Σκηνές θρίλερ στο κέντρο της Αθήνας: Ακούσαμε πυροβολισμούς και βλέπαμε ανθρώπους με αίματα

Σκηνές θρίλερ στο κέντρο της Αθήνας: Ακούσαμε πυροβολισμούς και βλέπαμε ανθρώπους με αίματα

«Φοβήθηκα τόσο πολύ που έκλεισα το κατάστημα μου. Δεν υπάρχει καμία αστυνόμευση», λέει τρομοκρατημένος επιχειρηματίας -Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη


Σκηνές θρίλερ στο κέντρο της Αθήνας: Ακούσαμε πυροβολισμούς και βλέπαμε ανθρώπους με αίματα
Από θαύμα δεν υπήρξαν και άλλα θύματα από το χθεσινό μακελειό στο κέντρο της Αθήνας όπου άνδρας Κουρδοϊρακινής καταγωγής, σε κατάσταση μέθης, άνοιξε πυρ με πιστόλι εναντίον διερχόμενων πολιτών.

Από τους πυροβολισμούς σκοτώθηκε ένας άνθρωπος με τραύμα στα πλευρά και άλλοι δυο τραυματίστηκαν στα πόδια και μεταφέρθηκαν στο Ευαγγελισμό. 


Τι προηγήθηκε των πυροβολισμών…
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, βάση του ρεπορτάζ του protothema.gr χθες περίπου στις 15:00 το μεσημέρι ομάδα Ιρακινών και Κούρδων βρισκόντουσαν στον πεζόδρομο της Κουμουνδούρου, έξω από κατάστημα ρούχων το οποίο βρίσκεται στην γωνία, Ζήνωνος και Κουμουνδούρου.

Κλείσιμο
Στο συγκεκριμένο κατάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες των επαγγελματιών της περιοχής, συνήθιζαν να μαζεύονται διάφοροι αλλοδαποί και όπως σημειώνουν και στο παρελθόν είχαν δημιουργήσει προβλήματα στην κοπέλα που εργάζεται σε αυτό. 

Ο καταστηματάρχης μαζί με τον ξάδερφο του, που βρισκόντουσαν στον χώρο, όταν είδαν πως η κατάσταση ξεφεύγει έκαναν παρατήρηση στους ανθρώπους να σταματήσουν να ενοχλούν και να πειράζουν την υπάλληλο τους.

Έτσι και έγινε, σταμάτησαν και οι περισσότεροι έφυγαν από το σημείο, ένας όμως από αυτούς, όπως μας είπαν, σε κατάσταση μέθης, γύρισε πίσω ουρλιάζοντας και πυροβολούσε προς το κατάστημα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περαστικοί και οι επαγγελματίες άκουσαν τουλάχιστον οκτώ πυροβολισμούς ενώ η Αστυνομία περισυνέλλεξε έξι κάλυκες. 

«Κατά τις 4:15 άκουσα πυροβολισμούς. Ήμουν στη δουλειά μου. Βγαίνω έξω και βλέπω έναν άνθρωπο να έρχεται προς το μέρος μου τραυματισμένος και να μου λέει βοήθεια-βοήθεια με πυροβόλησαν», είναι τα λόγια της γυναίκας που είδε την αιματηρή επίθεση με όπλο το μεσημέρι της Τετάρτης στην οδό Ζήνωνος, 100 μέτρα από την πλατεία Ομόνοιας. 








Απολογισμός ένας νεκρός και δύο τραυματίες…
Από την μανία του δράστη, να πυροβολεί οτιδήποτε στο πέρασμα του, έχασε την ζωή του ο ξάδερφος του καταστηματάρχη 47χρονων, ενώ τραυματίστηκαν και δύο περαστικοί 53χρονων και 57χρονων οι οποίοι επέστρεφαν σπίτι τους από τις δουλειές τους.  

Και οι τρεις άνδρες μεταφέρθηκαν στο Ευαγγελισμό. Ο άτυχος 47χρονος ξεψύχησε καθώς σφαίρα τον βρήκε στα πλευρά, ενώ οι άλλοι δύο, οι περαστικοί τραυματίστηκαν στα πόδια και στα γόνατα. 

«Σήκωσε το πόδι του και ήταν όλο γεμάτο αίματα. Δέχτηκε πυροβολισμό στο γόνατο. Του έφερα μία καρέκλα κάθεται και σφίγγουμε το τραύμα και στη συνέχεια κάλεσα το 100. Τους είπα το συμβάν και να στείλουν ασθενοφόρο. Τους είπα πως υπάρχουν κι άλλοι τραυματίες», προσθέτει χαρακτηριστικά η γυναίκα που έζησε λεπτό προς λεπτό την αιματηρή συμπλοκή στην Ομόνοια, λίγα μέτρα απέναντι από το κατάστημα της, στην οδό Ζήνωνος. 


Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη 
Ο δράστης κατάφερε και διέφυγε οδικός προς την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και μετά χάθηκαν τα ίχνη του. Πάντως η Αστυνομία εκτιμά πως είναι κοντά στην σύλληψη του αφού έχουν περισυλλέγει όλα τα οπτικοακουστικά των γύρω καταστημάτων και ερευνώνται. 

Οι επαγγελματίες της περιοχής τονίζουν ότι βρίσκονται στην εγκατάλειψη από την πολιτεία η οποία εθελοτυφλή για τα πάντα και ιδιαίτερα για την φύλαξη των επιχειρήσεων τους.

«Ο ένας τραυματίας ήταν κοντά στο μαγαζί που έγινε το συμβάν και τον άλλον δεν τον ήξερα. Φοβήθηκα τόσο πολύ που έκλεισα το κατάστημα μου. Δεν ξέρω τι είχε προηγηθεί. Εγώ άκουσα ξαφνικά πυροβολισμούς. Μιλάμε για τουλάχιστον 8 πυροβολισμούς. Είμαι 30 χρόνια επαγγελματίας στην περιοχή. Δεν υπάρχει καμία αστυνόμευση εγώ μέχρι πρότινος ωστόσο δεν φοβόμουν. Η γειτονιά έχει αλλάξει. Σας το λέω γιατί είμαι αρκετά παλιά εδώ», μας είπε.

Δείτε βίντεο: Αγανακτισμενοι δηλώνουν οι καταστηματάρχες.Δείτε πως βίωσαν το φονικό στο κέντρο της Αθήνας 






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης