«Ο Παπαγεωργόπουλος συμμετείχε ενεργά στην υπεξαίρεση»

«Ο Παπαγεωργόπουλος συμμετείχε ενεργά στην υπεξαίρεση»

Αποκαλυπτική η απολογία του βασικού κατηγορούμενου για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης

«Ο Παπαγεωργόπουλος συμμετείχε ενεργά στην υπεξαίρεση»
Ποινικές ευθύνες στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για τη «μαύρη τρύπα» των 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του κεντρικού δήμου, επέρριψε, ολοκληρώνοντας τη διήμερη απολογία του, ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση, πρώην δημοτικός υπάλληλος, Παναγιώτης Σαξώνης.
 
«Θεωρώ ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος είναι μέσα στους τρεις μας. Εγώ, ο Μιχάλης Λεμούσιας (σ.σ. πρώην γενικός γραμματέας) και ο κ. Παπαγεωργόπουλος. Πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του» είπε.
 
Ο άλλοτε ταμίας της Ταμειακής Υπηρεσίας επισήμανε ότι ο Μ. Λεμούσιας είχε το κουμάντο στα οικονομικά του δήμου και σε άλλο σημείο δήλωσε: «Ρώτησα ποιοι γνωρίζουν ότι παίρνουμε χρήματα κατ' αυτόν τον τρόπο και ο Λεμούσιας μου απάντησε ότι γνωρίζουν αυτοί που πρέπει να γνωρίζουν».
 
Κλείσιμο
Σημείωσε ότι τη δική του «αμοιβή» -10% επί των υπεξαιρεθέντων κάθε φορά χρημάτων- την είχε ορίσει ο άλλοτε γενικός γραμματέας, ο οποίος του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη. «Μου είπε μη στενοχωριέσαι, θα πάρεις και συ κάποια χρήματα. Δεν ζήτησα το 10%. Με εμπιστευόταν απόλυτα» τόνισε.
 
Έκανε επίσης λόγο για «μεθοδολογία παράνομων εντολών», τονίζοντας ότι οι ειδικές εντολές παύσης πληρωμών των ασφαλιστικών ταμείων βοήθησαν να γίνει η υπεξαίρεση. Όπως κατέθεσε, την ώρα που έβγαιναν οι ειδικές εντολές, ο Σαξώνης έπαιρνε 200.000 ευρώ σε μετρητά.
 
Κληθείς να απαντήσει για τη σημερινή οικονομική του κατάσταση, είπε χαρακτηριστικά: «Έχω 12 ευρώ στην τσέπη μου».
 
Ο Σαξώνης ρωτήθηκε και γιατί κάποια πράγματα που κατέθεσε στην απολογία του, δεν τα κατέθεσε στο στάδιο της ανάκρισης και απάντησε το εξής: «Έχω αφεθεί στη μοίρα μου από όλους τους συγκατηγορουμένους μου. Πρέπει να δώσουν εξηγήσεις. Όταν τα παίρναμε ήταν καλά;».
 
Επέμεινε ακόμη ότι από τους τρεις κατηγορούμενους αντιδημάρχους Οικονομικών, μόνο ο Αναστάσιος Γερογιάννης γνώριζε για την υπεξαίρεση, ενώ οι άλλοι δύο -ο Θεόδωρος Αθανάσαρος και ο Μιχάλης Ζορπίδης-, όταν αντιλήφθηκαν ότι κάτι ύποπτο υπάρχει, αποχώρησαν.
 
Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη με την απολογία του επί σειρά ετών διευθυντή της Ταμειακής Υπηρεσίας, τον οποίο έβαλε επίσης στο «κάδρο» των ευθυνών ο Π. Σαξώνης.

Στη συνέχεια, θα απολογηθούν οι υπόλοιποι διοικητικοί και λοιποί υπάλληλοι, ενώ τελευταίοι θα απολογηθούν ο Β. Παπαγεωργόπουλος και ο Μ. Λεμούσιας.

Διαβάστε περισσότερα στο seleo

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης