Η Σύγκλητος αποφασίζει σήμερα για τον Πελεγρίνη

Η Σύγκλητος αποφασίζει σήμερα για τον Πελεγρίνη

Τρεις συνεδριάσεις καθορίζουν τις εξελίξεις - Οι  πρυτάνεις ζήτησαν από τον Αρβανιτόπουλο ανάκληση της δίωξης Πελεγρίνη - Πρόταση της Ιατρικής Σχολής για να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια

Η Σύγκλητος αποφασίζει σήμερα για τον Πελεγρίνη
Τρεις συνεδριάσεις αναμένεται να καθορίσουν την κατάσταση στο ΕΜΠ και το ΕΚΠΑ. Η πρώτη  συνεδρίαση  είναι αυτή της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την προεδρία του αρχαιότερου κοσμήτορα προκειμένου να αποφασίσει αν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης θα τεθεί σε αργία. Δηλαδή η απάντηση που πρέπει να δώσουν οι κοσμήτορες και οι πρόεδροι των σχολών του αρχαιότερου Πανεπιστημίου στη χώρα, είναι αν θα τεθεί σε αργία ο κ. Πελεγρίνης έως ότου παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Σε περίπτωση αργίας του κ. Πελεγρίνη τον αντικαθιστά με βάση το νόμο πρέπει ένα μέλος της συγκλήτου που απαρτίζεται από τους κοσμήτορες και από τους δύο προέδρους των σχολών.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο πάντως είναι πενταμελές  και  απαρτίζεται από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, δύο πρυτάνεις και ένα μέλος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Για τη σύγκληση του Πειθαρχικού απαιτείται σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου, η οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση συγκαλείται αύριο.
 
Κλείσιμο
Οι  πρυτάνεις σε συνάντηση που είχαν χθες, με τον υπουργό Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλο ζήτησαν ανάκληση της δίωξης Πελεγρίνη.
 
Ο πρύτανης του ΑΠΘ Γ. Μυλόπουλος δήλωσε: «Ζητήσαμε από τον Υπουργό την ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, καθηγητή Θεοδόση Πελεγρίνη. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η καταλαγή και από τις δύο πλευρές και η ομαλοποίηση της κατάστασης στο ΕΚΠΑ, προκειμένου να επανέλθει σε ομαλή λειτουργία. Ο Υπουργός μάς άκουσε με προσοχή».

Από την πλευρά τους οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ απαντούν με δύο νέες συνεδριάσεις σήμερα προκειμένου εκτιμώντας την κατάσταση να καθορίσουν την στάση τους.
   
Οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ εξακολουθούν να είναι χωρισμένοι στα δύο καθώς το διοικητικό συμβούλιο τονίζει ότι πανεπιστημιακοί και φοιτητές μπορούν προσέρχονται στο Ιδρυμα για να ασκήσουν τα ακαδημαικά τους καθήκοντα, χωρίς να εμποδίζονται από κανέναν ενώ την ίδια ώρα η απεργιακή επιτροπή συντονίζεται με άλλα Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστικά Οργανα για περιφρούρηση της απεργίας.
 
Η Ένωση των Καθηγητών της Ιατρικής Σχολής (ΕΚΙΠΑ) κατέθεσε τη δική της πρόταση για να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια ζητώντας μεταξύ άλλων:
 
(α) Να οριστεί προσωπικό ασφαλείας από τους απεργούς, ώστε να προχωρήσουν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών και να αποσταλούν οι κατάλογοι των φοιτητών στις Εκπαιδευτικές Διευθύνσεις της Σχολής.
 
(β) Άμεση και ελεύθερη πρόσβαση στους χώρους εργασίας όλων των μελών ΔΕΠ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης