Φωτογραφίες: Περιέφεραν καθιστό νεκρό παλαιοημερολογίτη Μητροπολίτη

Φωτογραφίες: Περιέφεραν καθιστό νεκρό παλαιοημερολογίτη Μητροπολίτη

Δεν ήταν σε φέρετρο, αλλά στον μητροπολιτικό του θρόνο 

Εκοιμήθη την Τρίτη ο  παλαιοημερολογίτης Μητροπολίτης Φθιώτιδος και Θαυμακού, Καλλίνικος.

Η Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλάδος είναι η μία εκ των δύο επίσημων Εκκλησιών των Παλαιοημερολογιτών Ελλάδας. Σε αυτή ήταν ο μακαριστός Καλλίνικος.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδος και Θαυμακού, Καλλίνικου, έγινε στη Λαμία με όσα προβλέπουν οι παλαιοημερολογίτες.

Ο Μητροπολίτης δεν ήταν σε φέρετρο, αλλά σε θρόνο και τον περιέφεραν άλλοι ιερείς.Το πρωί της Τετάρτης τη σορό του μακαριστού Καλλινίκου επισκέφθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κ Νικόλαος προκειμένου να ασπασθεί το Λείψανο του Γέροντα που εκτέθηκε για προσκύνημα και να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία, αλλά και να συλλυπηθεί τους συγγενείς του Μακαριστού από την Μύκονο.
Η ταφή ακολούθησε στην Ιερά Μονή του Οσίου Αθανασίου στο Άνυδρο Φθιώτιδας.


Από την Εκκλησία Γνήσιων Ορθοδόξων Χριστιανών, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

"Σήμερον, τήν 6ην/19ην τοῦ μηνός 'Ὁκτωβρίου ἐνεστῶτος ἔτους, καί περί ὥραν 10ην πρωϊνήν, ἐτελέσθη ἡ ἐξόδιος ἀκολουθία τοῦ μακαρίᾳ τῇ λήξει γενομένου ἀοιδίμου Μητροπολίτου Φθιώτιδος καί Θαυμακοῦ κυροῦ Καλλινίκου ἐν τῷ Μητροπολιτικῷ Ἱερῷ Ναῷ τοῦ Ἁγίου Σπυρίδωνος Λαμίας εἰς τήν ὁποίαν παροῦσα ὑπῆρξεν ἅπασα ἡ Ἱερά Σύνοδος. Πλῆθος κόσμου κατέκλεισε τόν ὡς ἄνω ἱερόν ναόν καί τάς πέριξ ὁδούς, ὅπως λάβωσιν δι’ ἐσχάτην φοράν τήν τοῦ ἐκλιπόντος Ἱεράρχου εὐχήν.Τό αὐτό πλῆθος μετά τῶν τιμίων Ἱεραρχῶν ἠκολούθησαν τό σκήνωμα τοῦ ἁγίου Γέροντος, πορευομένου εἰς τήν τελευταίαν αὐτοῦ κατοικίαν, ἤτοι τήν Ἱεράν Μονήν τοῦ Ὁσίου Ἀθανασίου τοῦ Μετεωρίτου, ὄπου καί ἐτελέσθη ἡ ταφή αὐτοῦ. ῾Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος καὶ Θαυμακοῦ κ. Καλλίνικος· κατὰ κόσμον Κωνσταντῖνος Χανιώτης.᾿Εγεννήθη τὸ ἔτος 1925 ἐν τῇ ῎Ανῳ Μερᾷ Μυκόνου, καὶ ἀποπερατώσας τὰς Γυμνασιακὰς αὐτοῦ σπουδὰς ἐν ᾿Αθήναις, ἐκοινοβίασε τὸ ἔτος 1947 εἰς τὴν ῾Ιερὰν Μονὴν Παναγίας Τουρλιανῆς ἐν τῇ ἰδιαιτέρᾳ πατρίδι αὐτοῦ, ἔνθα καὶ ἐκάρη μοναχός. Διάκονος ἐχειροτονήθη τὸ ἔτος 1950, καὶ Πρεσβύτερος τὸ 1954 ὑπὸ τοῦ Μητροπολίτου Σύρου κυροῦ Φιλαρέτου. Τὸ 1965 προσεχώρησεν εἰς τὸν ἱερὸν τῶν Γνησίων ῾Ορθοδόξων Χριστιανῶν ἀγώνα, διορισθεὶς ἐφημέριος εἰς τὸν ἐν Λαμίᾳ ῾Ιερὸν Ναὸν τοῦ ῾Αγίου Σπυρίδωνος. Τὸ ἔτος 1971 ἐξελέγη καὶ ἐχειροτονήθη ὑπὸ τοῦ Μακαριστοῦ ᾿Αρχιεπισκόπου κυροῦ Αὐξεντίου καὶ τῆς περὶ αὐτὸν Συνόδου ᾿Επίσκοπος Θαυμακοῦ, καὶ τὸ αὐτὸ ἔτος Μητροπολίτης Φθιώτιδος.᾿Απὸ τὸ ἔτος 1995 ἕως τὸ 2004 διετέλεσεν Τοποτηρητὴς τῆς ῾Ιερᾶς ᾿Αρχιεπισκοπῆς ᾿Αθηνῶν καὶ Πρόεδρος τῆς ῾Ιερᾶς Συνόδου. Ἐν τῷ ἐνεργητικῷ τῆς Ποιμαντορίας του ὁ Μακαριστός Ἱεράρχης ἔχει πλεῖστα ὄσα ἐκκλησιαστικά γεγονότα, τουτέστιν χειροτονίας Κληρικῶν ἐγκαινιασμούς Ναῶν, ἐκπροσωπήσεις εἰς τό ἐξωτερικόν ὡς ἀντιπρόσωπος τῆς Ἱερᾶς Συνόδου, ἀνεγέρσεις Ναῶν ὡς καί τῆς ἀνδρώας Ἱερᾶς Μονῆς τοῦ Ὁσίου Ἀθανασίου τοῦ Μετεωρίτου τῆς ὁποίας ὑπῆρξε κτίτωρ καί πνευματικός ἄχρι τῆς πρός Κύριον ἐκδημίας του. Ὁ ἀοίδιμος Ἱεράρχης ὑπῆρξεν πρόσωπον τό ὁποῖον πανθομολογουμένως ἐνέπνεε σεβασμόν δέος καί ἐμπιστοσύνην εἰς ὅλους τούς πιστούς, κληρικούς τε καί λαϊκούς καί ἠργάσθει ἀκόκνως διά την πρόοδον τοῦ Ἱεροῦ Ἀγῶνος τῶν Γνησίων Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν καί τήν ἐνότητα αὐτοῦ".ΣΧΟΛΙΑ (161)

Έσχατη ευχή...

Από την ανακοίνωση της εκκλησίας: "Πλήθος κόσμου κατέκλεισε τόν ως άνω ιερόν ναόν καί τάς πέριξ οδούς, όπως λάβωσιν δι εσχάτην φοράν τήν τουεκλιπόντος ιεράρχου ευχήν." Πώς πήραν δηλαδή την ευχή του πεθαμένου; Κι αν ο πεθαμένος μπορεί όντως να ευλογεί τους πιστούς γιατί να είναι αυτή η τελευταία φορά;

Η αγία γραφή κατηγορεί

Κάθε ένδειξη λατρείας στις παραδόσεις .....λέει χαρακτηρίστηκα.......Λατρεύουν τη παράδοση παρά τον θεό.....Αλλά καταλαβαίνω ότι ένας αρεστός ιερέας που έδωσε τη ζωή του στα πιστεύω του να εμπνέει σεβασμό, όμως δεν είναι θεός.....απλά ένας στρατιώτης του θεού......Δλδ χάνουν το δάσος βλέποντας το δένδρο όσο μεγάλο και επιβλητικό νάναι

fgk

Από το βιβλίο του Παπαδημητρίου Ιωάννη Αιμιλιανός μητροπολίτης Γρεβενών, σελίδα 79. φωτογραφία του Μητροπολίτη στην εκκλησία , μετά την δολοφονία του από τους Τούρκους το 1908. Εκεί τον μητροπολίτη τον έχουν καθιστό πάνω στο θρόνο. Άρα η παράδοση έτσι ήταν, με τον καιρό πολλά τα διαγράφουμε άλλοτε ηθελημένα, άλλοτε με την επιβολή από πάνω όπως τώρα με τον Φίλη. Η φωτογραφία κατά πάσα πιθανότητα την τράβηξε ένας από τους αδελφούς Μανάκα , οι πρώτοι φωτογράφοι στην Ελλάδα καταγόμενοι από τα Γρεβενά.

terres

Λυπάμαι που το λέω αλλά η εικόνα είναι απαράδεκτη και έχω να δω τέτοιες εικόνες από την Βικτωριανή εποχή που έκαναν μόδα την μεταθανάτια φωτογραφία (post mortem photography - μπορείτε να δείτε σοκαριστικές εικόνες στο YouTube) αλλά τότε εξυπηρετούσαν τον απλό σκοπό να βγάλουν μια φωτογραφία του νεκρού συγγενούς τους (ιδίως παιδιών) ώστε να την δείξουν σε μακρινούς φίλους και συγγενείς που μπορεί να μην είχαν την τύχη να καν να γνωρίσουν τον νεκρό.

Ναύτης

Ρε παιδιά έλεος..Πόσο βλακεία μπορεί να αντέξει ένας αναγνώστης των σχολίων που ο κάθε αργόσχολος γράφει εδώ μέσα...? Είναι αρχαιότατη παράδοση της Εκκλησίας να θάβονται οι Δεσποτάδες καθιστοί στον θρόνο τους.. Τι σας κάνει εντύπωση..? Υπενθυμίζει τον ρόλο που σαν Ποιμένας 40 τόσα χρόνια είχε..Και υπενθυμίζει κ το φινάλε.. Τώρα αν κλάνετε μέντες βλέποντας ενα φυσικό φαινόμενο-που στην τελική όλοι θα φάμε στη μάπα-δεν φταίει η Εκκλησιαστικη-Ελληνικότατη Παράδοση.. Τα νεογνά που σκοτώνονται με το κιλό,για τις εκτρώσεις λέω, δεν βλέπω να τα αναφέρετε..Κι αυτα ψυχούλα εχουν αλλά θα τα φάει η μαρμάγκα με συνοπτικές διαδικασίες.Τα φυτεύουν στη ζούλα να μην πάθουν οι"ευαίσθητοι" κωλούμπρα..Θά πρεπε να βλέπατε τα κομματιασμένα κ ανυπερασπιστα κορμάκια τους και μετα να το παίξετε αγανακτισμενοι πολιτισμένοι προοδευτικοί. Αντε περαστικα..

Ισα ρε!

Το λες και μονο σου, αρχαιότατη παράδοση, 2016 φτάσαμε, έλεος δηλαδη, ολος ο κοσμος εχει προχωρήσει εκτος απο εμας τους γελοίους. Θελεις μηπως να μιλήσουμε και για άλλες παραδοσεις των αρχαίων Ελληνων? θες να τις εφαρμοσουμε και σημερα? Ημαρτον πια βλάκες, ξυπνάτε!

eptalofos

....... Κατάντησαν τον νεοέλληνα Υποχείριο των κάθε λογής ''ιδεολογικών'' πρακτόρων, των τελευταίων δεκαετιών που ενσπείρουν και γαλουχούν , όχι Έλληνες με γνώση του εαυτού τους.... Της Αληθινής Πίστεώς τους... των Αληθινών Παραδόσεών τους .... Αλλά ''κακέκτυπα Αμερικανάκια '' !!!! κακέκτυπα ''Αγγλοσαξονάκια'' !!! ..... χτίζοντας πραγματικούς σκλάβους στην ψυχή....ουρά των '' πεπολιτισμένων βαρβάρων'' ........ Ανταλάσσοντας την ''τράπεζα των εδεσμάτων'', με τα ''ξυλοκέρατα των χοίρων '' ....... Τον περήφανο Ορθοδοξο Ελληνικό πολιτισμό, της Θεανθρωπινής γνώσεως που ΧΤΙΖΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ... με τα σκύβαλα της φράγκικης υποκουλτούρας, και μιας ξερής άνυδρης αρχαιολατρείας .. ... Και μία συνεχή περιδίνηση, σε έναν αόριστο κόσμο του πνεύματος, με άδηλο στόχο μία κάποια ανερμήνευτη ''πρόοδο'' της ανθρωπότητας !!........... Με την σαχλαμάρα για πρότυπο .... Την ανηθικότητα για ζωή....... τον αγνωστικισμό και την Αθεία για υψηλές ''πνευματικές '' κατακτήσεις....... ...... και βέβαια την ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ...στο τέλος του δρόμου για....αποτέλεσμα της ανθρωπότητας.... ! Όχι... δεν θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε ότι αυτή η εικόνα είναι η παράδοσή σας Νεοέλληνες .... ! Όχι των μουσουλμάνων αλλά δική σας ! δεν θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε στους δημοσιογράφους, ότι οι ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΔΕΝ ΘΑΒΟΝΤΑΙ ΣΕ ΦΕΡΕΤΡΟ ΟΠΩς ΟΛΟΙ .... ΑΛΛΆ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ... ΚΑΘΙΣΤΟΙ . Δεν θα εξηγήσουμε, ότι η εκκλησία το κάνει σημειολογικά επειδή '' Προσδοκούμε ανάσταση νεκρών ''.. Αφου ο άθεος πως μπορεί να δεχτεί ανάσταση νεκρών .... Ο Άθεος μέσα στην απελπισία της ζωής του τα βλέπει όλα ''μεσαίωνες''... Ομως σε εσένα μιλάω ! Σε έσένα που εκπλήσσεσαι ! Σε εσένα που εκπλήσσεσαι στην εικόνα να βλέπεις έναν μουσουλμάνο σιίτη να αυτομαστιγώνεται στους δρόμους του Πειραιά... τόσο όσο βλέποντας την εικόνα του επισκόπου που τελείται η εξόδιος ακολουθία καθιστός στον θρόνο......... Και σε εσένα μιλάω ..που τόσο πολύ νοιάζεσαι για τα δικαιώματα του μουσουλμάνου ... οποίος λεηλάτησε έσφαξε και κυνήγησε άγρια τον προπάπου σου επειδή ήταν Χριστιανός...... Και θα το ξανακάνει πάλι γιατί είναι μουσουλμάνος..... Εσύ όμως είσαι απο άλλο πλανήτη νεοέλληνα ! ..... Αποκομένος απο τα αληθινά ιδανικά ... ... Περισσότερο μοιάζεις με τον κάτοικο της Σύβαρις ..... Λίγο πρίν μπούν μέσα οι Ρωμαίοι ..... Μην κατηγορείς την τύχη σου νεοέλληνα .... Θεία δίκη είναι η Κρίση ... Σου αξίζει πολύ μεγαλύτερη παίδευση απο αυτή !

eptalofos

..................Πόσο άσχετοι άραγε μπορεί να έχουν φτάσει να είναι οι σημερινοί νεοέλληνες για να βλέπουν μία τέτοια εικόνα οσάν να ήρθε απο το διάστημα..... ;;;; ! Πόσο απαίδευτοι και αμαθείς με την θρησκεία και παράδοσή τους μπορεί να είναι οι σημερινοί νεοέλληνες, για να ΑΠΟΡΟΥΝ και να ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ και να ''σοκάρονται'' με αυτήν την εικόνα λές και πρόκειται για κάποιου.... άλλου λαού θρησκεία ...;;;;; ! Πόσο αδαείς και αποκομμένοι απο τις παραδόσεις τους μπορεί να φτάσουν οι σημερινοί νεοέλληνες για να διαμαρτύρονται για ...'' μεσαίωνες '' ;;;; την στιγμή που είναι έτοιμοι να σεβαστούν οποιδήποτε βάρβαρο ξένο έθιμο μπορεί να επιβληθεί σε αυτόν τον λαό ;;;; ! .... Αλλά ποτέ δεν είναι έτοιμοι να δείξουν οποιαδήποτε διάθεση να κατανοήσουν τα ανώτερα προαιώνια δικά τους βαθύτερα νοήματα, του μεγαλυτέρου πολιτισμού του κόσμου...του Θεανθρωπινού Ορθοδόξου, της Αληθινής Πίστεώς μας , που μας έφτασαν μέχρι σήμερα με κόπο και αίμα οι ευλαβείς και σεβάσμιοι πολιτισμένοι με τον ''πραγματικό ''ρωμαίικο '' τρόπο, φιλόσοφοι και θεολογούντες απλοί πρόγονοί μας ... ;;; ! Εν αντιθέσει με τους μορφωμένους ''δήθεν'', πιό σωστά ''παραμορφωμένους'' με στείρες γνώσεις (αναξίους απογόνους, των φτωχών και αγραμμάτων απλών παππούδων και γιαγιάδων, με την βαθειά όμως θεία γνώση της εμπειρίας και ευλάβεια) σημερινών νεοελλήνων, που παρ όλη της ''γνωσιολογική'' πανεπιστημιακή μόρφωση ... στην ουσία όμως την στείρα γνώση της ''φράγκικης '' κουλτούρας ! παραμένουν ... ''βάρβαροι'' ...στην ψυχή και το νού, όπως και οι δυτικοευρωπαίοι ''εταίροι'' μας...... των οποίων την βάρβαρη ''αγνωσία''.... έχουν πλέον εγκολπωθεί σχεδόν πλήρως οι νεοέλληνές μας ! .... Και ναι ... Ώωω ναι.... Οι Σταυροφόροι, ότι δεν κατάφεραν υπο τις διαταγές του φράγκου Πάπα το 1204... με τα ξίφη λεηλατώντας την Ορθόδοξη Κωνσταντινούπολη........ Ότι δεν κατάφεραν με 200 χρόνια στυγνής φραγκοκρατίας... Ότι δεν κατάφεραν 400 χρόνια παραδίδοντάς μας επι σφαγή, στα χέρια των Τούρκων .... Το κατάφεραν σήμερα .... με το Χόλιγουντ.... Την Αθεία.... την Θολοκουλτούρα ... τον νεοπαγανισμό...... Κατάντησαν τους νεοέλληνες, ξένους ... ξένους τελείως των αληθινών Χριστιανικών πνευματικών Αληθειών .... Ξένους τελείως των υψηλών και λεπτών νοημάτων, της ζωοδόχου Εκκλησίας του Χριστού....... με την όλη παράδοση, τους κανόνες, τα ήθη και τα έθιμα που συνεπάγεται ...... Τα οποία συνδέονται 2000 τώρα με την κοσμοσωτήριο Αλήθεια .......

τρεις λαλουν....

Ολος ο πολιτισμένος κοσμος ακουει θρησκεια και γελάει, τη θεωρει κατι γραφικο και είδος μουσειακο, εσυ τι παριστάνεις ρε τυφλωμένο πρόβατο? Κανενα μέλλον για αυτη τη χώρα με τοσους στενομυαλους που κυκλοφορουν! Η εξέλιξη του χιμπατζη εισαι, ξύπνα πια ανόητε..., βγες και μια φορά έξω απο το χωριο σου, δεν θα παθεις τιποτα, αντε να ανοιξει λιγο το ματάκι...

Ανδριάνα

Δυο πράξεις του νεοέλληνα αποδίδω στην έλλειψη αυτοπεποίθησης: 1) το να θέλει να βολευτεί εργασιακά συνήθως στο δημόσιο 2) το να θέλει να σωθεί από τον Χριστό. Είμαι καθηγήτρια και προσπαθώ να καλλιεργήσω ταλέντα στα παιδιά και να πιστέψουν στους εαυτούς τους μήπως και η χώρα γνωρίσει καλλίτερες μέρες. Πιστέψτε στον εαυτό σας. Αδράξτε την ζωή. Δεν χρειάζεστε κηδεμόνες.

Ζ13

Να μας πεις που διδάσκεις να φέρουμε τα παιδιά μας! Φωστήρες θα γινουν

Πολύ σωστό

Συμφωνώ με αυτό που λες, δουλειά σου είναι να καλλιεργήσεις κριτική σκέψη στα παιδιά, δουλειά μου(όταν και αν γίνω μητέρα) είναι να διδάξω το Χριστό ή όχι, μη συγχέουμε καταστάσεις. Ούτε ένας σχολιαστής πάντως δεν είπε ένα Θεός σχωρέσ' τον.

newton

το ειδωλολατρικό ...θέαμα που φαίνεται στις φωτό έχει καμία σχέση με τον Χριστό;; ή με τις Γραφές;; καμία απολύτως (είτε πιστεύει κάποιος είτε όχι, αρκεί να έχει διαβάσει 5 πράγματα). Το τι επίπεδο έχουν οι διδάσκοντες στο ελληνέζικο εκπαιδευτικό σύστημα και το πόσο μορφωμένοι είναι, είναι γνωστό βεβαια, αλλά τρεφουν και αυταπάτες ότι θα μορφώσουν τα παιδιά μας. αν μπορούσαμε θα τα μορφώναμε στο σπιτι μας, δεν θα τα αφήναμε στα "χέρια" τους.

Μετανάστης

Ο ιθαγενής ειναι ευχαριστημένος με νερό της φωτιάς χαΙμαλια και καθρεφτάκια. Άστον στην ησυχία του να περιμένει το μάννα, γιατί σε βλέπω στο γκριλ.

george

Ο Λένιν άραγε τι να κάνει ? Μάλλον για συντήρηση θα ειναι αυτό τον μήνα, για μακιγιάζ.

χαρης

και μετα απορούν για τον Φίλη........μεσαίωνας.

@χαρης

Ο σαπιοκοιλιας ο Φιλης ειναι οτι πιο αηδιαστικο εχει βγαλει η "κυβερνηση" μεχρι τωρα! Απο κει και περα, το παπαδαριο κανει τρελλες μπιζνες με τα χριστιανοταλιμπανακια...

Όντως

Το χοντρό κρατικοδίαιτο σίχαμα ειναι μεσαίωνας . Οπως και ολο το ιερατείο των ψυχασθενών σταλινικων και οι απλυτοΤαλιμπάν τους

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Kostas-soldatos-penthos

Ο αστυνομικός έγραψε ιστορία στο κυνήγι του εγκλήματος, μπήκε στο στόχαστρο συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί η γυναίκα του όταν εξερράγη βόμβα στο αυτοκίνητό τους, που είχε στόχο εκείνον

togko

Είχε πέσει θύμα απαγωγής στις 4 Νοεμβρίου μαζί με άλλα τρία άτομα - Εκτός από τον 20χρονο Έλληνα αφέθηκαν ελεύθεροι άλλοι δύο όμηροι - Ο τρίτος έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας - «Είμαι χαρούμενος, είναι καλά στην υγεία του» λέει ο πατέρας του στο protothema.gr

7