Όπλα και εκρηκτικά υλικά βρέθηκαν σε παλιό μαντρί κοντά στα Βορίζια
Εξετάζεται το ενδεχόμενο τα όπλα να έχουν χρησιμοποιηθεί στο αιματοκύλισμα της 1ης Νοεμβρίου, με νεκρούς τον 39χρονο Φανούρη Καργάκη και την 56χρονη Ευαγγελία Φραγκιαδάκη
Οπλισμό και εκρηκτικά υλικά, που γεννούν σοβαρά ερωτήματα για τη σύνδεσή τους με τη φονική σύγκρουση στα Βορίζια, εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές σε εγκαταλελειμμένο ποιμνιοστάσιο κοντά στο χωριό του Δήμου Φαιστού.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κατά την επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου, αξιοποιήθηκαν στοιχεία που είχαν περιέλθει στο Τ.Α.Ε. Μεσσαράς, οδηγώντας τους αστυνομικούς σε συγκεκριμένο χώρο, όπου βρέθηκε κρυμμένος ο οπλισμός.
Εντός του ποιμνιοστασίου εντοπίστηκε πράσινη θήκη κυνηγετικού όπλου που περιείχε ένα πολεμικό τυφέκιο με κινητό ουραίο, του οποίου ο αριθμός σειράς είχε αλλοιωθεί, καθώς τμήμα του είχε αποκοπεί, αλλά και ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο μάρκας Verney–Carron, με πλήρως αποξεισμένο αριθμό. Η αλλοίωση των στοιχείων ταυτοποίησης θεωρείται από τις Αρχές ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς –όπως εκτιμάται– έγινε με σαφή πρόθεση να καταστεί αδύνατος ο εντοπισμός του ιδιοκτήτη ή τυχόν προηγούμενης χρήσης των όπλων.
Σε μικρή απόσταση από το ποιμνιοστάσιο, μέσα σε πέτρινη περίφραξη και κρυμμένα σε λευκό κουβά με κριθάρι, βρέθηκαν έξι χάρτινα κουτιά με συνολικά δεκάδες φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, ενώ στον ίδιο χώρο εντοπίστηκαν και πετσέτες διαφόρων χρωμάτων. Παράλληλα, από την εσωτερική πλευρά της περίφραξης, ανάμεσα σε βράχους, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες φυτιλιών διαφόρων χρωμάτων και μηκών, συνολικού μήκους δεκάδων μέτρων, στοιχείο που παραπέμπει ευθέως σε εκρηκτικά ή προπαρασκευαστικές ενέργειες.
Όλα τα ευρήματα κατασχέθηκαν, ο χώρος εξερευνήθηκε και φωτογραφήθηκε από αρμόδιο κλιμάκιο, ενώ διατάχθηκε εξέταση από πυροτεχνουργό πραγματογνώμονα. Τα όπλα και τα πυρομαχικά πρόκειται να αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να ελεγχθούν για τυχόν ταυτοποίηση με άλλα περιστατικά ένοπλης βίας.
Η εξέλιξη αυτή είναι αρκετά σημαντική για την ΕΛ.ΑΣ καθώς, ως γνωστόν, δεν έχουν εντοπιστεί τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στο αιματοκύλισμα της 1ης Νοεμβρίου, με νεκρούς τον 39χρονο Φανούρη Καργάκη και την 56χρονη Ευαγγελία Φραγκιαδάκη. Μπορεί τα συγκεκριμένα ευρήματα να μην έχουν σχέση με την υπόθεση, μπορεί όμως και να έχουν ή μπορεί να δώσουν απαντήσεις σε άλλα ερωτήματα. Την υπόθεση χειρίζεται η Ασφάλεια Ηρακλείου που τώρα βρίσκεται εν αναμονή των απαντήσεων των εγκληματολογικών εργαστηρίων αλλά και των ειδικών.
Κλείσιμο
Η αλλοίωση των αριθμών στα όπλα θεωρείται από έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σαφής ένδειξη οργανωμένης προσπάθειας συγκάλυψης, ώστε να μην υπάρξει ποτέ σύνδεση με συγκεκριμένο πρόσωπο ή οικογένεια. Οι εργαστηριακές εξετάσεις αναμένεται να ρίξουν φως στο αν τα ευρήματα αποτελούν κρίσιμα κομμάτια του παζλ μιας υπόθεσης που εξακολουθεί να συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της Μεσσαράς.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Στο πλαίσιο των δράσεων για την αντιμετώπιση της οπλοκατοχής και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας πραγματοποίησαν σήμερα (03.02.2026) πρωινές ώρες έρευνα σε περιοχή του Δήμου Φαιστού όπου εντός εγκαταλελειμμένου ποιμνιοστασίου και στον περιβάλλοντα χώρο αυτού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ένα 1 πολεμικό τυφέκιο
Ένα 1 δίκαννο κυνηγετικό όπλο
Εκατόν ογδόντα ένα 181 πλήρη φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου
Έξι φυτίλια συνολικού μήκους περίπου εξήντα πέντε 65 μέτρων
Κατασχεθέντα είδη οπλισμού θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.
Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου.
Η σύγχρονη αναπαραγωγική ιατρική συναντά τη συνειδητή επιλογή της μητρότητας, προσφέροντας ασφαλείς λύσεις για την υπογονιμότητα με σεβασμό, επιστημονική ακρίβεια και ανθρώπινη φροντίδα.