H Κύπρος λαμβάνει μέτρα μετά την παραβίαση της νεκρής ζώνης στον Άγιο Δομέτιο

H Κύπρος λαμβάνει μέτρα μετά την παραβίαση της νεκρής ζώνης στον Άγιο Δομέτιο

Έχει ενημερωθεί η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης

kipros-dometios
Η Λευκωσία έχει ξεκινήσει από το πρωί την ενεργοποίηση μέτρων, σε σχέση με το θέμα της παραβίασης της νεκρής ζώνης από τους Τούρκους, στην περιοχή Αγίου Δομετίου στη Λευκωσία. Όπως δήλωσε ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, υπάρχει ένας σχεδιασμός αλλά δεν μπορούν να ειπωθούν πολλά. Σημείωσε ότι, κάποια μέτρα είναι ορατά και κάποια όχι.

«Εμείς» είπε «αναμένουμε και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, αυτός είναι ο στόχος, να διασφαλίσει το καθεστώς της νεκρής ζώνης», είπε, προσθέτοντας ότι, από την πρώτη στιγμή που έγιναν τα γεγονότα στο "Σπίτι της Μαρίας", έχουν γίνει αξιολόγηση και σχεδιασμός, ο οποίος αυτή τη στιγμή εκτελείται.

Ερωτηθείς αν μέρος αυτού του σχεδιασμού είναι και η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών ή αν απλώς της έχουν κοινοποιηθεί τα μέτρα, ο Κύπριος εκπρόσωπος είπε ότι η ειρηνευτική δύναμη, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Κυβέρνησης με την Ειρηνευτική Δύναμη έχει ενημερωθεί προτού τεθούν σε εφαρμογή «ότι σε περίπτωση που δεν αποκατασταθεί το καθεστώς της νεκρής ζώνης εντός συγκεκριμένου χρονικού περιθωρίου, θα ενεργοποιούνταν αυτά τα μέτρα».

Σε άλλη ερώτηση, είπε ότι «η ενημέρωση που έχουμε από την ειρηνευτική δύναμη είναι ότι η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη» και ότι είναι παρούσα η ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή, ενώ η Κυβέρνηση είναι σε διαρκή επικοινωνία μαζί της.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Καθιερώνεται επιστολική ψήφος από την Ελλάδα και το εξωτερικό - Θα ισχύσει από τις ευρωεκλογές

Το Βρετανικό Μουσείο «αδειάζει» τον Ρίσι Σούνακ στέλνοντας σπάνιο ελληνικό αγγείο στο Μουσείο της Ακρόπολης

«Μαύρες» ημέρες από μποτιλιάρισμα: Το σύνδρομο που ήρθε και στην Αθήνα - Τι θα γίνει μέχρι τις γιορτές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης