Μάχη με τα κύματα στην Κάσο: Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους 227 επιβάτες του «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Μάχη με τα κύματα στην Κάσο: Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους 227 επιβάτες του «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Το μεσημέρι ή το απόγευμα η ρυμούλκησή του - Το πλοίο παρασύρθηκε και χτύπησε στον προβλήτα εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και στη συνέχεια προσάραξε σε μικρή απόσταση από την ακτή πάνω στον κυμματοθραύστη του λιμανιού

Μάχη με τα κύματα στην Κάσο: Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους 227 επιβάτες του «Βιτσέντζος Κορνάρος»
Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους 227 επιβάτες του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», το οποίο προσάραξε αργά το βράδυ της Τετάρτης λίγο έξω από το λιμάνι της Κάσου. 

Το πλοίο παρασύρθηκε και χτύπησε στον προβλήτα εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και στη συνέχεια προσάραξε σε μικρή απόσταση από την ακτή πάνω στον κυμματοθραύστη του λιμανιού. Μετά την προσάραξη του πλοίου έσπευσαν επί τόπου για βοήθεια αλιευτικά σκάφη, ενώ αναμενόταν ο κατάπλους και ενός ρυμουλκού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι ή μετά τις πέντε το απόγευμα αναμένεται να φτάσει ρυμουλκό για να το αποκολλήσει.

Κλείσιμο


Αφού αποκολληθεί το πλοίο θα δέσει στο λιμάνι, όπου θα περάσει από έλεγχο.

Η κατάσταση πάντως μέχρι αυτή την ώρα σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος, είναι ελεγχόμενη και οι επιβαίνοντες που παραμένουν εντός του «Βιτσέντζος Κορνάρος» δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της πρωινής εκπομπής του Ant1, οι επιβαίνοντες έχουν αρχίσει να εκφράζουν τα παράπονά τους για την καθυστέρηση της ρυμούλκησης. 

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Μήλος - Θήρα -Ανάφη - Σητεία- Κάσο και θα συνέχιζε για Κάρπαθο – Διαφάνι - Χάλκη – Ρόδο και επιστροφή.

Μαρτυρία για το «Βιτσέντζος Κορνάρος»: Το καράβι έπεσε στα βράχια


Ο κ. Νικήτας Βρεττός, του οποίου η σύζυγος βρίσκεται στο οχηματαγωγό «Βιτσέντζος Κορνάρος» που προσάραξε στην Κάσο, περιγράφει στην κάμερα του ΑΝΤ1 την ταλαιπωρία των επιβατών.

«Το καράβι έπεσε πάνω στα βράχια. Από τις 10 το βράδυ είναι μέσα η σύζυγος. Πήγαν αλιευτικά αλλά δεν φτάνουν οι κάβοι να έρθουν έξω», αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:

«Το πλοίο ανακοίνωσε στους επιβάτες ότι το ρυμουλκό έρχεται από τη Μύκονο, θα είναι στις 5 το απόγευμα εδώ και αν ο καιρός βελτιωθεί, θα κάνουν προσπάθειες να ξεκολλήσουν».
















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης