Ηράκλειο: Βανδαλισμός σε δύο σχολεία - Δείτε φωτογραφίες
Στο σχολικό συγκρότημα στεγάζονται το 5ο Γυμνάσιο και 11ο Λύκειο Ηρακλείου
Λίγο πριν την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, άγνωστοι προκάλεσαν βανδαλισμούς στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται το 5ο Γυμνάσιο και 11ο Λύκειο Ηρακλείου, στις Μεσαμπελιές.
Συνεργεία του Δήμου Ηρακλείου, έχουν σπεύσει από νωρίς το πρωί για την αποκατάσταση των ζημιών , ενώ όπως έγινε γνωστό, έχει ενημερωθεί και η Αστυνομία, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες.
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Αντώνης Περισυνάκης δήλωσε σχετικά: «Δυστυχώς στην πόλη μας στην έλευση του 2025 υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία. Βάνδαλοι που αρέσκονται να λεηλατούν όλα όσα με κόπο και θυσίες όλοι οι υπόλοιποι δημιουργούν. Έχουν ενημερωθεί οι Αρχές για να εντοπιστούν οι δράστες. Ο χρόνος ανοχής έχει τελειώσει για οποιονδήποτε δεν σέβεται τη δημόσια περιουσία και την προσπάθεια όλων των δημοτών για τη δημιουργία μιας όμορφης πόλης».
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη