Λάρισα: Έπιασαν τον καλλιεργητή της τεράστιας χασισοφυτείας

Λάρισα: Έπιασαν τον καλλιεργητή της τεράστιας χασισοφυτείας

Οι δράστες είχαν στήσει την τεράστια χασισοφυτεία σε τρία διαζώματα έκτασης περίπου επτά στρεμμάτων καλυμμένα από πυκνή βλάστηση

Larisa-fyteia-kannabis
Έναν από τους καλλιεργητές των τριών φυτειών με τα 2.193 δενδρύλλια κάνναβης ύψους άνω των τριών μέτρων που είχαν εντοπιστεί στις 2 Αυγούστου του 2022 σε δύσβατη δασική περιοχή του Δήμου Αγιάς, εντόπισαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών στη Λάρισα και του πέρασαν χειροπέδες, το πρωί της Παρασκευής.

Πρόκειται για έναν από τους τρεις Αλβανούς ηλικίας 32, 34 και 42 χρόνων, οι οποίοι είχαν ταυτοποιηθεί και αναζητούνταν, δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης της ανακρίτριας Λάρισας, για ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα από κοινού, με προσδοκώμενο όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 75.000 ευρώ. Από την πρώτη στιγμή, είχε συλληφθεί ένας 30χρονος Αλβανός που θεωρείτο ιθύνων νους της εγκληματικής ομάδας.

Οι δράστες είχαν στήσει την τεράστια χασισοφυτεία σε τρία διαζώματα έκτασης περίπου επτά στρεμμάτων καλυμμένα από πυκνή βλάστηση, μεταξύ των χωριών Ρακοποτάμο και Σκλήθρο. Στον χώρο λειτουργούσε ένα αυτοσχέδιο στεγνωτήριο και αποξηραντήριο για τις ποσότητες κάνναβης που τρυγούσαν και διέμεναν σε πρόχειρα παραπήγματα που είχαν στήσει μέσα στις φυτείες, από όπου επιτηρούσαν την ευρύτερη περιοχή ώστε να αντιλαμβάνονται άμεσα τυχόν έφοδο των αστυνομικών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 60 αστυνομικοί, είχαν κατασχεθεί τα 2.193 δενδρύλλια μαζί με ποσότητες κάνναβης σε "φούντα" συνολικού βάρους 22 κιλών και 250 γραμμαρίων, δυο κιλά και 150 γραμμάρια κλώνων και φύλλων κάνναβης, 4.865 ευρώ και 3.800 αλβανικά λεκ, ενώ στα παραπήγματα βρέθηκαν οικιακά σκεύη, τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα και άλλα αντικείμενα.


Ειδήσεις σήμερα:

Ισχυρός σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην Τουρκία - Δείτε βίντεο

Ο Κρις Σταμούλης ξανά στον τάκο του Survivor All Star και ο «ηγέτης» που... κρύβεται - Δείτε βίντεο

Grammy 2023: Η Μπιγιονσέ έγραψε ιστορία κατακτώντας το 32ο της μουσικό βραβείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης