Ρουτίνα τείνει να καταστεί η παραβίαση της ελληνικής χωρικής θάλασσας από τουρκικά πολεμικά πλοία. Σήμερα Δευτέρα, η τουρκική φρεγάτα «Giresun» έφτασε μέχρι την Εύβοια και επί τρεισήμισι ώρες περιέπλεε ανάμεσα σε Κέα, Εύβοια και Άνδρο λες και περιπολούσε σε τουρκικά χωρικά ύδατα.
Η παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων προκάλεσε συναγερμό στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ αλλά και στο Θάλαμο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου. Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού προσέγγισαν το τουρκικό πολεμικό πλοίο και ανέλαβαν την διακριτική παρακολούθηση της φρεγάτας «Giresun» για όλο το διάστημα που οι Τούρκοι συνέχιζαν την άσκοπη περιπλάνηση μέσα σε περιοχή ελληνικής κυριαρχίας.
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, η φρεγάτα «Giresun» εισήλθε σε ελληνικά χωρικά ύδατα νοτίως της Κέας στις 15:35, κινούμενη με βόρειο-ανατολική πορεία διήλθε μεταξύ της Ευβοίας και της Άνδρου και περνώντας από το στενό Καφηρέα (Κάβο Ντόρο) βγήκε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα στις 18:50.
«Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το τουρκικό πλοίο, καθόλη τη διάρκεια του πλου του», αναφέρει στερεότυπα η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.
Η Toyota εξελίσσεται εδώ και 6 δεκαετίες μαζί με την ελληνική αγορά και τις ανάγκες των οδηγών, διαμορφώνοντας παράλληλα τη δική της πρόταση για το μέλλον της βιώσιμης αυτοκίνησης.
Η πρώτη παρουσία της ΕΚΟ, μέλος του Ομίλου HELLENiQ ENERGY, στην κορυφαία διεθνή έκθεση superyachts στο Μονακό ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ως κορυφαίος προμηθευτής καυσίμων για το Marine και το yachting στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Δύο αρχηγοί που σήκωσαν τα μεγαλύτερα τρόπαια με τις Εθνικές τους ομάδες, δύο εμβληματικές μορφές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και μία ξεχωριστή συνάντηση στη Θεσσαλονίκη.