Κίνημα «Save Babis» για τον αστυνόμο του Λουτρακίου

Κίνημα «Save Babis» για τον αστυνόμο του Λουτρακίου

Τι λέει στο protothema.gr ο διοικητής του Α.Τ. που πέταξε το στεφάνι - Η προειδοποίηση για το «ραντεβού του θανάτου» και η αυθόρμητη κίνηση του κόσμου να στηρίξει τον αστυνομικό μέσω Facebook

Κίνημα «Save Babis» για τον αστυνόμο του Λουτρακίου
Το κίνημα «Save Babis» είναι η απάντηση των κατοίκων του Λουτρακίου στην απόφαση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας να θέσει σε διαθεσιμότητα τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος κ. Χαράλαμπο Τετράδη, αμέσως μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της εθνικής εορτής για την 25η Μαρτίου.

Η «έκρηξη» του διοικητή του Α.Τ. Λουτρακίου να αρπάξει το τιμητικό στεφάνι από τα χέρια της σαστισμένης υποδιοικητή κυρίας Κωνσταντίνας Δούρου και να το εκσφενδονίσει στο Ηρώο, γνώρισε τη γενική κατακραυγή. Οι υποστηρικτές του τονίζουν όμως ότι όσα είδαμε ήταν το ξέσπασμα ενός ανθρώπου που εβδομάδες τώρα προειδοποιούσε ότι η εκδήλωση θα κατέληγε σε επεισόδια αλλά κανείς δεν του έδινε  σημασία.

Αυτό υποστηρίζει ο ίδιος μιλώντας στο «protothema.gr». Ο κ. Τετράδης, λοιπόν, κάνει λόγο για ένα προγραμματισμένο «ραντεβού θανάτου», σαν κι αυτά που δίνονται μεταξύ των χούλιγκαν του ποδοσφαίρου, το οποίο και προσπαθούσε να αποτρέψει με κάθε τρόπο.

Κλείσιμο
«Τους τα είχαμε πει μέρες πριν»
, αναφέρει σχετικά με τη δημοτική αρχή και τις κομματικές παρατάξεις:
«“Δεν μπορείτε να καλείτε σε μια μαθητική εκδήλωση τις κομματικές οργανώσεις, θα χυθεί αίμα”, είχαμε προειδοποιήσει. Ηταν ραντεβού θανάτου. Σαν αυτά που δίνουν οι χούλιγκαν. Οι ηθικοί αυτουργοί αυτών των επεισοδίων να φέρνουν τους στρατούς τους σε μια μαθητική εκδήλωση και να μετατρέπουν την περιοχή σε Βαγδάτη; Και οι επίσημοι, σαν να μη συμβαίνει τίποτα να φωνάζουν ότι πρέπει να τηρηθεί το πρωτόκολλο και να συνεχιστεί η γιορτή. Απαράδεκτο! Δεν γίνεται μονίμως να μπαίνουν το “δήθεν” και το “πρέπει” μπροστά από την ουσία. Φανταστείτε, έπεφταν χημικά και ξύλο πίσω από τις εξέδρες και αυτοί ζητούσαν να τηρήσουμε το πρωτόκολλο! Αυτά, όμως, δεν τα έδειξε η κάμερα», συμπληρώνει.



«Ο Μπάμπης μας»
Ο διοικητής του Α.Τ. Λουτρακίου θεωρείται ξεχωριστή περίπτωση για τον νομό Κορινθίας. Είναι ο αστυνομικός στο πρόσωπο του οποίου οι κάτοικοι είχαν βρει τον άνθρωπό τους. Μέχρι και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Προμηθέας», κ. Νίκος Λόης, ο οποίος εμφανίζεται στο επίμαχο βίντεο να επιτίθεται λεκτικά στον διοικητή του Α.Τ. βλέποντας τον να πετάει το στεφάνι, έστειλε επιστολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ζητώντας του να δείξει επιείκεια. «Ο κ. Τετράδης είναι ίσως ο καλύτερος διοικητής που έχει υπηρετήσει τον τουριστικό δήμο μας και παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε είχε πάντα καταφέρει με ελάχιστες δυνάμεις να ανταπεξέλθει πλήρως και επιτυχημένα σε όλες τις δυσκολίες που του παρουσιάζονταν. Ο δήμος μας τον ευγνωμονεί γι’ αυτούς τους λόγους», γράφει στην επιστολή του ο κ. Λόης.

Η σελίδα στο Facebook με τίτλο «Στηρίζουμε Μπάμπη Τετράδη» ή «ο Μπάμπης μας» όπως τον αποκαλούν, δημιουργήθηκε από τους κατοίκους της περιοχής και έχει γεμίσει από σχόλια συμπαράστασης για τον αστυνομικό της γειτονιάς τους.

Ο κ. Τετράδης βρίσκεται σε διαθεσιμότητα από το βράδυ της Δευτέρας. Είχε μόλις γράψει την τελευταία του λέξη στη συμπληρωματική έκθεση για τα βίαια επεισόδια που είχαν προηγηθεί, όταν οι ανώτεροί του τού ανακοίνωναν τηλεφωνικώς τα δυσάρεστα μαντάτα. Ο ίδιος θεωρεί σήμερα υπερβολική την αντίδρασή του να αρπάξει και να πετάξει το στεφάνι.

«Αν γύριζε ο χρόνος πίσω δεν θα το ξανάκανα. Ηταν υπερβολικό αυτό που έγινε», ομολογεί με περίσσια δόση ειλικρίνειας ο κ. Τετράδης. «Ξέρω πως ο κόσμος κατάλαβε γιατί βγήκα από τα ρούχα μου, όμως δεν έπρεπε να αντιδράσω έτσι», προσθέτει, φανερώνοντας τον προβληματισμό του, καθώς τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεών του.
Η πρόσκληση που χάλασε τη γιορτή
Ποιοι όμως είναι οι ηθικοί αυτουργοί πίσω από τα βίαια επεισόδια στο Λουτράκι; Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «protothema.gr», ο Δήμος Λουτρακίου είχε αποστείλει μέσω ταχυδρομείου επίσημη πρόσκληση προς τη Νομαρχιακή Επιτροπή της Χρυσής Αυγής Κορινθίας, παραβιάζοντας το πρωτόκολλο της εκδήλωσης.

Το «protothema.gr» επικοινώνησε με τον δήμαρχο Λουτρακίου, κ. Κωνσταντίνο Λογοθέτη, ο οποίος αρνήθηκε ότι έστειλε την πρόσκληση. Βέβαια, το αποδεικτικό της αποστολής που δημοσιεύουμε σήμερα τον διαψεύδει. Το ίδιο και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Ευστάθιος Μπούκουρας. «Πρόσκληση έλαβα κι εγώ αλλά και η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος. Δεν ήρθαμε λοιπόν απρόσκλητοι στην εκδήλωση», δήλωσε ο βουλευτής.



Οι σφραγίδες στην ταχυδρομική επιστολή που αποδεικνύουν ότι ο δήμαρχος Λουτρακίου είχε καλέσει στη γιορτή τη Νομαρχιακή Επιτροπή της Χρυσής Αυγής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης