ΑΕΙ: Οι πρυτάνεις συνεχίζουν το «αντάρτικο» για τις διαθεσιμότητες

ΑΕΙ: Οι πρυτάνεις συνεχίζουν το «αντάρτικο» για τις διαθεσιμότητες

-Στο Αυτόφωρο οι διευθυντές διοικητικών υπηρεσιών των ΑΕΙ, αν δεν παραδώσουν τις λίστες με τους υπαλλήλους
-Λήγει την Τετάρτη η προθεσμία που είχε δοθεί προς τις διοικήσεις των πανεπιστημίων
- Εκδηλώσεις φοιτητών αντί για εγγραφές πρωτοετών οργανώνουν οι Σχολές

Συμμορία ληστών πίσω από τη δολοφονία του 35χρονου Πακιστανού διανομέα
ΑΕΙ: Οι πρυτάνεις συνεχίζουν το «αντάρτικο» για τις διαθεσιμότητες
Λήγει την Τετάρτη η προθεσμία προς τις διοικήσεις των πανεπιστημίων, για να στείλουν τα στοιχεία στο ΑΣΕΠ με τους διοικητικούς υπαλλήλους προς διαθεσιμότητα, ενώ έχει σταλεί σχετική εντολή στις διοικητικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ύστερα από
την
παραγγελία του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, που διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προς τα ΑΕΙ, για να παραδώσουν τα στοιχεία των διοικητικών τους υπαλλήλων, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της διαθεσιμότητας, η διαδικασία που θα κινηθεί θα είναι αυτή του αυτόφωρου, όχι προς τους πρυτάνεις, αλλά προς τους διευθυντές των διοικητικών υπηρεσιών, εάν αύριο δεν παραδώσουν τις λίστες.
Κλείσιμο

Η παραγγελία του υπουργού κοινοποιήθηκε προς τα πανεπιστήμια και εστάλη και στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ηρακλείου, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας.

Την ίδια ώρα, σε εκδηλώσεις αντί εγγραφών πρωτοετών καλούν τα πανεπιστήμια τους φοιτητές.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τους πρωτοετείς φοιτητές να πηγαίνουν στα πανεπιστήμια, όχι για να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους, προκειμένου να αποκτήσουν την πολυπόθητη φοιτητική ιδιότητα, αλλά για να ακούσουν τα περί σημασίας των πανεπιστημίων στην κρίση.

H
απεργιακή Επιτροπή του ΕΜΠ ενημερώνει ότι οι Σύλλογοι εργαζομένων φοιτητών και καθηγητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προσκαλούν τους πρωτοετείς φοιτητές του Ιδρύματος σε εκδήλωση υποδοχής, με θέμα «Η σημασία του Ε.Μ.Π. στην Ελληνική Κοινωνία και η σημερινή κρίση».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013 στην Αίθουσα Τελετών
του Κτηρίου Διοίκησης στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, στις 11:00 π.μ.

Σχετικά με τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, λειτουργεί καθημερινά
(εκτός Σαββάτου και Κυριακής) γραμμή ενημέρωσης στο τηλέφωνο 2107723660, με ώρες λειτουργίας 10.00-13.00.

Την ίδια ημέρα στις 12 το μεσημέρι, στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου
(Προπύλαια, Πανεπιστημίου 30), πραγματοποιείται εκδήλωση υποδοχής και ενημέρωσης
των πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής, ο Σύλλογος Διδασκόντων της Σχολής Θετικών Επιστημών, ο Σύλλογος Διδακτικού, Ερευνητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Ε.Κ.Π.Α. και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Ε.Κ.Π.Α.

Φοιτητές: Αν δεν αρχίσουν τα μαθήματα θα χαθεί το εξάμηνο!

Υπολειτουργούν τα Πανεπιστήμια με τους  φοιτητές να εκφράζουν φόβους ότι αν δεν αρχίσουν τα μαθήματα θα χαθεί το εξάμηνο, ενώ οι πρωτοετείς φοιτητές δεν έχουν ακόμη γραφτεί.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι συνεχίζουν για πέμπτη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους, λόγω της διαθεσιμότητας 1349 διοικητικών υπαλλήλων ενώ το «κουβάρι» περιπλέκεται καθώς δεν έχουν σταλεί ακόμη στοιχεία με ονόματα στο ΑΣΕΠ, όπως έχει παραγγείλει στους πρυτάνεις ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος.

Σε ομόφωνη απόφαση του διευρυμένου Συντονιστικού Οργάνου  της Συνόδου των Πρυτάνεων τονίζεται ότι:
«Το διευρυμένο Συντονιστικό Όργανο της Συνόδου των Πρυτάνεων διαπιστώνει ότι η κατάσταση στα 8 Πανεπιστήμια που πλήττονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας επιδεινώνεται καθημερινά. Η συμμετοχή των διοικητικών υπαλλήλων στην απεργία, στα περισσότερα Πανεπιστήμια, είναι πλέον σχεδόν καθολική, με αποτέλεσμα οι διοικητικές υπηρεσίες να βρίσκονται σε κατάσταση αδυναμίας λειτουργίας. Επιπλέον, σε ορισμένα από αυτά τα Ιδρύματα η ακαδημαϊκή λειτουργία καθίσταται αδύνατη, εξαιτίας της παράλληλης απεργίας των μελών ΔΕΠ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης