Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2014

Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2014

Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη θεσπίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2008 και απονέμεται για εξαιρετικά επιτεύγματα σε δραστηριότητες που εκφράζουν συγκεκριμένα τις αξίες που απορρέουν από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2014
Για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2014 επιλέχθηκε το «Χαμόγελο του Παιδιού», την υποψηφιότητα του οποίου πρότεινε και στήριξε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος.

Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη θεσπίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2008 και απονέμεται για εξαιρετικά επιτεύγματα σε δραστηριότητες που εκφράζουν συγκεκριμένα τις αξίες που απορρέουν από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Χαμόγελο του Παιδιού είναι εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός  που σημειώνει φέτος 20 χρόνια αξιόλογης δράσης στο τομέα της προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών και την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων τους.

Κλείσιμο
Η δράση του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη φιλοξενία παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, την τηλεφωνική υποστήριξή τους, προγράμματα συμβουλευτικής και κοινωνικής ένταξής τους, την ενίσχυση οικογενειών που τελούν σε ένδεια, καθώς και τη διοργάνωση εκστρατειών ενημέρωσης ή πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.  Με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, σημειώθηκε ραγδαία αύξηση στις ανάγκες των παιδιών και κατά συνέπεια στη δράση του οργανισμού. Μόνο το α’ εξάμηνο του 2014 το «Χαμόγελο του Παιδιού» στήριξε 57.056 παιδιά σημειώνοντας αύξηση 90% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2013.  

Μαζί με το Χαμόγελο του Παιδιού διακρίθηκαν η ΜΚΟ "Διογένης", που προτάθηκε από την ευρωβουλευτή κ. Βόζεμπεργκ και το  Κέντρο Εκπαιδεύσεως & Αποκαταστάσεως Τυφλών (πρώην Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης «Ο ΗΛΙΟΣ»), που προτάθηκε από τον ευρωβουλευτή κ Ζαγοράκη. Οι νικητές θα λάβουν μετάλλιο σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και στη συνέχεια όλοι οι βραβευθέντες θα προσκληθούν σε κεντρική εκδήλωση απονομής του βραβείου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στις 25 και 26 Φεβρουαρίου 2015. Στην εκδήλωση δίνεται η μέγιστη δημοσιότητα προκειμένου να υπογραμμιστεί ο εξαιρετικός χαρακτήρας των εν λόγω δραστηριοτήτων.
 
Με αφορμή την πολύ σημαντική αυτή διάκριση ο κ Κύρκος δήλωσε: "Πέρα από μια ελάχιστη επιβράβευση για τις αξιοσημείωτες δράσεις του οργανισμού και τις τιτάνιες και ακούραστες προσπάθειες του Κώστα Γιαννόπουλου, είμαι βέβαιος ότι το βραβείο του ευρωπαίου πολίτη θα αποτελέσει  αναγνώριση και ώθηση για να συνεχίσει το εθελοντικό του έργο και δημοσιότητα για την προσέλκυση πόρων και βοήθειας από τους πολίτες."

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης