Ο Αϊλάν της Κω: Άλλο ένα προσφυγόπουλο χάθηκε στα νερά του Αιγαίου

Ο Αϊλάν της Κω: Άλλο ένα προσφυγόπουλο χάθηκε στα νερά του Αιγαίου

Συγκλονιστικές εικόνες από το νέο ναυάγιο - Επτά νεκροί ένα βρέφος και ένα παιδί μεταξύ τους

Ο Αϊλάν της Κω: Άλλο ένα προσφυγόπουλο χάθηκε στα νερά του Αιγαίου
Την ώρα που το Κολέγιο των Επιτρόπων της Κομισιόν συζητούσε για το προσφυγικό και αν τελικά η Ελλάδα πρέπει να μείνει εκτός της Συνθήκης Σένγκεν, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες από το νέο φονικό ναυάγιο που σημειώθηκε την Τετάρτη στα νερά του Αιγαίου, με θύματα επτά άτομα, ανάμεσά τους ένα παιδί και ένα βρέφος.

Οι εικόνες με το νεκρό παιδί που ανάρτησε η τοπική ιστοσελίδα
kostoday.gr θυμιζουν τη συγκλονιστική υπόθεση του μικρού Αϊλάν από τη Συρία ο οποίος πνίγηκε, ενώ προσπαθούσε να φτάσει με την οικογένειά του στην Ευρώπη.

Κλείσιμο
Έτσι και ο μικρός που έχασε τα ξημερώματα τη ζωή του ήθελε απλά να ξεφύγει από τον πόλεμο και τις κακουχίες αλλά δεν τα κατάφερε. Πνίγηκε στα νερά του Αιγαίου, στα τουρκικά χωρικά ύδατα, όπως και ένα κοριτσάκι 12 μηνών, το οποίο επέβαινε στην ίδια βάρκα με εκείνον.

Η σορός ενός βρέφους εντοπίστηκε σε παραλία της Κω μετά τη βύθιση λέμβου, βόρεια του Ακρωτηρίου Αμμόγλωσσα, σε τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ ένας από τους συνολικά εννέα επιβαίνοντες στη λέμβο κατάφερε να βγει στο νησί σώος και υπέδειξε το σημείο στο οποίο βυθίστηκε το σκάφος.

Οι ερευνητικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν νεκρούς ένα παιδί, τρεις άντρες και δύο γυναίκες, ενώ λίγο αργότερα εντοπίστηκε ζωντανή μια γυναίκα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Τουρκίας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Στις έρευνες έλαβαν μέρος τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού, δύο σκάφη της frontex, ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα και ένας σκάφος της ελληνικής ομάδας διάσωσης, ενώ στην περιοχή έπνεαν βόρειοι άνεμοι έντασης 4-5 μποφόρ.

Εικόνες από την τοπική ιστοσελίδα








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης