Ένοπλες Δυνάμεις: Έως και τρεις φορές πάνω το επίδομα «ιδιαίτερων συνθηκών» - Αναλυτικά παραδείγματα

Ένοπλες Δυνάμεις: Έως και τρεις φορές πάνω το επίδομα «ιδιαίτερων συνθηκών» - Αναλυτικά παραδείγματα

Αναλυτικά τα ποσά για τα στελέχη του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού

PN20_jan_001-2
Σημαντικές αυξήσεις στο επίδομα «ιδιαιτέρων συνθήκων» εργασίας για τα στελέχη του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών και η οποία δημοσεύθηκε πρόσφατα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα για τους υπαξιωματικούς που επανδρώνουν φυλάκια σε μικρά νησιά (βραχονησίδες) ή τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που επιτηρούν στο Ανατολικό Αιγαίο, το επίδομα τριπλασιάζεται!

Πηγές του υπουργείου Άμυνας αναφέρουν ότι το οικονομικό όφελος που προκύπτει για τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται σε αποστολή και για το προσωπικό του Στρατού και της Αεροπορίας που εκτελεί «ειδική αποστολή» είναι αδιαμφισβήτητο και πλέον δημιουργείται μια νέα κανόνικότητα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολουθούν ενδεικτικά παραδείγματα:

Για τον Στρατό Ξηράς

- Ανθυπολοχαγός που μεταβαίνει για αποστολή ενίσχυσης ασφαλείας συνόρων των ΕΤΑΣ (Ειδικών Τμημάτων Ασφάλειας Συνόρων), για 10 ημέρες θα λαμβάνει 600,00 € έναντι 293,50 € του προηγούμενου καθεστώτος, δηλαδή προκύπτει όφελος 306,50 €.

- Αρχιλοχίας της Ζ ΄ΜΑΚ που πραγματοποιεί 4 ειδικές αποστολές μηνιαία, θα λαμβάνει 240,00 € έναντι 117,40 € του προηγούμενου καθεστώτος, δηλαδή προκύπτει όφελος 122,60 €.

Κλείσιμο
- Επιλοχίας που μετέχει σε ειδική αποστολή επάνδρωσης ΕΦ των μικρονήσων (βραχονησίδων) 5 ημερών, θα λαμβάνει 300,00 € έναντι 97,85 € του προηγούμενου καθεστώτος, δηλαδή προκύπτει όφελος 202,15 €.

Για το Πολεμικό Ναυτικό

- Κελευστής που συμμετέχει σε Σκοπούν Φρεγάτας διάρκειας 15 ημερών θα λάβει 900,00 ευρώ αντί των 293,55 ευρώ του προηγούμενου καθεστώτος, δηλαδή 606,45 ευρώ παραπάνω. Η συγκεκριμένη απασχόληση συνιστά ειδική αποστολή εντός περιοχής ευθύνης Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

- Σημαιοφόρος που συμμετέχει στην Επιτήρηση και Προστασία των νήσων του ανατολικού Αιγαίου για 30 ημέρες θα λάβει 1.800 ευρώ αντί των 587,10 ευρώ του προηγούμενου καθεστώτος, δηλαδή 1.212,90 ευρώ παραπάνω. Η συγκεκριμένη απασχόληση επίσης συνιστά ειδική αποστολή εντός περιοχής ευθύνης Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

- Ανθυπασπιστής που συμμετέχει στις επιχειρήσεις IRINI και UNIFIL για 90 ημέρες εκ των οποίων 60 εν πλω, θα λάβει 9.000 ευρώ αντί των 5.622 ευρώ του προηγούμενου καθεστώτος, δηλαδή 3.378 ευρώ παραπάνω. Η συγκεκριμένη απασχόληση συνιστά ειδική αποστολή εκτός περιοχής ευθύνης Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

- Ανθυποπλοίαρχος που συμμετέχει σε επιχείρηση Συνοδείας Δυνάμεων Αεροπλανοφόρων για 30 ημέρες εκ των οποίων οι 20 εκτός και οι 10 εντός περιοχής ευθύνης Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, θα λάβει 2.600 ευρώ αντί των 782,70 του προηγούμενου καθεστώτος, δηλαδή 1817,30 ευρώ παραπάνω.

Για την Πολεμική Αεροπορία

- Σμηνίες έως και νέοι ΕΠΟΠ που συμμετέχουν σε Πληρώματα ή Τεχνικό προσωπικό Επιφυλακής (READINESS Α/Φ και ΑΝ Ε/Π) διάρκειας 7 ημερών θα λάβουν 420 ευρώ αντί των 205,45 ευρώ του προηγούμενου καθεστώτος, δηλαδή 214,55 ευρώ παραπάνω.

- Ανθυποσμηναγοί έως Σμηναγοί που συμμετέχουν σε Πληρώματα ή Τεχνικό προσωπικό Επιφυλακής (READINESS Α/Φ και ΑΝ Ε/Π) διάρκειας 7 ημερών θα λάβουν 420 ευρώ αντί των 205,45 ευρώ του προηγούμενου καθεστώτος, δηλαδή 214,55 ευρώ παραπάνω.

- Επισμηναγοί έως Αντισμήναρχοι που συμμετέχουν σε Πληρώματα ή Τεχνικό προσωπικό Επιφυλακής (READINESS Α/Φ και ΑΝ Ε/Π) διάρκειας 7 ημερών θα λάβουν 420 ευρώ αντί των 205,45 ευρώ του προηγούμενου καθεστώτος, δηλαδή 214,55 ευρώ παραπάνω.

- Σμήναρχοι που συμμετέχουν σε Πληρώματα ή Τεχνικό προσωπικό Επιφυλακής (READINESS Α/Φ και ΑΝ Ε/Π) διάρκειας 7 ημερών θα λάβουν 420 ευρώ αντί των 205,45 ευρώ του προηγούμενου καθεστώτος, δηλαδή 214,55 ευρώ παραπάνω.

Τέλος, να σημειωθεί ότι τα  παραπάνω ποσά υπόκεινται σε νόμιμες κρατήσεις, καθώς και σε παρακράτηση Φ.Ε. ανάλογη με την κλίμακα εισοδήματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Συνένοχοι του σταθμάρχη Λάρισας οι δύο συνάδελφοί του και ο επιθεωρητής;

Νέα επίθεση Μπογδάνου στη Λατινοπούλου: «Έφτυσε την πλειοψηφία για να γίνει αρχηγός»

Πέθανε ο θρυλικός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Μίμης Παπαϊωάννου







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης