Νέα Ιωνία: «Δεν θα ζούσε αν ακουμπούσε τα καλώδια» - Τι λέει ο πατέρας του 11χρονου που έπαθε ηλεκτροπληξία

Νέα Ιωνία: «Δεν θα ζούσε αν ακουμπούσε τα καλώδια» - Τι λέει ο πατέρας του 11χρονου που έπαθε ηλεκτροπληξία

«Οι γιατροί μάς είπαν ότι λόγω σωματικής διάπλασης και ηλικίας σώθηκε» λέει ο πατέρας του παιδιού που επέστρεψε στο σπίτι του μετά από μια μέρα νοσηλείας - Πώς έγινε το συμβάν

makelaraki_kolona_arthro
Στο σπίτι του μετά από μια ημέρα νοσηλείας στο νοσοκομείο επέστρεψε ο 11χρονος ο οποίος το απόγευμα της Πέμπτης έπαθε ηλεκτροπληξία στο πάρκο Μακελαράκη, στην Νέα Ιωνία, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο μετά το ατύχημα.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης, το παιδί ενώ έπαιζε με τους φίλους του έπεσε στο έδαφος όταν ακούμπησε μια κολόνα ηλεκτροδότησης από την οποία κρέμονταν γυμνά καλώδια.

Ο 11χρονος ένιωθε πόνους στο στήθος και την καρδιά και η μητέρα του ειδοποίησε την παιδίατρο, που μόλις άκουσε τα συμπτώματα συνέστησε στους γονείς να μεταφέρουν το παιδί στο νοσοκομείο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctrgwhz0mo1l)


Ο καρδιολόγος που εξέτασε το παιδί στα επείγοντα διέκρινε καρδιακή αρρυθμία και από τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων προέκυψε πως ο 11χρονος είχε πάθει ηλεκτροπληξία.

Όπως λέει ο πατέρας του στο protothema.gr, αν το παιδί είχε ακουμπήσει τα γυμνά καλώδια και όχι τη μεταλλική επιφάνεια της κολόνας τώρα δεν θα ζούσε...

«Οι γιατροί μάς είπαν ότι λόγω σωματικής διάπλασης και ηλικίας σώθηκε. Αν ήταν πιο αδύνατο παιδί ή πιο μικρής ηλικίας θα ήταν άλλη η κατάληξη. Σταθήκαμε τυχεροί που δεν είχαμε κάτι πιο σοβαρό σε αυτό το συμβάν. Αν ακουμπούσε τα καλώδια μπορεί και να μη ζούσε τώρα», περιγράφει ο πατέρας του 11χρονου, και εξηγεί πως αρχικά η μητέρα δεν κατάλαβε αν ο γιος της ακούμπησε τα καλώδια.

«Εκεί που καθόταν άρχισε να έχει έντονους πόνους στο στήθος. Επικοινωνήσαμε με την παιδίατρο, της περιγράψαμε τι συνέβη και μας είπε να πάμε στο Νοσοκομείο. Η γυναίκα μου τον ρωτούσε αν ακούμπησε τα καλώδια. Εκεί, μας είπαν οι γιατροί να κάνει εισαγωγή. "Υπάρχει πιθανότητα να πάθει ανακοπή, ποτέ δεν παίζουμε με το ρεύμα", μας είπε ο καρδιολόγος. Τώρα όλα καλά, έχει ένα μούδιασμα στο δεξί το χέρι, στα άκρα», αναφέρει ο ίδιος.




Ειδήσεις σήμερα:

Πέμπτη νύχτα ταραχών στη Γαλλία: Συγκρούσεις και δακρυγόνα σε Μασσαλία και Λυών, «ηρεμία» στο Παρίσι

Ζεστός και ασταθής σήμερα ο καιρός - Πού θα σημειωθούν καταιγίδες

Συνεδριάζει το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Ημερομηνίες και διαδικασίες στην ατζέντα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης