Χωρίς θεατές η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα που κράτησε μόλις 35 λεπτά

Χωρίς θεατές η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα που κράτησε μόλις 35 λεπτά

«Ας είναι αυτή η τελευταία χρονιά με μέτρα ασφαλείας σε παρελάσεις»

Χωρίς θεατές η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα που κράτησε μόλις 35 λεπτά
Συνεχίστηκε για μια ακόμη φορά η ασυνεννοησία και η κακή οργάνωση στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας. Οι θεατές απουσίαζαν, οι αστυνομικοί ήταν παρόντες και οι γονείς των μαθητών στριμωγμένοι εκατοντάδες μέτρα μακρυά από την εξέδρα των επισήμων.

Στο μεταξύ η οργάνωση της παρέλασης ήταν για «κλάματα», αφού δεν είχαν προβλέψει για τα στοιχειώδη, όπως η συμμετοχή ή μη του υπουργού Παιδείας στη δοξολογία πριν την παρέλαση.

Υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό όλη η περιοχή περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος ήταν αποκλεισμένη από κλούβες των ΜΑΤ.

Κλείσιμο




Χαρακτηριστικό είναι ότι στην πλατεία Συντάγματος βρίσκονταν πάνω από δέκα κλούβες.

Πολλοί γονείς των μαθητών που παρήλαυναν, οι οποίοι προσήλθαν για να παρακολουθήσουν την παρέλαση, εμφανίστηκαν απογοητευμένοι από την εικόνα.



Ο απολογισμός; Η παρέλαση κράτησε μόλις 35 λεπτά, οι γονείς δεν μπόρεσαν να χειροκροτήσουν τα παιδιά τους με μοναδική θέα τα κάγκελα, με τους ίδιους να ψάχνουν μια γωνιά για να μπορέσουν να δουν κάτι.



Πρόσβαση κοντά στην εξέδρα των επισήμων είχαν μόνο όσοι έχουν διαπίστευση από το δήμο Αθηναίων, ενώ διπλός ήταν ο έλεγχος - ταυτότητα και διαπίστευση - από την Αστυνομία.





Λοβέρδος: Ας είναι αυτή η τελευταία χρονιά με μέτρα ασφαλείας

 
Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό χάους, «ήρθε και έδεσε» η ασυνεννοησία με την παρουσία του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου στη σημερινή  δοξολογία για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου. (Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ).



Ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας ευχήθηκε να μην υπάρξει άλλη χρονιά που να είναι τόσο αστυνομοκρατούμενη η παρέλαση και αναφέρθηκε σε κάποιους που διαφωνούν. Δεν τους κατονόμασε. Νωρίτερα, όπως είπε ο ίδιος δεν άργησε να πάει στη Δοξολογία που προηγείται γιατί δεν είχε ενημερωθεί ότι έπρεπε να πάει...




















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης