Ο πλοιοκτήτης του «Αγία Ζώνη ΙΙ» καταγγέλλει ενέργειες σε βάρος της εταιρείας του από τις Αρχές
Λέει ότι ενώ η εταιρεία του είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση της απορρύπανσης στις ακτές, αλλά και στην απάντληση των πετρελαιοειδών από το βυθισμένο πλοίο, του επιβάλλουν να προβεί σε ενέργειες με τις οποίες δεν συμφωνεί
Καταγγελίες ότι γίνονται ενέργειες σε βάρος της εταιρείας του από τις αρμόδιες αρχές κατέθεσε στην Εισαγγελία Πειραιά με στοιχεία ο πλοιοκτήτης του «Αγία Ζώνη ΙΙ», Θεόδωρος Κουντούρης.
Όπως υποστήριξε, ενώ η εταιρεία του είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση της απορρύπανσης στις ακτές, αλλά και στην απάντληση των πετρελαιοειδών από το βυθισμένο πλοίο, οι Αρχές του επιβάλλουν να προβεί σε ενέργειες με τις οποίες δεν συμφωνεί.
Είναι προφανές ότι φωτογραφίζει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, το οποίο, με δική του εντολή, έστειλε το δεξαμενόπλοιό «Aegean Breeze» να συνεχίσει την επιχείρηση απάντλησης των καυσίμων, από τις δεξαμενές του «Αγία Ζώνη ΙΙ».
Έρευνα του Douleutaras σε συνεργασία με το ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτυπώνει τις τάσεις και τις προκλήσεις που διαμορφώνουν την καθημερινότητα των σύγχρονων επαγγελματιών
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.