Αποδοκιμασία για την άνανδρη επίθεση στο «Πρώτο Θέμα»

Αποδοκιμασία για την άνανδρη επίθεση στο «Πρώτο Θέμα»

Ολα, σχεδόν, τα κόμματα, καθώς και η ΕΣΗΕΑ καταδίκασαν την επίθεση που στόχο είχε να φιμώσει την ενημέρωση και το δικαίωμα στην κριτική

Αποδοκιμασία για την άνανδρη επίθεση στο «Πρώτο Θέμα»
Την αποδοκιμασία σύσσωμου του πολιτικού κόσμου συνάντησε η άνανδρη επίθεση των κουκουλοφόρων που επέδραμαν με βιαιότητα κατά των εγκαταστάσεων του «Πρώτου Θέματος» και του «protothema.gr», προκαλώντας ζημιές και θέτοντας σε κίνδυνο ζωές εργαζομένων.

Με ανακοινώσεις τους, όλα, σχεδόν, τα κόμματα, καθώς και η Ένωση Συντακτών, καταδίκασαν την επίθεση που στόχο είχε να πλήξει την ελευθερία της έκφρασης και να φιμώσει την ενημέρωση και το δικαίωμα στην κριτική.

Βίντεο: H επίθεση των κουκουλοφόρων στο «Πρώτο ΘΕΜΑ»

Κλείσιμο
«Επιθέσεις βίας σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και του εργαζόμενους σε αυτά είναι πράξεις απόλυτα καταδικαστέες», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε ανάρτηση στο twitter. 

«Καταδικάζουμε με τον πιο σαφή, τον πιο ισχυρό, τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, τηn επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, προσθέτοντας: «Τέτοιου είδους πρακτικές αφορούν και πλήττουν την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας».

«Τέτοιες ενέργειες δεν είναι αποδεκτές και μας βρίσκουν αντίθετους», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε λιτή ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε την επίθεση.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο Πρώτο Θέμα. Η ελευθερία του τύπου αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα κάθε ευνομούμενης Πολιτείας» έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης. «Η στοχοποίηση εργαζομένων, δημοσιογράφων, απόψεων θυμίζει άλλες εποχές και τριτοκοσμικές χώρες», συμπλήρωσε.

«Οι βαριοπούλες και οι κουκούλες είναι μαύρος φασισμός», σχολίασε το Ποτάμι και πρόσθεσε. «Όσες κόκκινες μπογιές και αν χυθούν, όσα λόγια και αν ειπωθούν αυτό δεν αλλάζει».

Για απερίφραστη καταδίκη έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων. «Τέτοιες ενέργειες πλήττουν την δημοκρατία αλλά και την ελευθεροτυπία με τον χειρότερο τρόπο. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου δεν κινδυνεύουν από τέτοιες αντιδημοκρατικές και τραμπούκικες επιθέσεις», επεσήμανε.

«Η επίθεση με βαριοπούλες, πέτρες και μπογιές στα γραφεία της εφημερίδας Πρώτο Θέμα είναι πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου, υπογράμμισε η ΔΗΜΑΡ, προσθέτοντας ότι «τέτοιες επιθέσεις καταδεικνύουν ότι υπάρχει σε ορισμένους μία ολοκληρωτική αντίληψη η οποία δεν έχει καμία σχέση με την Δημοκρατία». 

Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας σε αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, εκτός από την καταδίκη της επίθεσης, επεσήμανε και το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ άλλαξε τη σχετική νομοθεσία με αποτέλεσμα οι δράστες επιθέσεων όπως αυτή στο «Πρώτο Θέμα» που είναι γνωστοί στην ΕΛΑΣ να συλλαμβάνονται και επειδή οι πράξεις του χαρακτηρίζονται πλέον πλημμέλημα να αφήνονται «ελεύθεροι να το ξανακάνουν».

Όπως σημειώνει ο κ. Κικίλιας, «είναι οι ίδιοι που μπαίνουν, σπάνε πανεπιστήμια και δημόσια κτήρια» και εγκαλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης, καθώς, σε κάποια από αυτές τις επιθέσεδις μπορεί να υπάρξουν θύματα.

Ανακοίνωση καταδίκης της επίθεσης εξέδωσε και η Ένωση Συντακτών. «Οι Έλληνες δημοσιογράφοι, που διαδήλωσαν χθες μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας, κατά της αντιασφαλιστικής πολιτικής της κυβέρνησης, καταδικάζουν τη βία από όπου κι αν προέρχεται και δηλώνουν ότι η ενημέρωση του ελληνικού λαού είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα», αναφέρεται.

Ανακοίνωση από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ μετά την επίθεση των κουκουλοφόρων: Το τσεκούρι της ενημέρωσης είναι πάντα πιο δυνατό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης