ένα περίστροφο, δεκάδες σφαίρες, γεμιστήρες, δύο στιλέτα και μια σιδηρογροθιά.

Οι αποστολείς της φωτογραφίας με την κίνηση αυτή παραπέμπουν στην οργάνωση «17 Νοέμβρη» και αποδεικνύουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι οι εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Η προκήρυξη, που είναι γραμμένη σε υπολογιστή, τυπωμένη σε χαρτί και όχι σε CD, αποτελεί ένα μανιφέστο μίσους αλλά και αποκάλυψης στοιχείων για τον τρόπο δημιουργίας, δράσης και σχεδιασμού της οργάνωσης. Στην «ανακοίνωση Νο 4», όπως χαρακτηριστικά την αποκαλούν, απειλούνται ανοιχτά δημοσιογράφοι, εκδότες, επιχειρηματίες, εισαγγελείς, αστυνομικοί, αλλά και υπάλληλοι και διευθυντές των φυλακών. «Εχουμε πόλεμο με τη δημοκρατία σας», αναφέρουν, για να προσθέσουν λίγο παρακάτω: «Η Σέχτα Επαναστατών δεν θα αφήσει ούτε ένα χιλιοστό ασφαλούς εδάφους στη ζωή σας.

Τα όπλα μας είναι γεμάτα και έτοιμα να μιλήσουν».
Κλείσιμο

Ενα μεγάλο μέρος της προκήρυξης, δε, αφορά στην εκτέλεση του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, χωρίς να περιλαμβάνει οποιοδήποτε επιχείρημα που θα μπορούσε να αιτιολογήσει την εγκληματική πράξη.

Ο συντάκτης περιγράφει κατά τη δική του εκτίμηση τη ζωή και την πορεία του 37χρονου δημοσιογράφου, τονίζοντας πως «ο βασικός λόγος της επίσκεψής μας στο σπίτι του ήταν η κυρίαρχη θέση που κατείχε στην ηλεκτρονική μορφή της νέας δημοσιογραφίας». Μάλιστα, αποκαλύπτουν πώς στήθηκε το σχέδιο εξόντωσης του Σωκράτη Γκιόλια, ενώ δεν παραλείπουν μέσα από γραμμές να απειλήσουν ανοιχτά και άλλους δημοσιογράφους, εκδότες και επιχειρηματίες.

Για το γεγονός ότι επέλεξαν να τον δολοφονήσουν στο σπίτι του και όχι στον δρόμο επισημαίνουν πως «η αρχική μας σκέψη ήταν να τους χτυπήσουμε μαζί. Χρησιμοποιώντας βαρύ όχημα θα εμβολίζαμε την πρώτη μηχανή πατώντας τον γορίλα και με διαφορετική δύναμη πυρός θα “ράβαμε” τους άλλους δύο.

Γρήγορα όμως απορρίψαμε αυτό το σενάριο, γιατί ο συγκεκριμένος δρόμος που ήταν ιδανικός για τέτοιο καρτέρι έχει μέτρια προς πυκνή ροή αυτοκινήτων, περαστικών και δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με συνέπεια να υπήρχε κίνδυνος για άλλους ανθρώπους, γεγονός που δεν επιδιώκουμε ποτέ».

Σε αυτό το σημείο για πρώτη φορά η «Σέχτα Επαναστατών» αναφέρει πως πλέον δεν στοχοποιείται όλος ο κόσμος όπως ανέφερε στις προηγούμενες προκηρύξεις, αλλά συγκεκριμένα άτομα που η ίδια θεωρεί ότι αποτελούν στόχους.

Για πρώτη φορά η οργάνωση κάνει αναφορές στο πώς δημιουργήθηκε, σημειώνοντας πως συγκροτήθηκε πριν από ενάμιση χρόνο (δηλαδή μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008) «δύο, τρία όπλα για αρχή, μερικά βιβλία, κάποιες παραβατικές γνώσεις από εμπειρίες του παρελθόντος συνδυάστηκαν με αρκετά κιλά αποφασιστικότητας».

Ετσι, εμμέσως επιβεβαιώνουν τις θεωρίες της Αστυνομίας για υπόγειες σχέσεις με ποινικούς, ενώ για τους 13 μήνες σιωπής διαψεύδουν την Αστυνομία που μίλαγε ανεπίσημα για αναστολή της δράσης τους επισημαίνοντας: «Αρκετοί από εμάς εκπαιδευτήκαμε στα όπλα, μάθαμε νέες τεχνικές, διαβάσαμε, ενημερωθήκαμε για άγνωστες μέχρι τότε καταστάσεις αγώνα, ανταλλάξαμε εμπειρίες και σκεπτικά με άλλους μαχητές και ανεφοδιαστήκαμε στον υλικοτεχνικό τομέα».

Η οργάνωση απειλεί αστυνομικούς της νεοσύστατης ομάδας «ΔΙΑΣ», υπεύθυνους φυλακών, διευθυντές, εισαγγελείς, σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κοινωνικούς λειτουργούς, ενώ παίζοντας πολύ καλά το επικοινωνιακό παιχνίδι άφησε την προκήρυξη σε ένα παρκάκι, 30 μόλις μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας.
 
Με αυτό τον τρόπο φτάνουν σε απόσταση αναπνοής από το συγκεκριμένο Α.Τ., το οποίο είχε έρθει πρόσφατα στη δημοσιότητα από την υπόθεση θανάτου μετανάστη στα κρατητήριά του.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης