Φωτιά στην Κάρυστο: Εκκενώθηκαν δύο χωριά, απειλούνται σπίτια και στάβλοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά στην Κάρυστο: Εκκενώθηκαν δύο χωριά, απειλούνται σπίτια και στάβλοι - Δείτε βίντεο

Πρόκειται για τα χωριά Πρινιά και Αμυγδαλιά - «Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη», λέει ο πρόεδρος της Κοινότητας Αμυδαλιάς - Σφοδροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή

evia_fotia__4_
Μία πραγματική μάχη δίνουν την τελευταία ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι αστυνομικοί αλλά και κάτοικοι στην Κάρυστο για να περιορίσουν την ανεξέλεγκτη πορεία της φωτιάς που οι ισχυροί άνεμοι αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση και την επεκτείνουν ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής δεν έχουν υπάρξει ζημιές σε σπίτια παρά μόνο σε στάβλους και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες και συγκεκριμένα 40 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα.

Τα εναέρια μέσα που από πολύ νωρίς έφτασαν για να συνδράμουν στον περιορισμό της φωτιάς ήταν αδύνατο να επιχειρήσουν ρίψεις νερού λόγω των ισχυρών ανέμων ενώ οι κάτοικοι των χωριών Αμυγδαλιά και Πρινιά έχουν εκκενώσει τα χωριά. Με τη βοήθεια των πυροσβεστών της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής και κατευθύνονται προς την Κάρυστο.

«Η φωτιά είναι πολύ μεγάλη. Μιλάμε για καταστροφή. Απειλούνται σπίτια, στάβλοι και ζώα. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη», σημειώνει ο πρόεδρος της Αμυγδαλιάς Παν. Χουντάσης.


Μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο Ευβοίας


Είναι χαρακτηριστικό να σημειωθεί ότι στην μάχη με τις φλόγες την δίνουν περιορισμένες πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς αναμένονται ενισχύσεις από όλη την Εύβοια και την ευρύτερη περιοχή ενώ έχουν κινητοποιηθεί μηχανήματα του Δήμου Κάρυστου και της Περιφέρειας Στερεάς.




Κλείσιμο
Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδίτης η ένταση των ανέμων στην περιοχή στάνει τα και εννέα μποφόρ γεγονός το οποίο δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Ανέφερε επίσης ότι η φωτιά έχει περάσει μέσα από κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.  Πληροφορίες του evima.gr, αναφέρουν πως η φωτιά έκαψε στο πέρασμα της μία αποθήκη στην Αμυγαλιά.

Μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο Ευβοίας

evia_fotia__1_
evia_fotia__2_
evia_fotia__3_
evia_fotia__4_



Με πληροφορίες από evima και eviaonline

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία: Αποκλείστηκαν χωριά στην Καλαμπάκα, εκκενώθηκαν στην Αχαΐα - Πού υπάρχουν προβλήματα (βίντεο & φωτογραφίες)

Κυβερνήσεις ζητούν από την ελληνική ακτοπλοΐα να μεταφέρει πολίτες από Βηρυτό, Χάιφα - Από €30.000 έως €140.000 ο ναύλος

Μάθιου Πέρι: Για τελευταία φορά όλα τα «Φιλαράκια» μαζί - Το «αντίο» στον Τσάντλερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης