Οι Ελβετοί επιστρέφουν όλα τα ποσά που είχαν δεσμεύσει σε λογαριασμούς του Κάντα

Οι Ελβετοί επιστρέφουν όλα τα ποσά που είχαν δεσμεύσει σε λογαριασμούς του Κάντα

Τα χρήματα θα μπουν στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί στην Τράπεζα της Ελλάδος - Τις πληροφορίες επιβεβαιώνει και ο κ. Ηλίας Μπίσιας εκ των συνηγόρων του προφυλακισμένου 
 

Οι Ελβετοί επιστρέφουν όλα τα ποσά που είχαν δεσμεύσει σε λογαριασμούς του Κάντα
Πρόθυμες να επιστρέψουν το σύνολο των χρημάτων που έχουν δεσμεύσει σε τράπεζες της χώρας τους στο όνομα του προφυλακισμένου πλέον Αντώνη Κάντα, είναι -σύμφωνα με πληροφορίες- οι αρμόδιες ελβετικές αρχές. 

Μάλιστα, στο λογαριασμό που έχει ανοιχθεί υπέρ του Δημοσίου κατατίθεται τις επόμενες ημέρες το ποσό των 1, 7 εκατ. ελβετικών φράγκων ή 1,4 εκατ. ευρώ.

Κλείσιμο
Τα χρήματα ήταν κατατεθειμένα στο όνομα του Αντώνη Κάντα, ο οποίος -μετά την ομολογία του στους Έλληνες ανακριτές ότι έλαβε μίζες εκατομμυρίων για να προωθήσει συγκεκριμένες συμβάσεις εξοπλιστικών- έχει επιστρέψει στην Ελλάδα περί τα 9 εκατομμύρια ευρώ.
 
Πιο συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν πως η Ελβετική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, είπε «ναι» στην επιστροφή στο ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί στην Τράπεζα της Ελλάδος  όλων των ποσών που ανήκουν  στον  κ. Κάντα, που ήταν πρώην αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
 
Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνει και ο κ. Ηλίας Μπίσιας εκ των συνηγόρων του κ. Κάντα. Ο κ. Μπίσιας εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για τη συνεργασία με την  Ελβετική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και δήλωσε ότι «έχουν ήδη δρομολογηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, προκειμένου να αρθεί η κατάσχεση που έχει επιβληθεί στην Ελβετία και ακολούθως να εξασφαλιστεί ο επαναπατρισμός των χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου».

Τα χρήματα αυτά -που όπως φαίνεται επιστρέφουν οι ελβετικές αρχές στην Ελλάδα- προέρχονται από τον  λογαριασμό ενός Trust καθώς και από ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα σε τράπεζες στη Γενεύη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης