«Αντίο Παντελή»: Χιλιάδες κόσμου αποχαιρέτησαν τον Παντελίδη

«Αντίο Παντελή»: Χιλιάδες κόσμου αποχαιρέτησαν τον Παντελίδη

Τραγικές φιγούρες η μητέρα και ο πατέρας του - Συγκλονιστική η προσέλευση του κόσμου - Δακρυσμένοι τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία υπό τους ήχους των επιτυχιών του - Το φέρετρο τυλιγμένο με την γαλανόλευκη, συνόδευσαν στο κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης συμμαθητές του από το Πολεμικό Ναυτικό

«Αντίο Παντελή»: Χιλιάδες κόσμου αποχαιρέτησαν τον Παντελίδη
Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές στον Παντελή Παντελίδη, σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, που άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο το πρωί της Πέμπτης. 

Στο Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα όπου ψάλθηκε η εξόδιος ακολουθία βρέθηκαν χιλιάδες κόσμου, που αγάπησαν τον ίδιο και τα τραγούδια του όπου με εκδηλώσεις λατρείας και δάκρυα στα μάτια συνόδευσαν τον καλλιτέχνη στην τελευταία του κατοικία. 

Το φέρετρο τυλιγμένο με την γαλανόλευκη, συνόδευσαν στο κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης συμμαθητές του από το Πολεμικό Ναυτικό ενώ κατά τη διάρκεια της πομπής ακούγονταν κομμάτια με τις επιτυχίες του. Το πλήθος άλλοτε σιγοτραγουδούσε κι άλλοτε χειροκροτούσε φωνάζοντας «αθάνατος, αθάνατος». 

Κλείσιμο
Τραγικές φιγούρες η μητέρα και ο πατέρας του τραγουδιστή. Η Αθηνά Παντελίδου υποβασταζόμενη ακολούθησε τη πομπή με τη σορό του παιδιού της στο κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης ενώ ο πατέρας του δεν άντεξε και έμεινε για λίγο στην εκκλησία μέχρι να νιώσει καλύτερα και μεταφέρθηκε αργότερα στο κοιμητήριο. 
 
Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα

Η σορός του Παντελή Παντελίδη, έφθασε στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στις 10, όπως ήταν προγραμματισμένο για να ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής -που έπαιζε το τραγούδι του «Είχα κάποτε μια αγάπη»- και χειροκροτήματα από δεκάδες θαυμαστές και φίλους που έχουν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας από νωρίς το πρωί.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του Αθηνά, η οποία έφθασε υποβασταζόμενη και σχεδόν λιπόθυμη, ψιθυρίζοντας «παιδί μου, πού πας παιδί μου;». 


Τραγική φιγούρα η μητέρα του αδικοχαμένου τραγουδιστή


Ο πατέρας του Παντελή Παντελίδη δε μπορεί να πιστέψει ακόμα ότι το παιδί του δε ζει πια


Την οικογένεια ακολούθησε πλήθος κόσμου στο εσωτερικό του ιερού ναού. Γονείς, συγγενείς, φίλοι αλλά και άνθρωποι που τον λάτρεψαν και τον γνώρισαν μέσα από τα τραγούδια του, θα συνοδεύσουν σήμερα τον αγαπημένο τους Παντελή στην τελευταία του κατοικία. 


Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος συνοδεύει τον Παντελή Παντελίδη στη «γειτονιά των αγγέλων»

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Ιωνία βρέθηκε σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος για να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο του φίλο και συνεργάτη.

Στην εκκλησία βρέθηκε ο στενός του φίλος Αντώνης Ρέμος, στον οποίο ανήκε το μοιραίο τζιπ που του κόστισε τη ζωή, μαζί με την Υβόννη Μπόσνιακ. 

Συντετριμμένοι έφτασαν στην εκκλησία η Δέσποινα Βανδή και ο Κώστας Μαρτάκης που βρίσκονταν μαζί με τον Παντελή Παντελίδη τα ξημερώματα της Πέμπτης. Οι τρεις τραγουδιστές έκαναν πρόβες για την πρεμιέρα τους, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή η οποία όμως δεν έμελλε ποτέ να γίνει αφού ο Παντελής Παντελίδης άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. 

Χαρακτηριστική ήταν και η εικόνας της Πάολα με την οποία ο Παντελής Παντελίδης συνεργάστηκε αρκετές φορές και η οποία έδειχνε συγκλονισμένη από τον χαμό του φίλου και συνεργάτη της. 

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η Ελένη Χατζίδου έφτασε στην εκκλησία κρατώντας δύο λευκά τριαντάφυλλα. Η τραγουδίστρια και ο Παντελής Παντελίδης διατηρούσαν στενές σχέσεις ενώ η Ελένη Χατζίδου τον είχε ευχαριστήσει πολλές φορές δημόσια για το κομμάτι που της είχε χαρίσει και ουσιαστικά την έκανε γνωστή στο ευρύτερο κοινό. 

Εκεί βρέθηκε και ο επιχειρηματίας Κώστας Πηλαδάκης μαζί με την σύντροφό του, Ειρήνη Παπαδοπούλου και την πρώην σύζυγό του Ντορέττα Παπαδημητρίου η οποία έμαθε στον αέρα της πρωινής εκπομπής της τα δυσάρεστα νέα. 

Συγκλονισμένος έφτασε στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα ο Γιώργος Μαζωνάκης, συνοδευόμενος από την Αμαρυλλίδα. Μάλιστα ο Παντελής Παντελίδης είχε κάνει την τελευταία δημόσια εμφάνισή του στο μαγαζί όπου εμφανίζεται ο καλλιτέχνης πριν από λίγες ημέρες. 

Το «παρών» έδωσε όμως και η τραγουδίστρια Αγγελική Ηλιάδη με τον Χάρη Σιανίδη ενώ εκεί βρέθηκαν, ο Πάνος Καλίδης και ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος.

Δίχως να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο Γιώργος Τσαλίκης, με τη σύζυγό του, Δώρα, αποχαιρέτησε τον φίλο και συνάδελφό του.

Στην τελευταία του κατοικία  συνόδευσε το πρώην σύντροφό της η Μαρία Γεωργακάκη, η κοπέλα που γι' αυτήν έγραψε ο τραγουδιστής πολλές από τις επιτυχίες του και που έχει συγκλονιστεί από την είδηση του θανάτου του.  













                                                            Η Μαρία Γεωργακάκη



                                                Ο Αντώνης Ρέμος και η Υβόννη Μπόσνιακ


Ο Ηλίας Ψινάκης με την Ελένη Φουρέιρα


Η Πάολα


Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου


Ο Βασίλης Καρράς


Η Ελένη Φουρέιρα

Ο τραγουδιστής Γιώργος Μαζωνάκης με την Αμαρυλλίς


Η Δέσποινα Βανδή με τον Κώστα Μαρτάκη. Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας - χθες θα κάνανε πρεμιέρα με τον αδικοχαμένο Παντελή


Η Νατάσα Θεοδωρίδου


Ο Πάνος Καλλίδης με τη σύζυγό του


           O Κώστας Πηλαδάκης, η Ειρήνη Παπαδοπούλου και η Ντορέττα Παπαδημητρίου 


Ο τραγουδιστής Μάκης Χριστοδουλόπουλος 


                                                 Ο Γιώργος Τσαλίκης και η σύζυγός του Δώρα 

                                                              Η Αγγελική Ηλιάδη με τον Χάρη Σιανίδη




Η τραγουδίστρια Τάμτα
«Λαοθάλασσα» στην εκκλησιά – Δύο κοπέλες έχασαν τις αισθήσεις τους 

Ήδη από τις 9:00 το πρωί του Σαββάτου ο Ιερός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Ιωνία είχε γεμίσει από κόσμο για να αποχαιρετήσει τον Παντελή Παντελίδη. Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η προσέλευση πολλών νέων παιδιών τα οποία έσπευσαν στην εκκλησία προκείμενου να πουν το τελευταίο «αντίο» στον αγαπημένο τους καλλιτέχνη. 

Οι περισσότεροι κρατούσαν ένα λουλούδι στο χέρι ενώ χαρακτηριστική ήταν και η εικόνα μίας γυναίκας που κρατούσε στα χέρια της τα διακριτικά που υποδηλώνουν την ιδιότητα του Μηχανικού του Πολεμικού Ναυτικού και τα οποία θέλησε να αφήσει στη σορό του. 




Από νωρίς το πρωί βρέθηκε στην εκκλησία και ο στενός συνεργάτης του Παντελή Παντελίδη, Χάρης Λεμπιδάκης ο οποίος βρισκόταν μαζί του λίγες ώρες πριν συμβεί το τραγικό δυστύχημα στην λεωφόρο Βουλιαγμένης. Καθόλη τη διάρκεια ήταν στο πλευρό της μητέρας του Παντελή Παντελίδη. 




Να σημειωθεί πως εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου ζητήθηκε από τα μεγάφωνα του Ναού η συνδρομή γιατρού καθώς μία νεαρή κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της μέσα στην εκκλησία. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα ασθενοφόρο ώστε να της δοθούν οι πρώτες βοήθειες. 


Χαρακτηριστικό του πλήθους που ήταν συγκεντρωμένο ήταν ότι έκλεισαν οι δρόμοι γύρω από την εκκλησία και για αρκετή ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου.


Από τον συνωστισμό σημειώθηκε όμως και δεύτερο λιποθυμικό επεισόδιο αφού κατέρρευσε ακόμη μία κοπέλα που βρισκόταν στα σκαλιά του ναού ενώ κάποια στιγμή επικράτησε ένταση καθώς ο ιερέας επισήμανε πολλές φορές από τα μεγάφωνα να μην συνωστίζεται ο κόσμος την είσοδο του Ναού.  






Στο πατρικό του στη Νέα Ιωνία μεταφέρθηκε χθες η σορός του
 
Είχε μόλις πέσει το σκοτάδι, όταν χθες το απόγευμα η άσπρη νεκροφόρα που μετέφερε τη σορό του Παντελή Παντελίδη, έφτανε στο πατρικό του σπίτι στη Νέα Ιωνία. Αν κι έξω από τη δυόροφη οικεία που μένουν οι γονείς του και τα δύο του αδέρφια υπήρχαν εκατοντάδες άτομα που περίμεναν να... καλωσορίσουν το δημοφιλή τραγουδιστή δεν ακούγονταν το παραμικρό. Μια απέραντη βουβαμάρα κάλυπτε την οδό Σηλυβρίας.










Οι λέξεις με δυσκολία έβγαιναν από το στόμα, ενώ τα μάτια όλων ήταν δακρυσμένα. Άλλωστε τα λόγια σε αυτές τις περιπτώσεις είναι περιττά. Οι όμορφες αναμνήσεις που στριφογυρνούν στο μυαλό του καθενός καλύπτουν τα όσα θα ήθελε να συζητήσει και να μοιραστεί με κάποιον άλλο. Ξαφνικά η σιωπή σπάει, από ένα παρατεταμένο χειροκρότημα. Είναι η στιγμή που το λευκό φέρετρο μέσα στο οποίο βρίσκεται η σορός του νεαρού καλλιτέχνη οδηγείται προς την είσοδο του σπιτιού που μεγάλωσε. Λίγη ώρα αργότερα κάποιοι από τους ανθρώπους που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του τραγουδιστή-φαινόμενο θα φύγουν από το στενό δρομάκι της Νέας Ιωνίας, αρκετοί όμως θα παραμείνουν εκεί για να περάσουν μαζί με το δικό του Παντελή ένα ακόμα βράδυ. Κάποιους θα τους βρει το ξημέρωμα έτοιμους να αναχωρούν προς της εκκλησία που θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία. Σε απόσταση 100 μέτρων από το πατρικό του σπίτι, βρίσκεται ο ιερός ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, η εκκλησία όπου από τις δέκα σήμερα το πρωί έως και για τέσσερις περίπου ώρες η σορός του Παντελή Παντελή θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Στις δύο το μεσημέρι θα τελεστεί στο ναό της Νέας Ιωνίας η νεκρώσιμος ακολουθία, ενώ στη συνέχεια όλοι θα συνοδέψουν τη σορό του αδικοχαμένου καλλιτέχνη μέχρι το κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης όπου θα πραγματοποιηθεί η ταφή του.



Τι αποκάλυψε στην κατάθεση η συνοδηγός του τραγουδιστή

Μετά από 24 περίπου ώρες από το φονικό ατύχημα, μια εκ των δύο γυναικών που επέβαιναν στο μοιραίο τζιπ που οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης έδωσε την πρώτης της κατάθεση στους αστυνομικούς. Η 21χρονη Φρόσω Κυριάκου που νοσηλεύεται στην ορθοπεδική πτέρυγα του Ευαγγελισμού ανέφερε στους άνδρες της ΕΛΑΣ ότι αυτή κάθονταν στη θέση του συνοδηγού την ώρα του τροχαίου κι όχι η 30χρονη Μίνα Αρναούτη, όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι ο δημοφιλής τραγουδιστής είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα λίγα μέτρα πριν από την το σημείο που έγινε το τροχαίο δυστύχημα, ενώ ομολόγησε ότι κι η ίδια δεν φορούσε ζώνη. «Φύγαμε από εκεί που ήμασταν και θυμάμαι μόνο ότι το αμάξι άρχισε να αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα», είπε η 21χρονη, η οποία ακόμα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Οι αστυνομικοί ωστόσο θα την επισκεφτούν και σήμερα προκειμένου να μάθουν όλες τις λεπτομέρειες που θέλουν για να συνδέσουν το παζλ του μοιραίου τροχαίου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η 21χρονη φέρει κατάγματα, ωστόσο, πιο σοβαρή είναι η κατάσταση της 30χρονης Μίνας. H Μίνα Αρναούτη υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον δεξιό πνεύμονα και στο δεξιό άνω και κάτω άκρο. Η μετεγχειρητική της κατάσταση κρίνεται σταθερή, ενώ για την ώρα νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».




Ο πραγματογνώμονας της οικογένειας και τα ''μυστικά'' του τζιπ

Από το απόγευμα της Πέμπτης το Mercedes ML που οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης μεταφέρθηκε σε πάρκινγκ των Νοτίων Προαστίων. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να εξεταστεί από εμπειρογνώμονες της Τροχαίας, προκείμενου να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια της τραγωδίας που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο νεαρός καλλιτέχνης και να τραυματιστούν οι δύο κοπέλες. Παρόλα αυτά η οικογένεια του θύματος κατέθεσε αίτηση στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να χρησιμοποιήσει και δικό της πραγματογνώμονα, καθώς ανάμεσα στις υποψίες των ανθρώπων που βρίσκονται στο οικογενειακό περιβάλλον του Παντελή Παντελίδη είναι κι αυτές που κάνουν λόγο για δολιοφθορά στο όχημα. Μάλιστα ο πραγματογνώμονας έχει βρεθεί και περιμένει να πάρει την άδεια από τις δικαστικές αρχές.

Προς το παρόν η έρευνα διεξάγεται από τους άνδρες της τροχαίας οι οποίοι βήμα - βήμα προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τα ''ένοχα μυστικά'' του τροχαίου δυστυχήματος. Πάντως σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία, οι μπάρες πάνω στις οποίες έπεσε το μαύρο τζιπ ήταν σε πολύ κακή κατάσταση με αποτέλεσμα κατά την πρόσκρουση να μεταμορφωθούν σε... βέλη τα οποία έσκισαν σαν χαρτί το θηριώδης όχημα.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης