Όπως είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ, «ο σεισμός σημειώθηκε στην είσοδο του Κορινθιακού που είναι ενεργή τεκτονική δομή και δίνει τέτοιους σεισμούς».
«Λόγω του τεκτονικού δυναμικού, επιτηρούμε προσεκτικά την περιοχή. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας, αλλά θέλει παρακολούθηση επειδή ο Κορινθιακός είναι μια περιοχή υψηλής σεισμικότητας» πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 13 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Γαλαξιδίου και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 16,8 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές της Αττικής, στην Πάτρα, στο Ναύπακτο, το Ναύπλιο κ.α. με τον κ. Λέκκα να εξηγεί ότι η δόνηση έγινε αισθητή και στην Αθήνα λόγω «της κατευθυντικότητας των σεισμικών κυμάτων».
Αναγνωρισμένο παγκοσμίως για την ποιότητα, την έρευνα και τη σύνδεσή του με την αγορά εργασίας, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σου δίνει τα απαραίτητα εφόδια για να κάνεις το επόμενο βήμα με αυτοπεποίθηση.
Η Πλαίσιο επενδύει στη νέα γενιά και την ταξιδεύει σε μια μοναδική εμπειρία γνώσης και καινοτομίας μέσω του διαγωνισμού ρομποτικής «Plaisiobots: The Race»