Έδειραν καθηγητή επειδή αρνήθηκε να κάνει απεργία!

Έδειραν καθηγητή επειδή αρνήθηκε να κάνει απεργία!

Να κλείσει το τμήμα Φυσική ζήτησαν άγνωστοι από τον πρόεδρο του τμήματος καθηγητή Γιώργο Τόμπρα - Οταν αρνήθηκε να συναινέσει δέχθηκε φραστική επίθεση και στη συνέχεια σπρωξιές, χτυπήματα και απειλές

Έδειραν καθηγητή επειδή αρνήθηκε να κάνει απεργία!
Θύμα ξυλοδαρμού και απειλών κατά της ζωής του και της οικογένειάς του από ομάδα φοιτητών έπεσε την Τετάρτη  ο πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Τόμπρας, επειδή δεν δέχτηκε να κλείσει το τμήμα. 

Ειδικότερα, από χθες μερίδα διοικητικών υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα αποφάσισε, όπως έχει το δικαίωμα, να μην εργάζεται, ώστε να καταδειχθούν οι ανάγκες των ιδρυμάτων εάν απολυθούν διοικητικοί υπάλληλοι. Αυτό θα έχει σημαντικές επιπτώσεις σε σειρά διοικητικών πράξεων, όπως η καταχώριση των βαθμολογιών και η απονομή των πτυχίων. Παράλληλα, σε κίνδυνο μπαίνει και η ολοκλήρωση του εξαμήνου -άρα υπάρχει κίνδυνος για απώλειά του καθώς δεν υπάρχει χρόνος αναπλήρωσης μετά την τρίμηνη διακοπή το περασμένο φθινόπωρο, λόγω και τότε απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων- αφού οι διοικητικοί εμποδίζουν την πραγματοποίηση των μαθημάτων. 

Το περιστατικό του ξυλοδαρμού, σύμφωνα με  δημοσιεύματα εφημερίδων, κατήγγειλε χθες με επιστολή του προς το πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνη, ο κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών καθηγητής Κ. Βαρώτσος.
Κλείσιμο

Στην επιστολή του ο κοσμήτορας, όπως γράφουν «Τα Νέα» αναφέρει ότι χθες το μεσημέρι ο κ. Τόμπρας δέχτηκε επίσκεψη ομάδας φοιτητών, οι οποίοι του παρουσιάστηκαν ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των φοιτητών.

Οι φοιτητές απαίτησαν από τον πρόεδρο του τμήματος να παραλάβει ψήφισμά τους και να συναινέσει στο κλείσιμο του τμήματος για σήμερα Πέμπτη. 

Όταν ο κ. Τόμπρας το αρνήθηκε, δέχθηκε αρχικά φραστική επίθεση και στη συνέχεια και σωματική, με αλλεπάλληλες σπρωξιές, χτυπήματα και απειλές για την προσωπική του και την οικογενειακή του ασφάλεια.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή» φοιτητής φέρεται να είπε στον πρόεδρο του τμήματος: «Θα βρω πού μένεις ρε και θα σε κάψω», «Θα κάνουμε κατάληψη, θα σε κλείσουμε σε υπόγειο και θα σε βασανίσουμε ρε».
 
Ο καθηγητής αναμένεται να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης