Μετρά αντίστροφα η Όλγα Τρέμη, μέχρι την αποχώρησή της από το Mega

Μετρά αντίστροφα η Όλγα Τρέμη, μέχρι την αποχώρησή της από το Mega

Την Παρασκευή θα κάνει την τελευταία της αποφώνηση - Σχετικά με το μέλλον της στην τηλεόραση η παρουσιάστρια δεν αποκαλύπτει τα σχέδιά της

Μετρά αντίστροφα η Όλγα Τρέμη, μέχρι την αποχώρησή της από το Mega
Την ερχόμενη Παρασκευή, εκτός απροόπτου, η Όλγα Τρέμη θα κάνει την τελευταία της αποφώνηση στο δελτίο ειδήσεων του Mega. Η πολύπειρη και επιτυχημένη anchor-woman έχει υποβάλει την παραίτησή της από το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης, σε συνάντησή της με τους κύριους μετόχους του τηλεοπτικού σταθμού. Και μολονότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από το Mega, η παραίτηση της Όλγας Τρέμη, ύστερα από εννέα χρόνια στη θέση της κεντρικής παρουσιάστριας του δελτίου ειδήσεων στο συγκεκριμένο σταθμό, θεωρείται οριστική.

Λόγω της ιδιαιτερότητας του Mega, δηλαδή της πολυμετοχικής του σύνθεσης και των εσωτερικών συσχετισμών ισχύος, η παραίτηση της Όλγας Τρέμη αναμένεται να οριστικοποιηθεί και να επικυρωθεί στην προσεχή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Υπό κανονικές συνθήκες η κυρία Τρέμη θα έκανε χρήση της κανονικής της αδείας από τη Δευτέρα 21 Ιουλίου, οπότε, ούτως ή άλλως, θα υπήρχε προσωρινός αντικαταστάτης ή αντικαταστάτριά της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Όμως, υπό κανονικές συνθήκες επίσης, ο σταθμός βρισκόταν σε μια διαδικασία τροποποιήσεων και αλλαγών στη συνταγή του δελτίου, δεδομένης της πτώσης που σημείωσε κατά την προηγούμενη σεζόν στους δείκτες τηλεθέασης. Η παραίτηση της Όλγας Τρέμη ερμηνεύεται κατ' αρχήν σαν «ανάληψη ευθύνης» εκ μέρους της για την απώλεια της πρωτοπορίας από ένα δελτίο το οποίο είχε μονιμοποιηθεί στην κορυφή επί αρκετά χρόνια. Με την πρωτοβουλία της να παραιτηθεί, η κυρία Τρέμη κάτα κάποιο τρόπο εξαναγκάζει πλέον το Mega να προβεί σε ριζικές αλλαγές προσώπων, ενώ διαλύει την τριπλέτα Τρέμη-Πρετεντέρης-Τσίμας η οποία είχε μονιμοποιηθεί στην παρουσίαση και τον σχολιασμό των ειδήσεων. Δεδομένης της έλλειψης στελεχών με τα σύνθετα προσόντα που απαιτούνται για το ρόλο του παρουσιαστή ενός δελτίου ειδήσεων -και δη του Mega, το οποίο κάνει «πρωταθλητισμό»- εκείνη που κατά τους ψιθύρους φέρεται ως πιθανότερη διάδοχος της Όλγας Τρέμη είναι η Μαρία Σαράφογλου. Παρόλ' αυτά, έως την έναρξη της νέας σεζόν, είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν πειραματισμοί με πρόσωπα που ανήκουν ήδη στο δυναμικό του Mega και έχουν, αν μη τι άλλο, την εμπειρία του πολιτικού ρεπορτάζ.

Κλείσιμο
Η παραίτηση της Όλγας Τρέμη ήταν οτιδήποτε άλλο εκτός από «κεραυνός εν αιθρία», γι' αυτό και στο ειδησεογραφικό τμήμα του Mega δεν υπήρξε κάποια άξια λόγου αναταραχή. Βέβαια, καθώς η μέθοδος δουλειάς της κυρίας Τρέμη είχε ως βασικά της στοιχεία το σεβασμό στους συνεργάτες της, την ηρεμία και τη σοβαρότητα, η ίδια ήταν και παραμένει συμπαθής στους ανθρώπους του σταθμού. Και αυτό αφορά τόσο τις στενές της σχέσεις με τους ιδιοκτήτες, τη διοίκηση και τους δημοσιογράφους.

ψψ. Προφανώς εκκρεμεί μια περαιτέρω συζήτηση με τους μετόχους του σταθμού για το ενδεχόμενο παραμονής της αλλά υπό νέες συνθήκες συνεργασίας (π.χ. με ένα εβδομαδιαίο πολιτικό talk-show), ενώ για την πιθανότητα αναζήτησης διαφορετικής τηλεοπτικής στέγης, η κυρία Τρέμη, επί του παρόντος τουλάχιστον, αρνείται να σχολιάσει τη σχετική παραφιλολογία.

Γενικότερα, πάντως, υπό το πρίσμα των εντυπώσεων που οφείλει να συντηρεί μια anchor-woman καριέρας, η Όλγα Τρέμη αποχωρεί από το δελτίο ειδήσεων του Mega την απολύτως ενδεδειγμένη στιγμή. Έστω και εάν πίσω της αφήνει να πλανάται η απορία εάν πρόλαβε να κάνει η ίδια ένα βήμα που είχαν ήδη προγραμματίσει άλλοι για εκείνην.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης