Βίντεο: Τρομακτικές εκρήξεις, η μία μετά την άλλη στη Νέα Αγχίαλο - Εικόνες σαν από πεδίο βολής

Βίντεο: Τρομακτικές εκρήξεις, η μία μετά την άλλη στη Νέα Αγχίαλο - Εικόνες σαν από πεδίο βολής

Το τεράστιο μανιτάρι που προκλήθηκε από την πρώτη έκρηξη - Λίγο αργότερα ακολούθησε η δεύτερη - Από τις εκρήξεις έχουν σπάσει τζάμια σε πολλά σπίτια -Ζώνη απαγόρευσης κυκλοφορίας τρία χιλιόμετρα από το σημείο των εκρήξεων

manitari
Στο έλεος της πύρινης κόλασης βρίσκεται η Νέα Αγχίαλος, μια περιοχή 5.000 κατοίκων, όπου προχωρά η επιχείρηση ολοκληρωτικής εκκένωσης, στην οποία συμμετέχουν λεωφορεία, ασθενοφόρα αλλά και ιδιωτικά σκάφη. Ήδη έχει εκκενωθεί το 80% της περιοχής, με τις μεγάλες εκρήξεις που έχουν σημειωθεί να είναι δύο. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το απόγευμα προκλήθηκε μεγάλη ανησυχία από το πρώτο μήνυμα 112 που σήμανε τον αρχικό συναγερμό για γρήγορη εκκένωση. Ακολούθησε το δεύτερο που καλούσε τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς δύο κατευθύνσεις, τον Αλμυρό και την πόλη του Βόλου. 

Η φωτιά κινήθηκε αστραπιαία μέσα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης σημειώθηκαν εκρήξεις στις αποθήκες πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας. Μάλιστα από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια σε οικίες και βιτρίνες καταστημάτων της περιοχής.

Η στιγμή της έκρηξης πυρομαχικών στην Αγχίαλο
Κλείσιμο

Συγκλονιστικό βίντεο αποτυπώνει τη στιγμή που το ωστικό κύμα από έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο χτυπά δημοσιογράφο, η οποία φαίνεται τρομοκρατημένη.



Την ώρα που εκκένωναν μέσω θαλάσσης σημειώθηκε μεγάλη έκρηξη και στον ουρανό υψώθηκε ένα «μανιτάρι» καπνού. Κάτοικοι που βρίσκονταν στο σημείο περιέγραψαν με συγκλονιστικό τρόπο πώς βίωσαν τη στιγμή των εκρήξεων.



Μία δεύτερη μεγάλη έκρηξη, σημειώθηκε στις 19:30 το απόγευμα στην Νέα Αγχίαλο από το σημείο που βρίσκεται η αποθήκη πυρομαχικών, περίπου 3 χλμ μακριά από το χωριό.

Από τις εκρήξεις έχουν σπάσει τζάμια σε πολλά σπίτια κυρίως της Νέας Αγχιάλου, ενώ το ωστικό κύμα που έφθασε στον Βόλο έκανε πολλούς κατοίκους να βγουν από τα σπίτια.

Όπως ανέφερε νωρίτερα στο protothema.gr η πρόεδρος Νέας Αγχιάλου, Παρασκευή Πυργάνη - Παρασκευοπούλου στην ίδια περιοχή υπάρχουν και βενζινάδικα: «Ακούγονται εκρήξεις μεταξύ Νέας Αγχιάλου και Μικροθηβών εκεί υπάρχει αποθήκη πυρομαχικών στην θέση Καράμπα και κάποια βενζινάδικα. Η κατάσταση δυσκολεύει συνεχώς. Εμείς εκκενώνουμε με λεωφορεία τον κόσμο προς Βόλο. Αν δεν κοπάσουν οι άνεμοι θα έχουμε πρόβλημα μεγάλο».

Από την άλλη ο πρόεδρος Μικροθηβών Νίκος Σταφυλοπάτης ανέφερε πως υπάρχουν μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών: «Οι εκρήξεις ακούγονται από το σημείο όπου υπάρχει η αποθήκη πυρομαχικών μεταξύ της δικής μας περιοχής και της Νέας Αγχιάλου. Μιλάμε για ποσότητες όποτε η κατάσταση είναι κάπως περίεργη».

Απομακρύνονται μαχητικά αεροσκάφη F-16 από τη Νέα Αγχίαλο λόγω εκρήξεων και φωτιάς

Λίγο μετά τις 19:00, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έδωσαν εντολή προληπτικής απομάκρυνσης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 που επιχειρούν από τις τρεις πολεμικές μοίρες της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, λόγω των συνεχών εκρήξεων και της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς.

Στην 111 Πτέρυγα Μάχης φιλοξενούνται περίπου 70 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην 330 Μοίρα επιχειρούν 32 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block30. Στις άλλες δύο πολεμικές μοίρες της Νέας Αγχιάλου, την 341 και την 347, βρίσκονται ακόμη 38 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block50.

Αξίζει να σημειωθεί, αναφορικά με την απομάκρυνση των μαχητικών αεροσκαφών από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, ότι πρόκειται για μια τυποποιημένη διαδικασία βάσει πρωτοκόλλου για προληπτικούς λόγους.

Η φωτιά βρίσκεται μακριά από το στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Ζώνη απαγόρευσης κυκλοφορίας τρία χιλιόμετρα από το σημείο των εκρήξεων με μήνυμα του 112

Με μήνυμα του 112, οι κάτοικοι στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου καλούνται να εκκενώσουν την περιοχή των εκρήξεων Καραμπά Αγχιάλου σε απόσταση τριών χιλιομέτρων.

O εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, τόνισε νωρίτερα ότι καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες, τη στιγμή που ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι ακραίος.

Όπως δήλωσε, εκδόθηκαν πέντε μηνύματα για την εκκένωση 12 οικισμών στη Μαγνησία.

«Δεν μπόρεσαν οι δυνάμεις να ανακόψουν την τεράστια δυναμική της φωτιάς. Οι πάντες συμβάλλουν στην άμεση και ασφαλή απομάκρυνση του πληθυσμού» υπογράμμισε, δε, για το ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο στη Νέα Αγχίαλο.

Ο κόσμος έφυγε άρον-άρον από Μικροθήβες και Νέα Αγχίαλο, κατευθυνόμενος προς Αλμυρό, ενώ πολλοί εγκατέλειψαν την περιοχή από τη θάλασσα. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες με μητέρες να έχουν πάρει στην αγκαλιά τα μωρά τους και να επιβιβάζονται σε σκάφη ιδιωτών, ενώ κάποιοι άλλοι μετέφεραν στην αγκαλιά τα κατοικίδιά τους.

nea_agxialos__7_
nea_agxialos__8_
nea_agxialos__9_
nea_agxialos__10_
nea_agxialos_arthro
ekkenosi_thalassa__2_
ekkenosi_thalassa__1_


Οι αστυνομικοί πήγαιναν κυριολεκτικά από πόρτα σε πόρτα, καλώντας τους πολίτες να φύγουν από την περιοχή.

Σε φωτογραφίες που εξασφάλισε το protothema.gr φαίνεται καθαρά η στιγμή του απεγκλωβισμού των πυρόπληκτων από το λιμάνι Αγχιάλου με ιδιωτικά σκάφη.


nea_agxialos__13_
nea_agxialos__14_
nea_agxialos__12_


Δείτε φωτογραφίες από τη Νέα Αγχίαλο

nea_agxialos__6_
nea_agxialos__3_
nea_agxialos__5_

Ειδήσεις σήμερα

Απομακρύνονται μαχητικά αεροσκάφη F-16 από τη Νέα Αγχίαλο λόγω εκρήξεων και φωτιάς!

Φωτιά στη Μαγνησία: Η στιγμή των εκκωφαντικών εκρήξεων σε αποθήκες πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο

Φωτιά στη Μαγνησία: Εκκενώνεται από τη θάλασσα η Αγχίαλος - Φεύγουν με τα μωρά αγκαλιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης