ΓΕΕΘΑ: Φωτογραφίες από άσκηση της φρεγάτας «ΣΑΛΑΜΙΣ» με δύο ισπανικές φρεγάτες
Η συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού Πελάγους
Συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ με τις ισπανικές φρεγάτες ESPS SANTA MARIA και ESPS REINA SOFIA πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού Πελάγους.
Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών, ηλεκτρονικού πολέμου και προχωρητικών ελιγμών.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ «η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο».
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.