Το Τμήμα Αρχαιοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας αναζητά απαντήσεις για το πώς ένα ζευγάρι Πολωνών κατάφεραν να γυρίσουν βίντεο πορνόστο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου και να το ανεβάσουν στη συνέχεια στην πλατφόρμα PornHub,χωρίς το... άγρυπνο μάτι των ανθρώπων που έχει αναλάβει τη φύλαξη του χώρου να αντιληφθεί οτιδήποτε.
Μάλιστα, το βίντεο έχει γυριστεί μέρα μεσημέρι σε χώρους που είναι προσβάσιμοι στο κοινό.
Οι μπλόγκερ που παράγουν περιεχόμενο για ενήλικες, Bad Volodya και Chihuahua, πριν λίγες ημέρες ανέβασαν στο Pornhub, όπου διατηρούν δικό τους κανάλι με δεκάδες χιλιάδες συνδρομητές ένα βίντεο, το οποίο διαφήμιζαν ως «Σεξ στο αρχαίο Κούριο στην Κύπρο».
Μετά την αντίδραση που υπήρξε από τη Λευκωσία, το βίντεο «κατέβηκε».
Ο διευθυντής του Τμήματος αρχαιοτήτων χαρακτήρισε ανόητη την πράξη τους και παραδέχθηκε πως υπάρχει θέμα ασφάλειας με τους αρχαιολογικούς χώρους, κάτι που έχει επισημανθεί και θα προχωρήσουν τα απαραίτητα έργα, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα.
Το 1981, μια ελληνική εταιρεία αποφάσισε να μπει σε έναν χώρο που μέχρι τότε ανήκε σχεδόν αποκλειστικά στις εισαγωγές προϊόντων από το εξωτερικό. Πρόθεσή της να δημιουργήσει μια 100% ελληνική πρόταση, βασισμένη στην άριστη ποιότητα, τη μοναδικότητα και την καινοτομία. Αυτή ήταν η αρχή της ΜΕΓΑ.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.