Φωτιά στη Μαγνησία - Νέα Αγχίαλος: Ζώνη απαγόρευσης κυκλοφορίας τρία χιλιόμετρα από το σημείο των εκρήξεων με μήνυμα του 112

Φωτιά στη Μαγνησία - Νέα Αγχίαλος: Ζώνη απαγόρευσης κυκλοφορίας τρία χιλιόμετρα από το σημείο των εκρήξεων με μήνυμα του 112

Δείτε το βίντεο της έκρηξης - Η εντολή αφορά ατύπως και απαγόρευση πτήσεων για πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, τα οποία πάντως σταμάτησαν τις ρίψεις νερού, μόλις έπεσε το φως του ήλιου

ekriksi-manitari-mak
Με μήνυμα του 112, οι κάτοικοι στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου καλούνται να εκκενώσουν την περιοχή των εκρήξεων, Καραμπά Αγχιάλου, σε απόσταση τριών χιλιομέτρων.

Επί της ουσίας, η εντολή αυτή αφορά ατύπως και απαγόρευση πτήσεων για τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, τα οποία πάντως σταμάτησαν τις ρίψεις νερού, μόλις έπεσε το φως του ήλιου.

Η στιγμή των εκρήξεων
Κλείσιμο



Με την πύρινη κόλαση να μαίνεται στη Νέα Αγχίαλο, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, τόνισε ότι καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες, τη στιγμή που ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι ακραίος. Όπως δήλωσε, εκδόθηκαν πέντε μηνύματα για την εκκένωση 12 οικισμών στη Μαγνησία.

«Δεν μπόρεσαν οι δυνάμεις να ανακόψουν την τεράστια δυναμική της φωτιάς. Οι πάντες συμβάλλουν στην άμεση και ασφαλή απομάκρυνση του πληθυσμού» υπογράμμισε, δε, για το ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο στη Νέα Αγχίαλο.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κόσμος έφυγε άρον-άρον από Μικροθήβες και Νέα Αγχίαλο, κατευθυνόμενος προς Αλμυρό, ενώ πολλοί εγκατέλειψαν την περιοχή από τη θάλασσα. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες με μητέρες να έχουν πάρει στην αγκαλιά τα μωρά τους και να επιβιβάζονται σε σκάφη ιδιωτών, ενώ κάποιοι άλλοι μετέφεραν στην αγκαλιά τα κατοικίδιά τους.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, συνολικά έχουν απεγκλωβιστεί 133 άνθρωποι από ιδιωτικά σκάφη και με τη συνδρομή τριών πλωτών του Λιμενικού, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Βόλου.

nea_agxialos__7_
nea_agxialos__8_
nea_agxialos__9_
nea_agxialos__10_
nea_agxialos_arthro
ekkenosi_thalassa__2_
ekkenosi_thalassa__1_


Οι αστυνομικοί πήγαιναν κυριολεκτικά από πόρτα σε πόρτα, καλώντας τους πολίτες να φύγουν από την περιοχή.

Σε φωτογραφίες που εξασφάλισε το protothema.gr φαίνεται καθαρά η στιγμή του απεγκλωβισμού των πυρόπληκτων από το λιμάνι Αγχιάλου με ιδιωτικά σκάφη.


nea_agxialos__13_
nea_agxialos__14_
nea_agxialos__12_


Δείτε φωτογραφίες από τη Νέα Αγχίαλο

nea_agxialos__6_
nea_agxialos__3_
nea_agxialos__5_


Ειδήσεις σήμερα:

ΑΕΙ: «Πρωταθλητές» στις βάσεις εισαγωγής Ιατρική και Αρχιτεκτονική - Μεγάλη πτώση σε Ευελπίδων και Δοκίμων

Φωτιές - Γήτας (καθηγητής Δασολογίας): Γιατί «προτιμούν» νησιά και νότια Ελλάδα - Πώς συνδέονται με τις βροχές

Ιός Δυτικού Νείλου: Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος για φέτος στην Ελλάδα


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης