Ισχυρός σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην Τουρκία - Δείτε βίντεο

Ισχυρός σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην Τουρκία - Δείτε βίντεο

Εκατοντάδες οι τραυματίες, δεκάδες οι εγκλωβισμένοι σε συντρίμμια κτιρίων - Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Κύπρο - Ακολούθησαν ακόμα πέντε δονήσεις άνω των 5 Ρίχτερ

Collage_Maker-06-Feb-2023-03_39-AM
Με ραγδαίους ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,7 βαθμών της Κλίμακας Ριχτερ που σημειώθηκε λίγο πριν τις 03:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό λίγο μετά τις 6:30 το πρωί της Δευτέρας, οι νεκροί ανέρχονται τουλάχιστον σε 53 άνθρωποι.

Από αυτούς οι 23 έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Μαλάτια όπου άλλοι 420 άνθρωποι τραυματίστηκαν όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της στο τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 26 χλμ δυτικά βορειοδυτικά της Γκαζιαντέπ και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χλμ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

σεισμοσ



Κλείσιμο
Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Κύπρο, τον Λίβανο και τη Συρία.

Οι κάτοικοι της Γκαζιαντέπ βγήκαν έντρομοι στους χιονισμένους δρόμους της πόλης.











Δεκάδες άνθρωποι παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν εν μέρει ή ολοσχερώς. Σύμφωνα με τον δήμαρχο στη Σανλιούρφα, στη δική του πόλη κατέρρευσαν 16 κτήρια.

Αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας μίλησε για 17 κτήρια που κατέρρευσαν στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, προσθέτοντας πως κάτοικοι έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Οσμάνιγε έκανε λόγο για 34 κτήρια που έχουν καταρρεύσει.







Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού τόνισε ότι η προτεραιότητα είναι να προσφερθεί βοήθεια σε όσους έχουν παγιδευτεί και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα παρά μόνο αν είναι απόλυτη ανάγκη.

Λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός μεγέθους 6,4 Ρίχτερ με επίκεντρο 23 χλμ δυτικά νοτιοδυτικά της Οσμανίγιε.

σεισμος123


Η Τουρκία δεν σταμάτησε να κουνιέται, καθώς ακολούθησαν ακόμα τρεις δονήσεις άνω των 5 Ρίχτερ. Συγκεριμένα ο μεγαλύτερος ήταν 5,6 με επίκεντρο 44 χλμ ανατολικά του Οσμανίγιε και οι άλλοι τρεις ήταν στα 5 Ρίχτερ.



Ειδήσεις σήμερα:

Σύσταση Πυροσβεστικής για την κακοκαιρία: Οι εργαζόμενοι να πάνε για δουλειά μετά τις 10.00 το πρωί

Τραγωδία στη Λέρο: Νεκρά τρία παιδάκια και μια γυναίκα στο ναυάγιο βάρκας με μετανάστες

Ιρένα Σέντλερ: Η Πολωνή που έσωσε 2.500 παιδιά από τους Ναζί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης