Έφοδος αντιεξουσιαστών στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης την ώρα της λειτουργίας

Έφοδος αντιεξουσιαστών στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης την ώρα της λειτουργίας

Σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων που καταλογίζουν στην κυβέρνηση παρατεταμένη ανοχή σε τέτοιες καταστάσεις βίας - Οι εισβολείς αντιεξουσιαστές ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους πιστούς - Χρειάστηκε επέμβαση των ΜΑΤ!

Έφοδος αντιεξουσιαστών στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης την ώρα της λειτουργίας
Μια ομάδα περίπου περίπου 30 ατόμων  πραγματοποίησε σήμερα έφοδο στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, την ώρα της Κυριακάτικης Λειτουργίας.
Η αστυνομία είχε προχωρήσει νωτίτερα σε 26 προσαγωγές ατόμων, οι οποίες τώρα μετατράπηκαν σε συλλήψεις για συμμετοχή στη βεβήλωση του ναού, ενώ σφοδρές επικρίσεις δέχθηκε η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση: τα κόμματα της καταλογίζουν παρατεταμένη ανοχή σε καταστάσεις βίας και ανομίας.

Όπως έγινε γνωστό,  οι νεαροί που έκαναν την έφοδο στο Ναό, είναι αντιεξουσιαστές  που με αυτό τον πρωτοφανή τρόπο θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την εκκένωση τριών υπό κατάληψη κτιρίων στην πόλη.

Κλείσιμο


Οι ταραξίες πέταξαν φέιγ βολάν και ήρθαν σε αντιπαράθεση με πιστούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον ναό.

Στη συνέχεια ιερείς και πιστοί κατάφεραν να τους βγάλουν έξω, ενώ στο σημείο κατέφθασαν μετά από λίγη ώρα άνδρες των ΜΑΤ που προχώρησαν σε 20 προσαγωγές. 

Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και με τη λήξη του συμβάντος, η κυριακάτικη λειτουργία συνεχίστηκε κανονικά.



Άνθιμος: «Τέτοια πράγματα δεν έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα»


«Τέτοια πράγματα δεν έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα», δήλωσε ο Μητροπολίτης Άνθιμος, σχολιάζοντας την έφοδο των αντιεξουσιαστών στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, νωρίς το πρωί.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος ενημερώθηκε για το συμβάν ενώ βρισκόταν στον άμβωνα του ιερού ναού του Σωτήρος, όπου λειτουργούσε.






Μεταξύ άλλων, ο ίδιος εξήγησε για ποιο λόγο κατεδαφίστηκε το πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», ενώ τόνισε πως το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη και η κοινωνία.






Η πρωτοφανής έφοδος στον Ιερό Ναό, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων, που επέκριναν την κυβέρνηση και της απέδωσαν ευθύνες ότι δεν λέγχει τίποτα και ταυτόχρονα ανέχεται τέτοιες καταστάσεις.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος
Για παρατεραμένη ανοχή και ιδεολογική- κομματική κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ στους αντιεξουσιαστές, κατηγορεί η ΝΔ την Κουμουνδούρου, με αφορμή τη σημερινή «έφοδο» στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά, στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, η κυβέρνηση δεν ελέγχει τίποτα, σε αντίθεση με τις δηλώσεις του υπ. Προστασίας του Πολίτη ότι «πρόκειται για ελεγχόμενες καταστάσεις», ενώ ζητά να μπει επιτέλους ένα τέλος στην ανομία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Επιτέλους ας μπει ένα τέλος. Η παρατεταμένη ανοχή της Κυβέρνησης και η ιδεολογική – κομματική κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ στις συμπεριφορές ανομίας των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών οδηγεί πλέον στην αποθράσυνσή τους.
 
Μετά τις καταλήψεις και τους βανδαλισμούς δημόσιων και ιδιωτικών χώρων και κτιρίων, σήμερα  ζήσαμε μια νέα αθλιότητα. Τη βεβήλωση Ιερού Ναού και την βάναυση προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος των Ελλήνων .
 
Και όλα αυτά ενώ ο αρμόδιος Υπουργός "Προστασίας του Πολίτη" πριν λίγες μέρες δήλωνε ότι "πρόκειται για ελεγχόμενες καταστάσεις"!..
 
Σήμερα αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση δεν ελέγχει τίποτα.  Και πάντως δεν ελέγχει τον κομματικό της φορέα, τον ΣΥΡΙΖΑ που παίζει επικίνδυνα παιχνίδια ανοχής στην ανομία σε βάρος της προστασίας των πολιτών.Των πολιτών που απαιτούν: "Φτάνει πια".»

Ο Ανδρέας Λοβέρδος
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος σχετικά με την επίθεση σε εκκλησία στη Θεσσαλονίκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι λεγόμενοι “αντιεξουσιαστές” επιτέθηκαν σε εκκλησία στη Θεσσαλονίκη και διέκοψαν τη λειτουργία. Δεν είχα άδικο τελικά, όταν την 28η Οκτωβρίου του 2010 στον Πειραιά, όταν ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι διέλυσαν την παρέλαση είχα δηλώσει : “O επόμενος στόχος αυτών των ανθρώπων θα είναι ο επιτάφιος”. Λίγη ντροπή και λίγη αυτοσυγκράτηση είναι απαραίτητη, διότι η ελευθερία πάνω από όλα προϋποθέτει ευθύνη.

Το Ποτάμι

Υπεύθυνο για τις συμπεριφορές βίας χαρακτηρίζει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, Το Ποτάμι. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρεται: «Οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν σεβάστηκαν ποτέ τα ατομικά δικαιώματα. Μέσα σ' έναν διεστραμμένο «διεθνισμό» και μια νεφελώδη «αλληλεγγύη» εξέθρεψαν αυταρχικές και βίαιες αντιλήψεις και συμπεριφορές την έκφραση των οποίων είδαμε και σήμερα στην Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης. Μετά τα κατεστραμμένα πανεπιστήμια, μετά την φθορά της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, τώρα έχει σειρά ο βανδαλισμός των εκκλησιών. Το Ποτάμι καλεί την κυβέρνηση να προστατεύσει τους χώρους λατρείας στη χώρα μας. Να προστατεύσει όλους τους χώρους στους οποίους πολίτες ασκούν το δικαίωμα τους στην θρησκευτική ελευθερία. Την καλεί, όμως, πρώτα, να καταδικάσει χωρίς αστερίσκους την επίθεση στην Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Τόσκας είναι υπεύθυνος για αυτές τις συμπεριφορές βίας που διαρκώς αυξάνονται. Πότε, θα αναλάβει, επιτέλους, την ευθύνη;»





Πηγή:seleo.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης