Χαμός στο διαδίκτυο με την περιφορά του νεκρού μητροπολίτη σε θρόνο

Χαμός στο διαδίκτυο με την περιφορά του νεκρού μητροπολίτη σε θρόνο

Παρά το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των σχολίων έχει καυστικό και χιουμοριστικό ύφος, δεν λείπουν και οι πιο αυστηρές αναρτήσεις, που επιπλήττουν τους χρήστες των social media για έλλειψη σεβασμού

Χαμός στο διαδίκτυο με την περιφορά του νεκρού μητροπολίτη σε θρόνο
Σάλο έχουν προκαλέσει στα ελληνικά social media οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν σήμερα και δείχνουν την περιφορά της σορού του παλαιοημερολογίτη Μητροπολίτη Φθιώτιδος και Θαυμακού, Καλλίνικου, όχι σε φέρετρο αλλά σε θρόνο. 



Κλείσιμο
Το παράξενο αυτό θέαμα εξέπληξε πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι δεν είχαν ξαναδεί ποτέ κάτι ανάλογο. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα έσπευσαν να το σχολιάσουν ποικιλοτρόπως, με αποτέλεσμα το hashtag #Μητροπολίτης να παραμένει «καρφωμένο» στα κορυφαία trends για την Ελλάδα τις τελευταίες ώρες.



Όπως μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει με μια ματιά στο Twitter, η πλειοψηφία των σχολίων αντιμετωπίζει επικριτικά αυτές τις εικόνες, κάνοντας λόγο για «βάρβαρα έθιμα» και για «νέο μεσαίωνα». «Πείτε μου πως ο νεκρός παπάς πάνω στον θρόνο είναι ψέμα», γράφει ένας από τους... πολλούς χρήστες που εξέφρασαν δυσπιστία για την αυθεντικότητα των εικόνων που αντίκριζαν.



Μεταξύ των πιο συνηθισμένων σχολίων ήταν (όπως θα περίμενε ίσως κανείς) η διατύπωση παραλληλισμών με την ταινία «Τρελό Γουίκεντ στου Μπέρνι», στην οποία  δύο υπάλληλοι μιας ασφαλιστικής εταιρίας ανακαλύπτουν ξαφνικά το πτώμα του νεκρού αφεντικού τους και περιφέρονται με αυτό προσπαθώντας να το δείξουν ζωντανό.



«Απαγορεύεται να σε κάψουν, αλλά τον Μητροπολίτη τον βγάζουμε μια βόλτα άμα λάχει», ανέφερε ένας χρήστης στο Twitter, ενώ ένας άλλος έγραψε ειρωνικά «Έξω οι μουσουλμάνοι  και τα περίεργα έθιμα τους λέει ο Ελληνάρας καθώς βλέπει την περιφορά πτώματος του μητροπολίτη πάνω σε καρέκλα».



«Κράζουν μεταφορά πεθαμένου μητροπολίτη και οι τύποι που θα έδιναν το ένα τους χέρι να ασπαστούν μια φορά το Μαυσωλείο το Λένιν», σημειώνει ένας άλλος.

Παρά το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των σχολίων έχει καυστικό και χιουμοριστικό ύφος, δεν λείπουν και οι πιο αυστηρές αναρτήσεις, που επιπλήττουν τους χρήστες των social media για έλλειψη σεβασμού απέναντι σε ένα νεκρό πρόσωπο.



Ποιος ήταν ο παλαιοημερολογίτης Μητροπολίτης Φθιώτιδος και Θαυμακού



Ο παλαιοημερολογίτης Μητροπολίτης Φθιώτιδος και Θαυμακού, Καλλίνικος εκοιμήθη την περασμένη Τρίτη. Η Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλάδος είναι η μία εκ των δύο επίσημων Εκκλησιών των Παλαιοημερολογιτών Ελλάδας. Σε αυτή ήταν ο μακαριστός Καλλίνικος.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδος και Θαυμακού, Καλλίνικου, έγινε στη Λαμία με όσα προβλέπουν οι παλαιοημερολογίτες. Ο Μητροπολίτης δεν ήταν σε φέρετρο, αλλά σε θρόνο και τον περιέφεραν άλλοι ιερείς.

Το πρωί της Τετάρτης τη σορό του μακαριστού Καλλινίκου επισκέφθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κ Νικόλαος προκειμένου να ασπασθεί το Λείψανο του Γέροντα που εκτέθηκε για προσκύνημα και να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία, αλλά και να συλλυπηθεί τους συγγενείς του Μακαριστού από την Μύκονο.

Η ταφή ακολούθησε στην Ιερά Μονή του Οσίου Αθανασίου στο Άνυδρο Φθιώτιδας.































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης