2,5 χρόνια με αναστολή στον Ρώσο φαρσέρ που «απειλούσε» με βόμβες το «Ελ. Βενιζέλος» και νοσοκομεία

2,5 χρόνια με αναστολή στον Ρώσο φαρσέρ που «απειλούσε» με βόμβες το «Ελ. Βενιζέλος» και νοσοκομεία

Ο  42χρονος έστελνε mail και έλεγε ότι έχει τοποθετήσει βόμβες στο... όνομα  του Αλλάχ - Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο

airport782319
Ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 42χρονο Ρώσο φαρσέρ, ο οποίος τον Ιανουάριο απέστειλε απειλητικά email για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και σε έξι νοσοκομεία της Αττικής.

Ο άντρας που στις 24 Ιανουαρίου του 2023 ισχυριζόταν ότι είχε τοποθετήσει εκρηκτικά (ΤΝΤ) και θα ανατίναζε τα νοσοκομεία και το αεροδρόμιο «στο όνομα του Αλλάχ και του προφήτη Μωάμεθ», είχε συλληφθεί μία ημέρα αργότερα, έπειτα από έρευνα των έμπειρων αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος.

Σε βάρος του Ρώσου υπήκοου, σχηματίστηκε δικογραφία για τρομοκρατικές πράξεις, διασπορά ψευδών ειδήσεων, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κατά συρροή, διατάραξη της ειρήνης των πολιτών και απόπειρα παρακώλησης συγκοινωνιών, πράξεις για οποίες καταδικάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, ενώ προανακριτικά αρνήθηκε ότι υπήρξε ο αποστολέας των επίμαχων μηνυμάτων.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται πως τα απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα εστάλησαν στις 24 Ιανουαρίου και άμεσα σήμανε συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. αρχικά για τοποθέτηση βόμβας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και στη συνέχεια για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στα νοσοκομεία Παμμακάριστος, Γεννηματάς, Τζάνειο, Παίδων, Ευαγγελισμός και Ερρίκος Ντυνάν.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι πίσω από τα απειλητικά email βρίσκονταν ο 42χρονος, ο οποίος ζούσε στη Θεσσαλονίκη, όπως και οι γονείς του και, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

«Στο όνομα του Αλλάχ και του προφήτη μας Μωάμεθ πρέπει να πεθάνετε»

Όπως κατέθεσε ο αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, στα email ο 42χρονος έγραφε: «Στο όνομα του Αλλάχ και του προφήτη μας Μωάμεθ πρέπει να πεθάνετε».

Συγκεκριμένα, στα ηλεκτρονικά μηνύματα που σήμαναν "συναγερμό" και συνοδεύονταν από δύο φωτογραφίες, έγραφε: "Είμαι ο ιμάμης Βλαντ Σεβελίεφ, από την οργάνωση των Ταλιμπάν. Είμαι Τατάρος Μουσουλμάνος και είμαι έτοιμος να χύσω το αίμα μου για το Ισλάμ. Σήμερα θα ανατινάξω τα νοσοκομεία σας στην Αθήνα. Υπάρχουν TNT βόμβες στα νοσοκομεία σας και σύντομα θα ανατιναχθούν. Στο όνομα του Αλλάχ και του προφήτη Μωάμεθ πρέπει να πεθάνετε».

Μάλιστα, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο 42χρονος διατηρούσε τουλάχιστον δύο προφίλ στο Facebook στα οποία είχε αναρτήσει κείμενα με τα οποία απειλούσε για τρομοκρατικες ενέργειες. Μάλιστα, σε μια από τις δημοσιεύσεις του, είχε αναρτήσει μια φωτογραφία από την πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης και έγραφε "πιθανός στόχος".

Ειδήσεις σήμερα

Βίντεο: «Είναι ιδιωτικός χώρος, υπάρχουν όρια» - Η αντίδραση Κασσελάκη όταν οι κάμερες τον ακολούθησαν στο γυμναστήριο

Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία στη Θεσσαλία - Σε εκκρεμότητα πόσες σχολικές μονάδες θα επαναλειτουργήσουν


Κολυδάς κατά Μαρουσάκη για την πρόγνωση νέας ισχυρής κακοκαιρίας - «Θα έχουμε βροχές, αλλά όχι κάτι σημαντικό»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης