«Βροχή» οι διαδηλώσεις - Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η Αθήνα

«Βροχή» οι διαδηλώσεις - Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η Αθήνα

Παναττική στάση εργασίας από ΑΔΕΔΥ και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από σχολικούς φύλακες, γιατρούς και από νέους με διαβήτη

«Βροχή» οι διαδηλώσεις - Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η Αθήνα
Σε κλοιό διαδηλώσεων και σήμερα το κέντρο της Αθήνας με την ΑΔΕΔΥ να πραγματοποιεί στάση εργασίας και τα δημόσια νοσοκομεία να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των απολύσεων από τους σχολικούς φύλακες
Κλείσιμο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί σχολικοί φύλακες από όλη την Ελλάδα, ζητώντας από τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δέσμευση για τακτοποίηση όλων των φυλάκων, «σύμφωνα με τη ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού στις 9 Ιανουαρίου 2014». Kλειστή είναι από τη συγκέντρωση η μία λωρίδα της Βασιλίσσης Σοφίας.

Η Πανελλαδική Επιτροπή Σχολικών Φυλάκων, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Στην περίπτωση κατά την οποία δεν θα υπάρξει θετική έκβαση του δίκαιου αιτήματός μας, όπως έχει παραδεχτεί το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, μη δεχόμενοι μεσοβέζικες λύσεις, θα παραμείνουμε κάτω από το υπουργείο όσο χρειαστεί διεκδικώντας την αποκατάστασή μας».










Ρολά στο Δημόσιο λόγω στάσης της ΑΔΕΔΥ

Παναττική στάση εργασίας, από τις 10:00-14:00, έχει εξαγγείλει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο σε συγκέντρωση στις 10 έξω από δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Η συγκέντρωση θα γίνει ως ένδειξη συμπαράστασης στο συνδικαλιστή Παύλο Αντωνόπουλο, η δίκη του οποίου διεξάγεται την ίδια ώρα στο κτίριο 7.

Στάση εργασίας και συγκέντρωση των γιατρών του ΕΣΥ

 
Τετράωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν το μεσημέρι οι νοσοκομειακοί γιατροί. Παράταση της απεργίας τους έως τις 7 Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΠΥ.  Οι γιατροί κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τρίτης 21 Ιανουαρίου αποφάσισαν ουσιαστικά την μετατροπή των 5θήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών σε απεργία επ’ αόριστον.

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας από τους νέους με διαβήτη

Παράσταση διαμαρτυρίας έχει προγραμματίσει σήμερα ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών έξω από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Π. Κοκκόρη καλώντας τον αρμόδιο γραμματέα να εντάξει την πάθηση του σακχαρώδη διαβήτη στον κατάλογο με τις μη αναστρέψιμες παθήσεις.  
 
«Οι πολιτικές για την υγεία στηρίζονται σε σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και όχι σε ευχολόγια και ανύπαρκτες θαυματουργές θεραπείες. Ο ινσουλινοεξαρτώμενος σακχαρώδης διαβήτης είναι χρόνια πάθηση και μη αναστρέψιμη βάσει ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών» επισήμαναν οι νέοι με διαβήτη σε επιστολή που απέστειλαν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου εργασίας. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης