Με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες να «ψήνουν» τη χώρα κορυφώνεται το ισχυρό και επίμονο κύμα καύσωνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατά τις 15:00 το μεσημέρι έσπασε το φράγμα των 45 βαθμών, με την τιμή των 45,6 βαθμών Κελσίου στη Σκάλα Μεσσηνίας. Οι υπόλοιπες περιοχές της λίστας των 10 με τις υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Ωλένη Ηλείας (44,3), η Λίνδος (43,6), το Αστέρι Λακωνίας (43,6), οι Αιγιές Γυθείου (43,5), το Πετροκεφάλι Ηρακλείου (43,4), η Στεφανιά Λακωνίας (43,3), η Σπάρτη (43,2), το Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας (43,2) και Ηλιόλουστο Κιλκίς (42,4).
Αξίζει να σημειωθεί ότι και στην Αττική καταγράφονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ενδεικτικά, στα Πατήσια, πάντα κατά τα στοιχεία του meteo.gr, το θερμόμετρο έδειξε 41,5, ενώ στο Γκάζι οδεύει προς τους 41 βαθμούς. Γι’ αυτόν τον λόγο ήδη από το μεσημέρι γεμίζουν οι παραλίες στα περίχωρα της Αττικής, ενώ όσοι παραμένουν στο κέντρο αναζητούν δροσιά σε σκιερά μέρη, ακόμα και σε συντριβάνια.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Παρασκευή 25/07 αναμένεται πολύ υψηλή έως ακραία θερμική επιβάρυνση στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα.
Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος υπέβαλε επίσημα αίτηση για την ίδρυση του Deree University - Τι σημαίνει αυτό για τους υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες που θέλουν ένα πτυχίο, το οποίο θα αναγνωρίζει επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στη νέα της καμπάνια, η MISKO εμπνέεται από τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας όπου οι άνθρωποι, παρά τις διαφορές τους, βρίσκουν τρόπους να συνδεθούν γύρω από ένα πιάτο ζυμαρικών. Ένα δέσιμο που γίνεται και τίτλος της: «Όλη η νοστιμιά είναι στο δέσιμο»