Πέλλα: Παρήγαγε βιοντίζελ από τηγανέλαιο στο σπίτι του!

Πέλλα: Παρήγαγε βιοντίζελ από τηγανέλαιο στο σπίτι του!

Αδιαφορούσε για την υγεία των συγχωριανών του και για τη ζημιά που προκαλούσε στο περιβάλλον

Πέλλα: Παρήγαγε βιοντίζελ από τηγανέλαιο στο σπίτι του!
Αδιαφορούσε για την υγεία των συγχωριανών του και για τη ζημιά που προκαλούσε στο περιβάλλον ένας νεαρός που είχε εγκαταστήσει στο σπίτι του σε χωριό της Πέλλας ένα ολόκληρο... εργοστάσιο παραγωγής βιοκαυσίμων από τηγανέλαιο, χωρίς φυσικά να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια της αρμόδιας αρχής!

Η δραστηριότητα του 29χρονου υπέπεσε στην αντίληψη υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας που ζήτησαν τη συνδρομή της Ασφαλείας για να κάνουν έρευνα στο σπίτι του. Εκεί βρήκαν έναν ειδικά διαμορφωμένο αποθηκευτικό χώρο, μέσα στον οποίο υπήρχαν ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα μετατροπής τηγανέλαιων σε βιοντίζελ,  ένας αναδευτήρας, μία περιστροφική αντλία, δύο πλαστικές δεξαμενές χωρητικότητας 1.000 λίτρων μέσα σε μεταλλικό κουβούκλιο, διάφορα δοχεία με βιοκαύσιμα και άλλες χημικές ουσίες, μπουκάλια και βαρέλια γεμάτα τηγανέλαιο και ένα πλαστικό μπουκάλι με 500ml βιοκαύσιμο.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο νεαρός παραλάμβανε χρησιμοποιημένα τηγανέλαια από διάφορα εστιατόρια της περιοχής και τα μετέτρεπε σε καύσιμα. Δείγματα από τα ευρήματα εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση ώστε να διαπιστωθεί αν ήταν επιβλαβή για το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία, ενώ ο 29χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας με κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης