Φλόγα: Έχουμε προσφέρει στη Δημόσια Υγεία πάνω από 6,5 εκατ. ευρώ από το 2010

Φλόγα: Έχουμε προσφέρει στη Δημόσια Υγεία πάνω από 6,5 εκατ. ευρώ από το 2010

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές ασθένειες έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τις δωρεές του στα νοσοκομεία «Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού»

floga1
«Κάθε παιδί που νοσεί από καρκίνο έχει ανάγκη από όλες τις ειδικότητες και Τμήματα της Παιδιατρικής» επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Φλόγα», που έχει προσφέρει στη Δημόσια Υγεία πάνω από 6,5 εκατομμύρια ευρώ από το 2010.

Η «Φλόγα» αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της λειτουργίας των Ογκολογικών Τμημάτων των Παιδιατρικών Νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Π.& Α. Κυριακού». «Σε συνεργασία με τους γιατρούς μας, εντοπίζουμε και χρηματοδοτούμε πραγματικές ανάγκες και ελλείψεις των Ογκολογικών Τμημάτων που δεν καλύπτονται από την πολιτεία. Έτσι εξασφαλίζουμε ότι οι γιατροί μας έχουν στη διάθεσή τους όλα τα κατάλληλα εφόδια και εργαλεία, ώστε τα παιδιά μας να λαμβάνουν αποτελεσματική θεραπεία χωρίς καθυστερήσεις» αναφέρει ο Σύλλογος.


Πρωτόκολλα θεραπείας

Μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΕΠΑΟ (Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας - Ογκολογίας) για τη συμμετοχή της χώρας μας στη χάραξη των Διεθνών Πρωτοκόλλων Θεραπείας και τη συνεχή και οργανωμένη συνεργασία των γιατρών μας με τα προηγμένα κέντρα της Ευρώπης, έτσι ώστε κανένας γονιός να μη χρειάζεται να απευθυνθεί στο εξωτερικό για δεύτερη γνώμη.

Έχουν ήδη ενταχθεί 7 κακοήθη νοσήματα. Η χρηματοδότηση συνεχίζεται για την ένταξη και άλλων μορφών, μόλις αυτό καταστεί δυνατό από την ΕΕΠΑΟ (εντός του 2023 αναμένεται να ενταχθούν όλες οι λευχαιμίες).

Για να γίνει δεκτή η συμμετοχή της χώρας μας, η Φλόγα έχει δεσμευθεί να συνεχίσει τη χρηματοδότηση για τουλάχιστον 10 χρόνια. Ποσό δέσμευσης μέχρι σήμερα 580.000 €. Το κόστος αναμένεται να ανέβει θεαματικά με την ένταξη των λευχαιμιών.

151.000 €


Ιατρικός εξοπλισμός

Κλείσιμο
Αξονικός τομογράφος, Υπέρηχοι, Εξοπλισμός Ακτινοθεραπευτικού, Οφθαλμολογικού, Παθολογοανατομικού, Αναισθησιολογικού, Νευροχειρουργικού, Ακτινολογικού, Αιματολογικού, Αξονικού & Μαγνητικού Τομογράφου, Χειρουργικού, Καρδιολογικού και στα 2 Παιδιατρικά Νοσοκομεία "Η Αγία Σοφία" και "Π.& Α. Κυριακού".
2.088.034 €


Απασχόληση Προσωπικού

Σήμερα χρηματοδοτούνται από τη Φλόγα στο ΕΛΠΙΔΑ 11 μέλη του προσωπικού:
2 Ιατροί στο Πανεπιστημιακό Τμήμα του Αγία Σοφία, 1 Ιατρός και 2 Βιολόγοι στη Μονάδα Μεταμόσχευσης, 1 Βιολόγος και 1 Κοινωνικός Λειτουργός στο τμήμα του ΕΣΥ στο Αγία Σοφία, 1 Ψυχολόγος, 1 Νοσηλευτής, 1 Γραμματέας στο Ογκολογικό του Αγλαΐα Κυριακού, 1 Παρασκευαστής στο Εργαστήριο Κυτταρομετρίας Ροής του Ν.Π. "Η Αγία Σοφία".

2.150.095 €

Ανακατασκευή και Ανακαίνιση Τμημάτων

Ριζική ανακατασκευή και εικονογράφηση των Τμημάτων Αξονικού & Μαγνητικού Τομογράφου, Ακτινολογικού, Εντατικής Μονάδας στο Αγία Σοφία και Ακτινοθεραπευτικού στο Π.&Α Κυριακού.

841.000 €

Νοσηλεία στο Σπίτι

32.000 επισκέψεις σε σπίτια παιδιών στο λεκανοπέδιο της Αττικής

916.000 €

Τυποποίηση δειγμάτων μυελού των οστών

Τυποποίηση 30.000 δειγμάτων σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ

590.000 €

ΣΥΝΟΛΟ

6.736.129 €


Η Φλόγα ελέγχεται από την Εταιρεία Ορκωτών Λογιστών Deloitte σύμφωνα με τα ΔΠΧΠ. Τα ποσά δεν περιλαμβάνουν έξοδα υποστήριξης των οικογενειών μας καθώς και έξοδα φιλοξενίας 50 παιδιών κάθε φορά με τους γονείς τους από την περιφέρεια.

Επίσης, δεν περιλαμβάνονται μικρότερα ποσά για την καθημερινή προμήθεια αναλωσίμων, ηλεκτρικών συσκευών, αποστολής δειγμάτων ιστών στο εξωτερικό, παρακολούθηση συνεδρίων στο εξωτερικό ιατρών/νοσηλευτών, επιστημονικές δημοσιεύσεις κ.λπ. στο ΕΛΠΙΔΑ.Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Πισπιρίγκου: Δεν υπήρχαν ενδείξεις πριν το επεισόδιο της Τζωρτζίνας, είπε η διευθύντρια του Καραμανδάνειου

Τρίτο «όχι» από τον Άρειο Πάγο στον συνταγματάρχη που παρενοχλούσε στρατιώτες!

Θεσσαλονίκη: Πώς ο 20χρονος κατέρρευσε στο γήπεδο 5χ5 - «Βρήκα το παιδί πεθαμένο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης