Άρτα: «Λύγισε» ο πατέρας της μικρής Λυδίας στην κηδεία της - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Άρτα: «Λύγισε» ο πατέρας της μικρής Λυδίας στην κηδεία της - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Δύο φορές κατέρρευσε ο 37χρονος - Στο πλευρό του η μητέρα του βρέφους - Με μπουμπουνιέρες και γλυκά η κηδεία

mwro_arta_7
Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Άρτα τόσο στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών όσο και στο παλαιό κοιμητήριο της πόλης όπου συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στην 5,5 μηνών Λυδία η οποία βρήκε τραγικό θάνατο όταν ο 37χρονος πατέρας της την ξέχασε για ώρες μέσα στο αυτοκίνητό του.

Ο τραγικός πατέρας, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, δεν άντεξε τη συγκινησιακή φόρτιση και «λύγισε» δύο φορές κατά τη διάρκεια του αποχαιρετισμού του παιδιού του.

Η πρώτη ήταν όταν, έχοντας στο πλευρό την 27χρονη σύζυγό του και μητέρα της μικρής Λυδίας, έφτασε στον ιερό ναό και είδε το φέρετρο με το άψυχο κορμί του παιδιού του. Λίγη ώρα αργότερα σχεδόν έχασε τις αισθήσεις του και χρειάστηκε να τον μεταφέρουν εκτός της εκκλησίας για να συνέλθει.

Ήταν, δε, τόσο άσχημη η κάταστασή του που τελικά μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο μέχρι το νεκροταφείο όπου ετάφη το αδικοχαμένο βρέφος.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csl461efnbeh)


Έξω από την εκκλησία δεν υπήρχαν στεφάνια, αλλά μια φωτογραφία με το βρέφος, χαμογελαστό, και οι μπομπονιέρες για το όνομα που του χάρισαν. Γύρω από τη φωτογραφία του αδικοχαμένου βρέφους τοποθετήθηκαν ροζ μπουμπουνιέρες ενώ στο πλάι υπήρχε ενα κόκκινο τριαντάφυλλο.

Σε κλίμα ανείπωτου θρήνου και οδύνης η κηδεία στην Άρτα


Κλείσιμο
Δίπλα στο τραπέζι με τις μπομπονιέρες και τα γλυκά είχε τοποθετηθεί ένας σταυρός από λευκά λουλούδια από την οικογένεια του βρέφους ενώ αρκετοί ήταν και αυτοί που έστειλαν στεφάνια.

Δείτε φωτογραφίες

mwro_arta_3
arta-kideia
mwro_arta_8
kideia-arta18
mwro_arta_7
arta-kideia2
mwro_arta_2
mwro_arta_13
mwro_arta_9
mwro_arta_10




Επειδή, δε, το βρέφος ήταν αβάπτιστο προηγήθηκε η λειτουργία της «Ακολουθίας των Αγίων Νηπίων» με την οποία του δόθηκε το όνομα Λυδία-Ελένη προκειμένου στη συνέχεια να μπορεί να τελεστεί η κηδεία και η ταφή του.

Η απολογία του πατέρα

«Το παιδί είχε αποκοιμηθεί στο καρεκλάκι. Αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό, έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Κλείδωσα το αυτοκίνητο και έφυγα με το υπηρεσιακό για Λευκάδα. Όταν με κάλεσε η γυναίκα μου στο τηλέφωνο στις 14:40, ρωτώντας με πού είναι το παιδί μας, της απάντησα στον βρεφονηπιακό σταθμό. Εκείνη μου είπε ότι βρίσκεται εκεί και την ενημερώνουν ότι το παιδί δεν ήρθε. Τότε συνειδητοποίησα ότι δεν το είχα πάει. Μπήκα ανάποδα στοn δρόμο και έφτασα στο αυτοκίνητο μου. Το παιδί μου ήταν νεκρό» φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων, στην απολογία του ο 37χρονος πατέρας.

«Αισθάνομαι ένας άχρηστος άνθρωπος. Θα ήθελα να μη ζω εγώ και να ζει το παιδί μου» είπε ακόμη στον δικηγόρο του ο 37χρονος, μόλις άκουσε την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csk6z63u4sj5)


Ειδήσεις σήμερα:

Αγκαλιασμένοι οι γονείς στην κηδεία του βρέφους στην Άρτα - Μπομπονιέρες και γλυκά στο «αντίο» (φωτογραφίες)

Βίντεο: Σάλος στη Βραζιλία για τους χορούς σέξι καθηγήτριας σε σχολική αίθουσα

Eίναι πιο νόστιμη η χρυσή μπριζόλα του Salt Bae; H αλήθεια για τον βρώσιμο χρυσό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης