Ροδόπη: Μήνυμα ετοιμότητας από το 112 για τον Ίασμο - Κάηκαν σπίτια

Ροδόπη: Μήνυμα ετοιμότητας από το 112 για τον Ίασμο - Κάηκαν σπίτια

Νύχτα αγωνίας για τα μέτωπα στην περιοχή τους - Έχουν καεί σπίτια στα χωριά Σώστης, Πολύανθος και Ληνό

5950710
Σε ετοιμότητα καλούνται να είναι οι κάτοικοι στη Ροδόπη λόγω της δασικής πυρκαγιας στην περιοχή τους, έπειτα από το μήνυμα που εστάλη από το 112 μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι δύσκολη.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση στην περιοχή Μίσχου Ροδόπης μαίνεται, ακριβώς πάνω από το χωριό ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ, πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Η φωτιά μπήκε μέσα στα χωριά Σώστης, Πολύανθος και Ληνό και κατέστρεψε σπίτια. Το πύρινο μέτωπο έχει ανέβει προς το βουνό αλλά οι αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία είναι συνεχείς.

Κλείσιμο
Λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις ρίψεις, ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των κατοίκων και εθελοντών παραμένουν στη μάχη σε μια προσπάθεια να συγκρατήσουν τη φωτιά και να σώσουν περιουσίες.


5950710
5950606
5950594
5950592


Σπίτια κάηκαν στο χωριό Σώστης, όπου  μαίνεται η φωτιά από νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας.  Μηνύματα από το 112 εστάλησαν στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών συνολικά έξι οικισμών για εκκένωση στην Ροδόπη, όπου έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά.


 

Συμβαίνει τώρα: Καίγονται σπίτια και αυτοκίνητα στον Σώστη. Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά στη Ροδόπη www.xronos.gr

Posted by Χρόνος Εφημερίδα on Monday, August 21, 2023


Συγκεκριμένα, η ειδοποίηση απευθυνόταν σε όσους βρίσκονταν στους οικισμούς  Πολύανθος, Σώστης και Ληνό με οδηγία να εκκενώσουν προς την Κομοτηνή., ενώ για την ίδια φωτιά πριν από λίγη ώρα είχε σταλεί αντίστοιχο προειδοποιητικό μήνυμα σε δύο άλλους οικισμούς, και συγκεκριμένα στον  Μέγα Πιστό και τον Μίσχο με οδηγία να κατευθυνθούν προς τον Ίασμο Ροδόπης. Σημειώνεται πως έχει εκκενωθεί και η Άνω Δροσίνη, όπου βρίσκεται το κύριο μέτωπο.




Μέχρι στιγμής σημαντικός αριθμός σπιτιών  έχουν τυλιχθεί στις φλόγες στο χωριό Σώστης. Συγκεκριμένα, σε 5 ή 6 ανέρχονται τα σπίτια που κάηκαν στο χωριό Σώστης, ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στην περιοχή υπάρχουν δύο πύρινα μέτωπα σε Μίσχο και 'Ανω Δροσίνη και ανέφερε ότι «η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έχει επεκταθεί στον ορεινό όγκο προς δυτικά».

Το μέτωπο καίει ανεξέλεγκτο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως ζώα υπήρχαν μέσα σε μαντριά, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι.








Δείτε φωτογραφίες:

ΡΟΔΟΠΗ_ΜΑΧΗ_ΜΕ_ΤΙΣ_ΦΛΟΓΕΣ


sostis1
sostis2
sostis3
sostis4
sostis5



Ειδήσεις σήμερα:

Στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση Μητσοτάκη - Ζελένσκι - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Απαγόρευση πρόσβαση σε ορεινούς όγκους σε περιοχές υψηλού κινδύνου ως την Τετάρτη αποφάσισε η διυπουργική

Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες στον Σώστη Ροδόπης - Εκκενώθηκαν έξι οικισμοί - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης