Απορρίφθηκε από το Εφετείο Αναστολών το αίτημα αποφυλάκισης της Ηριάννας

Απορρίφθηκε από το Εφετείο Αναστολών το αίτημα αποφυλάκισης της Ηριάννας

Με ψήφους 3-2, έπειτα από την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας και με το σκεπτικό ότι, εάν αφεθεί ελεύθερη, είναι πολύ πιθανόν να τελέσει νέα όμοια αδικήματα

Απορρίφθηκε τελικά η αίτηση της Ηριάννας για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (3-2).

Δύο δικαστές είχαν την άποψη ότι θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Πάντως, με φωνές και συνθήματα αντέδρασαν οι αλληλέγγυοι μέσα στη δικαστική αίθουσα, ενώ πετάχτηκαν και μπουκάλια. «Ο Τσοχατζόπουλος είναι έξω! Όλους τους αφήνετε και δυο παιδιά να μείνουν μέσα!» φώναξαν, μεταξύ άλλων, οι παρευρισκόμενοι.

Νωρίτερα, την απόρριψη του αιτήματος είχε προτείνει ο εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, υποστηρίζοντας ότι, εάν αφεθεί ελεύθερη, είναι πολύ πιθανόν να τελέσει νέα όμοια αδικήματα.
 
Παράλληλα, ο εισαγγελέας είχε προτείνει να απορριφθεί η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του 33χρονου συγκατηγορούμενου της Ηριάννας, για λόγους υγείας, ο οποίος έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στη στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.
 
Κατά την ακροαματική διαδικασία, η 29χρονη Ηριάννα, ενώπιον των δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, τόνισε:
 
"Η μισή μου ζωή είναι η ακαδημαϊκή μου καριέρα και η άλλη μισή η εργασία μου. Διδάσκω και στο διδασκαλείο και στους πρόσφυγες. Εργάζομαι για το e-learning, ενώ είμαι εκπαιδεύτρια σε ξένους φοιτητές για εξ αποστάσεως εκμάθηση Ελληνικών. Ήμουν έτοιμη να συνεχίσω να κατακτώ πράγματα, ώσπου όλα κόπηκαν. Λίγο πριν από την καταδίκη μου ήμουν έτοιμη να καταθέσω ένα πρόγραμμα για παιδιά".

Και συνέχισε: "Ένα όνειρο που είχα από 19 χρόνων. Την 1η Ιουνίου μου στερήθηκε η ακαδημαϊκή μου διαδρομή, η εργασία μου, οι φίλοι μου, η οικογένεια. Η απουσία μου από αυτήν την τάξη είναι σαν να μου στερούν 6 χρόνια μεταπτυχιακά. Είχα βεβαιότητα για την αθώωση μου, ήξερα ποια είναι η αλήθεια, και ξαφνικά όλα χάθηκαν".

Με  φανερή τη συγκίνηση η 29χρονη τόνισε ακόμα: "Αισθάνθηκα προσβεβλημένη", ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 13 ετών κάθειρξης που της έχει επιβληθεί, καθώς τον Ιούνιο κρίθηκε ενοχή για ένταξη και συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.
 
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της έδρας η διδακτορική διατριβή της Ηριάννας βρίσκεται στην πρώτη φάση της και άρα σε όχι τόσο σημαντικό στάδιο που να συντρέχει υπέρμετρη βλάβη.

Πάντως, παραδέχθηκε ότι  βλάπτεται η ενασχόληση της με την διδασκαλία, αυτή όμως είναι μια συνέπεια του εγκλεισμού της.

Στο πλευρό της βρέθηκαν  και οι καθηγήτριες της στο Πανεπιστήμιο, Μαρία Ιακώβου και Αμαλία Μοζερ, οι οποίες εκθείασαν όχι μόνο τις δυνατότητες της, αλλά και το ήθος και τον χαρακτήρα της.

Ειδικότερα,  η κυρία Ιακώβου, μεταξύ των άλλων, επισήμανε: "Τελείωσε με 9,85 με άριστα το 10. Εργάζεται μαζί μας 2,5 χρόνια. Παιδί με εξαιρετικό ήθος και χαρακτήρα. Είναι εξειδικευμένη επιστήμονας και προσφέρει έργο. Η κοσμήτορας είναι συγκλονισμένη με ότι συνέβη στην Ηριάννα. Η παρουσία της στο σχολείο του Πανεπιστημίου, όπου οι ξένοι μαθαίνουν ως δεύτερη γλώσσα τα ελληνικά είναι επιβεβλημένη. Μάλιστα πια αμείβεται αφού το Πανεπιστήμιο προσφέρει υποτροφία εργασίας στους αριστούχους".

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η καθηγήτρια Αμαλία Μόζερ, η οποία υποστήριξε ότι εάν δεν συνεχίσει η 29χρονη ό,τι έχει ξεκινήσει και παραμείνει  στη φυλακή, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για το επαγγελματικό της μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ (91)

George Tsartsiasis

Όταν φύγουν οι Σύριζανελ να ξέρετε ότι όλοι οι τρομοκράτες που αφέθηκαν ελεύθεροι θα ξαναμπουν στην φυλακή να τελειώσουν την φυλακή τους δεν υπάρχει η δικαιολογία είναι νέος όταν σκοτώνουν έχουν πλήρη συνείδηση του τι κάνουν ως εκ τούτου πίσω στα κελιά σας βρωμιαρηδες κατακαθια της κοινωνίας

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Ε Π Ω Ν Υ Μ ΟΟΟ

Ηρακλης

Ζητούσαν την αθώωση της επειδή ο εγκλεισμός της θα έχει αρνητικες συνεπειες εις βαρος της της??? Δηλαδη τοτε ο καθε εγκληματίας θα πρέπει να αφήνεται ελευθερος γιατι θα εχει αρνητικες συνεπειες εις βάρος του . Αριστεροφασιστηκες θεωρείες!!!

Γνωρίζει κανείς να μας πει ??

Ποια είναι τέλος πάντων αυτή η Ηριάννα? Επώνυμο δεν έχει ? Γιατί δεν αναφέρονται πουθενά τα πλήρη στοιχεία της ? Τί σόι ενημέρωση γίνεται και από τα ΜΜΕ ?

ΕΑΤ ΕΣΑ

Μονη λύση ο γυψος!

Vagelis

Κανονικά και να είχε μπλέξει με κανένα φασιστοκομμουνι και να την είχε παρασύρει στην παρανομία έπρεπε το δικαστήριο να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία λόγω του νεαρού της ηλικίας και των σπουδών της. Αλλά πιστεύω ότι όλη τη ζημιά την έκαναν μέσα στην αίθουσα του δικαστήριου αυτά τα φασιστοειδη υποκειμενα που το έπαιζαν φίλοι της, γι αυτό ο εισαγγελέας ήταν αρνητικός. Ας πρόσεχε τις παρέες της.

ΜΙΚ

Έως ποια ηλικία θα πρέπει να ισχύει το επονομαζόμενο "νεαρόν της ηλικίας";

Είμαστε περίεργη χώρα

Στην Ελλάδα είναι περίεργα τα πράγματα... υπάρχουν 40άρηδες που είναι σαν ανήλικα... Οι μαμάδες τους αναφέρονται ακόμα και σε 50άρηδες κι 50άρηδες και αναφέρονται σε αυτούς ως "το παιδί"... τα ίδια είδαμε και με τον τρομοκράτη Ρωμανό, τα media τον θεωρούσαν "παιδί", και ίσως πράγματι δεν είχαν άδικο. Κάποιοι από τα φασιστοειδή (αριστεράς κι ακροδεξιάς) άσκουν βία νομίζοντας ότι κάποιος θα τους συγχωρήσει, επειδή οι ίδιοι ή οι παρέες τους τούς βρίσκουν σαχλαμαρίστικες δικαιολογίες.

Η Μητέρα σου

πάντα θα σε λέει παιδί της, ακόμη και όταν με το καλό φτάσει τα 100. Για τη Μητέρα σου μπορεί να είσαι το καλύτερο άτομο στην Γη, το πιο καλόκαρδο, αθώο και γλυκό πλάσμα. Μόνο που δε φταίει η Μητέρα σου, για ότι τυχόν στραβό κάνεις και δε σημαίνει ότι είσαι παιδί επειδή το λέει η Μητέρα σου. Δεν μπορούμε δηλαδή να ζητήσουμε από μια μητέρα να είναι αντικειμενική με το παιδί της. Και το παιδί της δεν μπορεί να κρύβεται στη μάνα του πάντοτε.

Μιχάλης

Από τη μια άμυαλη και "το νεαρόν της ηλικίας", από την άλλη "πανεπιστημιακός", αριστούχος, μορφωμένη, υποψήφια διδάκτωρ. Διαλέγουμε και παίρνουμε (κατά περίσταση).

Αντώνης

Πως εξηγείται ότι 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την υποστηρίζουν ; Θα έκαναν το ίδιο με οποιονδήποτε πίστευαν ότι έχει καταδικασθεί άδικα ; Πως την υποστηρίζουν οι αναρχικοί και αλληλέγγυοι αν η ίδια δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με το χώρο, δεν υποστηρίζει καμία παράταξη και δεν γνωρίζει κανένα από εκεί ;

Panos

Λαμόγια στην ψειρού, εκεί ταιριάζετε, οι πράξεις σας ήταν αποκρουστικές όπως ακριβώς και η ιδεολογία σας.

Ε.Π

Λευτεριά στον τάδε αναρχικό, πορεία για τον δείνα φερόμενο τρομοκράτη, κάθε βδομάδα κι άλλος...Αντε ρε τσουτσέκια που ζείτε εις βάρος μας, 30 χρονών μαντραχαλαίοι. Αλλοι στίβουν την πέτρα έχοντας αναλάβει τον έλεγχο της ζωής τους κσι τα οσπριοπαλλήκαρα ασχολούνται με πυρήνες φωτιάς και τρίχαι κατσαραί. Οι δικαστές να παραμείνουν στο ύψος τους παρακαλώ

πολιτης κλαιν

διδακτορικο ειχε το χαιβανι που επαιζε με τους γεμιστηρες τι να πει κι ο καημενος μαζοκοπος αποφοιτος δημοτικου ? χωρια οτι κουραζει τα παιδια - τους πυρηνες ντε - να κανουν κινητοποιησεις νταλα καλοκαιρι.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

aigaio-1

Η αισθητή βελτίωση των καιρικών συνθηκών στη θαλάσσια περιοχή όπου εντοπίστηκε το ηχητικό σήμα του καταγραφέα πρόσκρουσης, επέτρεψε στο ωκεανογραφικό σκάφος «Αιγαίο» να καταπλεύσει στην περιοχή και να ξεκινήσει τις απαραίτητες εργασίες