Πίσω στη φυλακή οι Μιχαλολιάκος-Λαγός-Παππάς

Πίσω στη φυλακή οι Μιχαλολιάκος-Λαγός-Παππάς

Στους δύο πρώτους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι για το αδίκημα της οπλοκατοχής που θα ενεργοποιηθούν οπότε αποφυλακιστούν - Ο τρίτος αφέθηκε ελεύθερος για την ίδια κατηγορία - Eνταση μεταξύ χρυσαυγιτών και ΜΑΤ νωρίτερα στο Εφετείο - Και τραυματισμός φωτορεπόρτερ από οπαδούς της ΧΑ

Γιατί κλαίει η Beyonce;
Πίσω στη φυλακή οι Μιχαλολιάκος-Λαγός-Παππάς
Οι περιοριστικοί όροι του κατ' οίκον περιορισμού και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκαν στους Νίκο Μιχαλολιάκο και Γιάννη Λαγό για το αδίκημα της οπλοκατοχής για το οποίο απολογήθηκαν την Παρασκευή. Οι όροι αυτοί θα ενεργοποιηθούν όποτε οι δύο προφυλακισμένοι Χρυσαυγίτες βουλευτές αποφυλακιστούν καθώς και οι δύο είναι προφυλακισμένοι για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Αντίθετα ο Χρήστος Παπάς αφέθηκε ελεύθερος για την κατηγορία της οπλοκατοχής αλλά και αυτός επιστρέφει στη φυλακή καθώς και παραμένει προφυλακισμένος για το ίδιο κακούργημα με τον ΓΓ της ΧΑ.

Ο δικηγόρος των Μιχαλολιάκου-Παππά Νίκος Αντωνιάδης σε δηλώσεις του εξέφρασε την εκτίμηση ότι «αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου» και συμπλήρωσε: «Η δικαιοσύνη αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πήγε καλά σε αυτή την υπόθεση. Θα προσφύγουμε για την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης».

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο συνηγόρος του Γιάννη Λαγού, Αλέξανδρος Αλεξιάδης υποστήριξε ότι «κανένα στοιχεία δεν έχει προκύψει σε βάρος του Λαγού και γι' αυτό δεν μπορούσε να υπάρξει προφυλάκιση. Το όπλο το είχε αποθηκευμένο για προσωπική του χρήση».

Μιχαλολιάκος και Παππάς απολογήθηκαν με υπομνήματα στις ανακρίτριες που ερευνούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Και οι δύο κατηγορούμενοι χαρακτήρισαν στις συμπληρωματικές τους απολογίες τις κατηγορίες ανυπόστατες και δεν δέχτηκαν να απαντήσουν σε καμία ερώτηση των ανακριτριών. Ανέφεραν ότι τα στοιχεία αυτά ήταν γνωστά στους ανακριτές από τις 3 Οκτωβρίου που απολογήθηκαν και ότι απαγορεύεται δεύτερη προφυλάκιση.






Σε ό,τι αφορά τα τέσσερα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο κατηγορούμενος γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, ανέφερε ότι αυτά τα είχε στην κατοχή του για την προστασία του και ότι δεν διακινήθηκαν ποτέ προς τρίτα πρόσωπα. 

Από την πλευρά του ο Χρήστος Παππάς υποστηρίζει ότι το πλημμέλημα για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων μετατράπηκε σε κακούργημα προκειμένου να καταστεί εφικτή η εκ νέου προφυλάκισή του.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Λαγός αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστήριξε -μεταξύ άλλων- πως το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του προορίζονταν για τη δική του ασφάλεια και ουδέποτε διακινήθηκε προς τρίτα πρόσωπα. Επίσης φέρεται να υποστήριξε ότι έγινε αποσπασματική άρση τηλεφωνικού του απορρήτου με αποτέλεσμα να υπάρξουν λανθασμένα συμπεράσματα ως προς τη συμμετοχή του σε κάποιες ενέργειες της ΧΑ.



Ένταση νωρίτερα μεταξύ χρυσαυγιτών και ΜΑΤ
Λίγο πριν την άφιξη του γ.γ της Χ.Α συγκεντρωμένοι οπαδοί του κόμματος φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης υπέρ του Νίκου Μιχαλολιάκου. Μέλη της ΧΑ παραμένουν έξω από το Εφετείο, ενώ νωρίτερα υπήρξε μεγάλη ένταση ανάμεσα στους οπαδούς της ΧΑ και στις δυνάμεις ασφαλείας των ΜΑΤ που βρίσκονται στο σημείο. Συγκεκριμένα, με συνθήματα κατά των δικαστών και των δημοσιογράφων οι συγκεντρωμένοι χρυσαυγίτες ζητούσαν δικαίωση για τον αρχηγό τους και κατήγγειλαν κυκλώματα που θέλουν να αφανίσουν και να εξαφανίσουν το τρίτο κόμμα, όπως είπαν κάποιοι μιλώντας στο protothema.gr, τόσο από το παραδικαστικό κύκλωμα – όπως το χαρακτήρισαν – όσο και από το σαθρό πολιτικό σύστημα. 



Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο protothema.gr ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος, «την ένταση προκάλεσε η αστυνομία, δεν την προκαλέσαμε εμείς» και σημειώνει πως «ευτυχώς υπήρξαν κάποιοι ψυχραιμότεροι στην αστυνομία και δεν έγινε τίποτα». Όσον αφορά στον τραυματισμό του φωτορεπόρτερ από οπαδό του κόμματος, ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει να έγινε κάτι τέτοιο.













Η ένταση κορυφώθηκε όταν κατέφθασε η κλούβα που μετέφερε τους τρεις προφυλακισμένους βουλευτές. Τα επεισόδια που σημειώθηκαν λίγα δευτερόλεπτα αργότερα περιλάμβαναν προπηλακισμούς δημοσιογράφων και αστυνομικών οι οποίοι στην προσπάθειά τους να αμυνθούν στην επίθεση που δέχονταν με πέτρες και χώματα από τους οπαδούς απάντησαν με μχειρομβοβίδες κρότου λάμψης. Λίγα μέτρα πιο κάτω ένας από τους οπαδούς της Χ.Α ήρθε σε αντιπαράθεση με φωτορεπόρτερ διαδικτυακού μέσου τον οποίο αφού γρονθοκόπησε, τον πέταξε κάτω στο δρόμο με αποτέλεσμα εκείνος παραλίγο να χτυπηθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο. 






















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης