Επίθεση 16 κουκουλοφόρων με πέτρες και βαριοπούλες στο «Πρώτο Θέμα»

Επίθεση 16 κουκουλοφόρων με πέτρες και βαριοπούλες στο «Πρώτο Θέμα»

Τα γνωστά - άγνωστα παρακρατικά στοιχεία - Έσπασαν τζαμαρίες και δύο αυτοκίνητα εργαζομένων - Την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα «Ρουβίκωνας» - Τι αναφέρουν κυβέρνηση και κόμματα

Επίθεση 16 κουκουλοφόρων με πέτρες και βαριοπούλες στο «Πρώτο Θέμα»
Επίθεση από τα γνωστά-άγνωστα παρακρατικά στοιχεία δέχθηκε το πρωί της Παρασκευής το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Κρυμμένοι πίσω από κουκούλες και κράνη 16 άτομα που επέβαιναν σε οχτώ δίκυκλα επιτέθηκαν λίγο μετά τις 11 το πρωί κρατώντας βαριοπούλες και πέταξαν πέτρες και μπογιές.

Πρόκειται για την έκφανση της αληθινής βίας μετά τις επίσημες απειλές που δέχεται η εφημερίδα για τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματά της. 

Από την επίθεση σημειώθηκαν υλικές ζημιές στην τζαμαρία του κτηρίου ενώ οι άγνωστοι προκάλεσαν φθορές και σε δύο αυτοκίνητα εργαζομένων της εφημερίδας.

Κλείσιμο


Την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα «Ρουβίκωνας»

Με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα athens.indymedia η οργάνωση Ρουβίκωνας 
ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής: «Σήμερα στη Ν.Φιλοθέη Αμαρουσίου στις 11.00 το πρωί σύντροφοι του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν στα γραφεία του Πρώτου Θέματος. Βάφτηκε με μπογιές η πρόσοψη του κτιρίου, σπάστηκε όλη η είσοδος, όπως και αυτοκίνητα στελεχών της εφημερίδας. Οι σύντροφοι αποχώρησαν χωρίς πρόβλημα. Θα ακολουθήσει εκτενέστερο κείμενο».

Η ομάδα Ρουβίκωνας στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις στον Τειρεσία, στις εκλογές της ΝΔ, στη Βουλή, στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων κα. ενώ πρόσφατα μπήκαν στο ξενοδοχείο Χίλτον στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με το κουαρτέτο.




Ανακοινώσεις από τα κόμματα και την ΕΣΗΕΑ

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που έγινε σήμερα στα γραφεία της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» από μέλη της ομάδας «ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ»" αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 17:01 η ΕΣΗΕΑ.

Και προστίθεται: "Οι Έλληνες δημοσιογράφοι, που διαδήλωσαν χθες μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας, κατά της αντιασφαλιστικής πολιτικής της κυβέρνησης, καταδικάζουν τη βία από όπου κι αν προέρχεται και δηλώνουν ότι η ενημέρωση του ελληνικού λαού είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα".


Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία του Πρώτου Θέματος. Τέτοιες ενέργειες δεν είναι αποδεκτές και μας βρίσκουν αντίθετους».

Την επίθεση καταδίκασε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε σχετικό Tweet. «Επιθέσεις βίας σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και του εργαζόμενους σε αυτά είναι πράξεις απόλυτα καταδικαστέες». 




Στην καταδίκη της επίθεσης κατά του Πρώτου Θέματος προχώρησε και ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Καταδικάζουμε με τον πιο σαφή και ξεκάθαρο τρόπο επιθέσεις αυτού του είδους που πλήττουν την ουσία της Δημοκρατίας» είπε ο κ. Κουμουτσάκος και συμπλήρωσε: «Χωρίς να συνδέουμε το θέμα με την κυβερνητική πρακτική εκφράζουμε την ανησυχία μας γιατι φαινόμενα που πλήττουν την καρδιά της δημοκρατίας αυξάνονται».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο Πρώτο Θέμα. Η ελευθερία του τύπου αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα κάθε ευνομούμενης Πολιτείας» έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

Και συνέχισε: «Η στοχοποίηση εργαζομένων, δημοσιογράφων, απόψεων θυμίζει άλλες εποχές και τριτοκοσμικές χώρες».

Την επίθεση στο Πρώτο Θέμα καταδικάζει και ο Βασίλης Κικίλιας μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter. 

«ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλάξατε το νόμο, 3-4 γνωστοί στην ΕΛ.ΑΣ σπάνε το @protothema, συλλαμβάνονται, είναι πλημμέλημα, άρα ελεύθεροι να το ξανακάνουν.
Είναι οι ίδιοι που μπαίνουν, σπάνε πανεπιστήμια και δημόσια κτήρια, αύριο ίσως θύματα; Μπράβο κ. Υπουργέ Δικαιοσύνης..
#Σύριζα  #Ντροπή»
, σημειώνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.





Δείτε βίντεο: Κουκουλοφόροι χτύπησαν ξανά το Πρώτο Θέμα

Σε σχόλιό του το Ποτάμι για την επίθεση στο Πρώτο Θέμα το πρωί της Παρασκευής αναφέρει: Οι βαριοπούλες και οι κουκούλες είναι μαύρος φασισμός. Όσες κόκκινες μπογιές και αν χυθούν, όσα λόγια και αν ειπωθούν αυτό δεν αλλάζει.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την σημερινή επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας του "Πρώτου Θέματος". Τέτοιες ενέργειες πλήττουν την δημοκρατία αλλά και την ελευθεροτυπία με τον χειρότερο τρόπο. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου δεν κινδυνεύουν από τέτοιες αντιδημοκρατικές και τραμπούκικες επιθέσεις» επισημαίνει η Ένωση Κεντρώων.

Η επίθεση με βαριοπούλες, πέτρες και μπογιές στα γραφεία της εφημερίδας Πρώτο Θέμα είναι πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου, υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της.

Και προσθέτει: Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει την επίθεση τονίζοντας ότι τέτοιες επιθέσεις καταδεικνύουν ότι υπάρχει σε ορισμένους μία ολοκληρωτική αντίληψη η οποία δεν έχει καμία σχέση με την Δημοκρατία.
.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης