Η δικογραφία για το Μοσχάτο: Από τη διπλή απάτη στον απαγχονισμό

Η δικογραφία για το Μοσχάτο: Από τη διπλή απάτη στον απαγχονισμό

Ο διάλογος της κατηγορούμενης με τον αστυνομικό που βρήκε κρεμασμένο τον ασφαλιστή - Το leasing αυτοκινήτων με τις κλεμμένες ταυτότητες, η «ανακύκλωση» των χρημάτων αντί για επενδύσεις και η έκθεση-σοκ του ιατροδικαστή

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
mosxato_apagxonismos_xr
Η ιστορία με τον 50χρονο ασφαλιστή που βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στο Μοσχάτο και προφυλακίστηκε μια 47χρονη φίλη και πελάτισσα του, δείχνει σκοτεινή, πολυεπίπεδη, με πολύ μυστήριο και αναπάντητα ερωτήματα.

Γιατί, ο Νίκος Κομπογιώργας ήταν ένα πρόσωπο που μέχρι πριν από έναν χρόνο έδειχνε επιτυχημένος επενδυτής, ασφαλιστής και επιχειρηματίας έως ότου η «ανακύκλωση» χρημάτων που έκανε από τους επενδυτές, έσκασε και τον οδήγησε σε προσωπικό και επαγγελματικό κατήφορο. Μεταλλάχθηκε σε απατεώνα, «δάγκωσε» τουλάχιστον 100 πελάτες πασίγνωστης εταιρείας leasing αυτοκινήτων και… μηδένισε επενδύσεις 2 εκατομμυρίων ευρώ, οδηγώντας σε αδιέξοδο όλους τους πελάτες του.

Γιατί, όπως αποδεικνύεται, τελικά δεν έκανε καμία επένδυση σε ομόλογα που συνδέονται -όπως υποσχόταν- με πετρέλαιο και χρυσό, ούτε τοποθετούσε τα χρήματα σε ένα ρωσικό επενδυτικό πρόγραμμα, αλλά έδινε ποσά που ανακύκλωνε από τον ένα πελάτη στον άλλο. Το νέο στοιχείο που εξετάζεται είναι αν είχε εμπλακεί με κάποιο τρόπο και σε μεγάλα κυκλώματα τοκογλυφίας.

Το κόλπο που σκαρφίστηκε να μισθώνει αυτοκίνητα leasing χρησιμοποιώντας κλεμμένες ή χαμένες ταυτότητες και στη συνέχεια τα οχήματα να τα υπενοικιάζει σε ανυποψίαστους πελάτες που κατέβαλλαν 10 με 20 χιλιάδες ευρώ προκαταβολή και μηνιαίο μίσθωμα, όχι μόνο δεν τον ξελάσπωσε, αλλά αντιθέτως τον έριξε ακόμα πιο βαθιά στην άβυσσο της παρανομίας και της απελπισίας. Τις τελευταίες 15 ημέρες ξυλοκοπήθηκε ανελέητα από εξαγριωμένους πελάτες που ζητούσαν πίσω τα λεφτά τους, έπεσε σε κατάθλιψη αποδεχόμενος την καταστροφή του και εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια να ορθοποδήσει.
mosxato_logistis___2_
Παρά τις υποσχέσεις στους πελάτες, όπως τελικά αποδείχτηκε, ο 50χρονος δεν έκανε καμία επένδυση σε ομόλογα που συνδέονται με πετρέλαιο και χρυσό, ούτε τοποθετούσε τα χρήματα σε ένα ρωσικό επενδυτικό πρόγραμμα, αλλά έδινε ποσά που «ανακύκλωνε» από τον ένα πελάτη στον άλλο

Κλείσιμο
Η έκθεση του ιατροδικαστή Γεωργίου Ντιλέρνια που εξέτασε το πτώμα προκαλεί ανατριχίλα. Διαπίστωσε τρεις επιθέσεις, με διαφορετική χρονική συχνότητα, που κατέληξαν σε ανελέητους ξυλοδαρμούς, τις τελευταίες 15 ημέρες. Κάτι που σημαίνει πως ο 50χρονος ασφαλιστής για δύο εβδομάδες ζούσε μαρτυρικά τρώγοντας άγριο ξύλο, προφανώς από άτομα τα οποία διέθεταν μεγάλη μυϊκή δύναμη. Στο σώμα του θανόντος εντοπίστηκαν περισσότερα από 10 κατάγματα στα πλευρά, τόσο δεξιά όσο και αριστερά, ενώ και στο κεφάλι φέρεται να είχε δεχθεί δυνατά χτυπήματα καθώς σε τέσσερα σημεία διαπιστώθηκαν αιμορραγικές εστίες.

Από την άλλη, η 47χρονη που κατηγορείται ότι κλότσησε το καρεκλάκι του οδηγώντας τον στον θάνατο, φαίνεται να επένδυσε αρχικά το 2012 το «κομπόδεμά της», όπως χαρακτηριστικά είπε στον ανακριτή, των 20.000 ευρώ και έλαβε μέχρι το 2018 συνολικά 48.000 ευρώ. Οπως είπε, τον 50χρονο τον γνώρισε πριν από δέκα χρόνια όταν εργαζόταν στο ανθοπωλείο του νοσοκομείου «Ρέα» και ο ασφαλιστής επισκεπτόταν συχνά τον χώρο ψάχνοντας για πελάτες και ασφάλειες. Η βοήθεια που της πρόσφερε για να πάρει 3.000 ευρώ από μια ασφάλεια ζωής που της είχε κάνει ο πρώην σύζυγός της είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει την εμπιστοσύνη της και να επενδύσει η ίδια σε αυτόν στέλνοντας λίγο αργότερα τη μητέρα της και τα παιδιά της.

«Επιχείρησα να τον πνίξω»

Μέσα από τη δικογραφία που αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ», ξεδιπλώνεται το χρονικό της υπόθεσης. Από το ποιες επενδύσεις έκανε ο 50χρονος, μέχρι τι συνέβη τις τελευταίες ώρες της ζωής του. Η κατηγορούμενη Ευαγγελία Σαμιώτου, απαντώντας στις ερωτήσεις του ανακριτή για το πώς πήρε την απόφαση να επενδύσει, ανέφερε «Τον ρώτησα στα 20.000 ευρώ που είχα στην άκρη τι όφελος θα έχω και μου είπε ότι “Αν είναι κλειστό, θα έχω όφελος 60.000 ευρώ”.

Του τα έδωσα και όπως μου είπε θα τα επένδυε σταθερά-κλειστά σε ένα ρωσικό επενδυτικό πρόγραμμα. Μάλιστα, μου είπε πως στους 3 μήνες από την επένδυση θα ελάμβανα το ποσό των 60.000 ευρώ. Μου έδωσε μια συναλλαγματική στην οποία αναγραφόταν το ποσό των 60.000 ευρώ, την είχε υπογράψει, είχε βάλει και σφραγίδα και μου είπε ότι αν πάει κάτι στραβά, θα μπορούσα να πάρω τα χρήματά μου με αυτή τη συναλλαγματική.

Πέρασαν τρεις μήνες και τα χρήματα δεν ήρθαν ποτέ. Του ζήτησα εξηγήσεις και εκείνος μου είπε ότι “Η απόδοση δεν βγήκε, όμως το κεφάλαιό σου υπάρχει ακόμα. Δεν μου έδωσε τα 20 χιλιάρικα, μου πρότεινε να μου δίνει 500 ευρώ τον μήνα μέχρι να καλυφθεί το κεφάλαιό μου. Αυτό κράτησε δύο χρόνια. Από το 2012 μέχρι το 2014. Ετσι, μου κατέβαλε περίπου 12.000 με 13.000 ευρώ. Οπως μου έλεγε, ήταν η απόδοση του κεφαλαίου. Οταν του ξαναζήτησα τις 20.000 ευρώ, μου έκανε αύξηση του ποσού και άρχισε να μου βάζει 750 ευρώ τον μήνα. Αυτό γινόταν από το 2014 έως το 2018».

Παρακάτω, συνεχίζοντας την αφήγησή της η 47χρονη, είπε ότι από το 2018 και μετά, της έβαζε 1.500 ευρώ τον μήνα στον τραπεζικό της λογαριασμό και το συνολικό ποσό που έλαβε ήταν 120.000 ευρώ. Βέβαια, όπως είπε τον Ιούλιο του 2019, του έδωσε 12.000 ευρώ για να μπει μέτοχος στην εταιρεία leasing που άνοιξε ο Κομπογιώργας, ενώ δούλευε και ως υπάλληλος λαμβάνοντας μισθό 500 ευρώ τον μήνα και 300 ευρώ «μαύρα».
mosxato_logistis_mk
Η 47χρονη που κατηγορείται ότι κλότσησε το καρεκλάκι οδηγώντας στον θάνατο τον 50χρονο, φαίνεται να επένδυσε το 2012 αρχικά 20.000 ευρώ και έλαβε μέχρι το 2018 συνολικά 48.000 ευρώ

Στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, η 47χρονη επικεντρώθηκε στις τρεις τελευταίες ημέρες της ζωής του 50χρονου και στα όσα συνέβησαν μέσα στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου της οδού Ανδρου στο Μοσχάτο την περασμένη Δευτέρα. «Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 το απόγευμα, με πήρε τηλέφωνο ο αδερφός μου και μου είπε ότι ο Κομπογιώργας τα έχασε όλα και έχει πάει κόσμος στην εταιρεία του στην Καλλιθέα για να τον βρει. Την επόμενη μέρα 14 Ιανουαρίου 2023 πήγα στην εταιρεία το πρωί και είχαν μαζευτεί γύρω στα 20 άτομα, τα οποία τον έβριζαν και ήταν τα λεφτά που του είχαν δώσει για επενδύσεις και αυτοκίνητα leasing.

Στη συνέχεια άρχισαν να τον χτυπούν και εγώ μετά, επειδή συγγενείς μου που είχαμε δώσει πολλά χρήματα για να τα επενδύσει, κάλεσα την Αστυνομία και μας μετέφεραν στην Ασφάλεια Καλλιθέας. Τελικά δεν του έκανα μήνυση γιατί τον λυπήθηκα». Στις επόμενες γραμμές η κατηγορούμενη περιγράφει το χρονικό του τρόμου που οδήγησε τον 50χρονο στον θάνατο και την ίδια στη φυλακή. «Στις 16 Ιανουαρίου 2023 το μεσημέρι, πήγα στο σπίτι του Κομπογιώργα για να μου εξηγήσει πώς χάθηκαν τόσα λεφτά που του δώσαμε και αν μπορούσε, να μου δώσει κάποια χρήματα τουλάχιστον των παιδιών μου.

Αφού ανέβηκα σπίτι του, αρχικά συζητήσαμε και αυτός μου είπε ότι χάθηκαν όλα τα λεφτά και μου έδειξε μια θηλιά του ιμάντα που είχε φτιάξει σε μονόζυγο πόρτας και μου είπε χαρακτηριστικά: "Είμαι δειλός γιατί δεν μπορώ να το κάνω". Μετά μου είπε ότι υπάρχουν τα λεφτά, αλλά δεν μου έλεγε πού είναι…».

Η άρνησή του να της πει πού βρίσκονται τα μετρητά, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και την έβγαλε εκτός εαυτού. Η ολέθρια αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει…

Οπως λέει «Και τότε εγώ εξαγριώθηκα. Πήρα μια μπάλα χριστουγεννιάτικη γυάλινη, που είχε νερό μέσα και τον χτύπησα με αυτή στο κεφάλι. Δεν ήθελα να τον χτυπήσω, αλλά πιστεύω ότι έκανε μια κίνηση απειλητική προς εμένα λέγοντας μου ότι είναι “ψυχάκιας” και “κτήνος”. Εγώ πάνω στα νεύρα μου χτύπαγα το χέρι μου στα τραπέζια και έσπασα διάφορα πράγματα στο σπίτι και μετά αυτός καθόταν στον καναπέ και μου είπε να πάρω ένα κορδόνι και να τον πνίξω.

Εγώ το έκανα, πήρα λευκό κορδόνι που είχε πάνω στο τραπέζι, το πέρασα γύρω απ’ το λαιμό του και προσπάθησα να τον πνίξω, αλλά αυτός έβαλε τα χέρια του, αντιστάθηκε και εγώ σταμάτησα. Μετά αυτός πήγε στη θηλιά στην πόρτα, την πέρασε στο λαιμό του και τότε εγώ με μια ξαφνική κίνηση έσπρωξα την καρέκλα με το πόδι κι αυτός μετά από λίγο έχασε τις αισθήσεις του. Επειτα αφού προσπάθησα να τον σηκώσω χωρίς να τα καταφέρω, χτύπησε το κουδούνι, άνοιξα την πόρτα και είδα τους αστυνομικούς στους οποίους είπα ότι κρεμάστηκε κάποιος μέσα.

Οι αστυνομικοί τον κατέβασαν από το μονόζυγο, προσπάθησαν να τον επαναφέρουν και κάλεσαν ένα ασθενοφόρο. Οταν με κατέβασαν στην είσοδο της πολυκατοικίας είδα τα τρία παιδιά μου τα οποία είχαν έρθει. Ζητάω συγγνώμη, δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να τον σκοτώσω. Στο σπίτι του πήγα για να του ζητήσω εξηγήσεις κι αν μπορούσε να μου δώσει πίσω κάποια λεφτά που μου είχε πάρει».
mosxato_spiti
Η πολυκατοικία στην οδό Ανδρου στο Μοσχάτο. Σε διαμέρισμα του 2ου ορόφου γράφτηκε την περασμένη Δευτέρα η τελευταία πράξη του δράματος για τον ασφαλιστή

Ο αστυνομικός

Στην κατάθεση που έδωσε ο αστυνομικός του Τμήματος Μοσχάτου-Ταύρου που με έναν ακόμη συνάδελφό του εκτελούσαν εποχούμενη περιπολία και στις 18.20 της 16ης Ιανουαρίου έλαβαν σήμα από την Αμεση Δράση να μεταβούν στο διαμέρισμα της οδού Ανδρου για «ενδοοικογενειακό επεισόδιο», αναφέρει χαρακτηριστικά πως όταν έφθασαν εκεί: «Εντοπίσαμε το διαμέρισμα, όπου μας ανέμενε μια γυναίκα, μας δήλωσε πως ονομάζεται Σαμιώτου Ευαγγελία και ανέφερε ακριβώς ότι: “Εγώ τον σκότωσα, τον έπνιξα πριν από 5 με 10 λεπτά. Συλλάβετέ με». Την καλέσαμε να μας οδηγήσει στο εσωτερικό του διαμερίσματος να μας υποδείξει.

Τότε, μας οδήγησε στο παιδικό υπνοδωμάτιο όπου εντοπίσαμε κρεμασμένο έναν άνδρα, ο οποίος φορούσε μια φούτερ ζακέτα, ερυθρού χρώματος, μαύρο παντελόνι φόρμας και στο λαιμό του είχε περασμένη θηλιά, της οποίας το άκρο ήταν δεμένο στο μονόζυγο της πόρτας. Τα πόδια του πατούσαν στο έδαφος, με το σώμα του έκλεινε προς τα μπρος και το βάρος του στηριζόταν στην εν λόγω θηλιά.

Ο συνάδελφός μου έβαλε την ανωτέρω γυναίκα να καθίσει σε μια καρέκλα και εγώ προσέγγισα τον άντρα για να ελέγξω το σφυγμό του. Διαπίστωσα ότι δεν είχε σφυγμό και το σώμα του ήταν ζεστό. Κατόπιν αυτού, καλέσαμε σταθμό του ΕΚΑΒ και παραμείναμε στο χώρο για να διασφαλίσουμε το ανέπαφο αυτού. Εκεί προσέγγισα εκ νέου τη γυναίκα και τη ρώτησα τι ακριβώς είχε συμβεί. Αυτή μας είπε ότι με τον ανωτέρω άνδρα διατηρούσε προσωπική γνωριμία, και έχει καταχραστεί από αυτή το συνολικό χρηματικό ποσό 300.000 ευρώ, χωρίς καν να αναφέρει το λόγο.

Στο μεσοδιάστημα, επανήλθαμε στη γυναίκα, την οποία καλέσαμε να συνεχίσει την περιγραφή.
Μας ανέφερε ότι μεταξύ αυτής και του ανωτέρω άνδρα είχε προηγηθεί σωματική πάλη, τον χτύπησε με αντικείμενο το κεφάλι, αυτός της δήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει, πέρασε μόνος του στον λαιμό του τη θηλιά του δεμένου στο μονόζυγο υφασμάτινου ιμάντα, ανέβηκε σε μια καρέκλα, την οποία αυτή έσπρωξε αφήνοντάς τον χωρίς ισορροπία και στήριξη.

Τη δήλωσή της αυτή άμεσα ανακάλεσε λέγοντας σε εμένα προσωπικά: “Θα σου πω την αλήθεια. Εγώ τον σκότωσα, αλλά βοήθησε με γιατί έχω τρία παιδιά”».
mosxato_logistis___1_
Ενα από τα κόλπα που σκαρφίστηκε ο 50χρονος προκειμένου να εξασφαλίζει χρήματα ήταν να μισθώνει αυτοκίνητα leasing χρησιμοποιώντας κλεμμένες ή χαμένες ταυτότητες και στη συνέχεια να τα υπενοικιάζει σε ανυποψίαστους πελάτες που κατέβαλλαν 10 με 20 χιλιάδες ευρώ προκαταβολή και μηνιαίο μίσθωμα

Ο γιος

Σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση αλλά και το τι έγινε τη μοιραία ημέρα δίνει και ένας από τους γιους της 47χρονης κατηγορούμενης, ο οποίος είχε και αυτός επενδύσει και ετοιμαζόταν να βάλει και άλλα χρήματα στα επενδυτικά πακέτα του Κομπογιώργα. «Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και περί ώρα 18.00, με πήρε τηλέφωνο η αδερφή της μητέρας μου και μου είπε πως η μητέρα μου είχε περάσει από το σπίτι της και έφυγε στεναχωρημένη. Μου είπε η θεία μου να την πάρω τηλέφωνο για να δω αν είναι καλά.

Με το που έκλεισα το τηλέφωνο, πήρα αμέσως τη μητέρα μου Ευαγγελία αρκετές φορές στο κινητό της τηλέφωνο αλλά δεν το σήκωνε». Ο νεαρός επικοινώνησε με τον μεγάλο του αδελφό και τον μεσαίο, με τον τελευταίο, όπως είπε, να του λέει πως τον κάλεσε στις 19.00 της 16ης Ιανουαρίου και του είπε πως «Μίλησε μαζί της και ήταν με τον Νίκο ο οποίος ήταν παλιός συνεργάτης της μητέρας μου. Συνεργάζονταν από το έτος 2012, μέχρι και τώρα. Ο Νίκος είχε ασφαλιστική εταιρεία στην περιοχή της Καλλιθέας επί της οδού Ταγματάρχου Πλέσσα. Η μητέρα μου από όσο γνωρίζω του είχε δώσει χρήματα και αυτός τα επένδυε.

Την προηγούμενη εβδομάδα, την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, επισκεφθήκαμε τη μητέρα μας και τα τρία αδέλφια όπου μας είπε “Καταστράφηκα! Χρεοκόπησε η εταιρεία του Νίκου”. Επειδή το Σάββατο 14 Ιανουαρίου είχαμε μάθει από τη μητέρα μας ότι τον Νίκο τον είχανε χτυπήσει και άλλα άτομα που είχαν χάσει χρήματα από αυτόν, πήρε τηλέφωνο η μητέρα μου την Αστυνομία για να τον σώσει, γιατί όπως μας είπε, δεν άντεχε να τον βλέπει να τον χτυπάνε. Μάλιστα, μας είχε πει ότι είχε πάει μαζί του στο Τμήμα της Καλλιθέας προκειμένου να τον βοηθήσει.

Επειδή τόσο εγώ, όσο και τα αδέρφια μου φοβηθήκαμε μήπως έχουν ξαναπάει άτομα που τους χρώσταγε ο Νίκος για να τον ξαναδείρουν και μήπως κινδυνεύσει η μητέρα μας μετά το περιστατικό του Σαββάτου που είχε πάρει το μέρος του, συναντηθήκαμε όλα τα αδέρφια μαζί έξω από το σπίτι του Νίκου κατά τις 19.20 της 16ης Ιανουαρίου, όπου λίγα λεπτά αργότερα ήρθε το περιπολικό της Αστυνομίας».

To Leasing

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, βοούσε η πιάτσα ότι η εταιρεία του Κομπογιώργα βάρεσε κανόνι και όπως έλεγε ο ίδιος είχε μείνει πλέον με 100 ευρώ. Γνωστή εταιρεία leasing αυτοκινήτων συνειδητοποιεί τότε ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που τους τρεις τελευταίους μήνες έβρισκε συνέχεια μπροστά της, όταν οχήματα που είχαν δοθεί με τη σύμβαση leasing δεν κατέβαλλαν το μηνιαίο μίσθωμα. Σε 35 πολυτελή αυτοκίνητα που διέθεταν σύστημα GPS, όταν οι υπεύθυνοι της εταιρείας έβρισκαν τους μισθωτές διαπίστωναν πως οι πελάτες δεν γνώριζαν καν ότι είχαν πάρει αυτοκίνητα από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Είχαν δώσει προκαταβολή ο καθένας τους περίπου 20.000 ευρώ στον Κομπογιώργα και πλήρωναν και μηνιαία δόση σε αυτόν, καθώς υποτίθεται ότι τα οχήματα τα ενοικίαζαν από την εταιρεία που είχε στήσει πριν τρία χρόνια ο ίδιος.

Ετσι, λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Ψυχικού και κατέθεσε μήνυση εναντίον του Κομπογιώργα για 65 ακόμη αυτοκίνητα που με πονηρό τρόπο είχε μισθώσει ο 50χρονος από την πασίγνωστη εταιρεία, χωρίς φυσικά να καταβάλει τα χρήματα. Φυσικά, δεν γνώριζαν ότι εκείνη την ώρα παιζόταν ένα θρίλερ στο σπίτι του στο Μοσχάτο που κατέληξε σε τραγωδία με τον θάνατο του.

Σύμφωνα με τις έρευνες, ο Κομπογιώργας είχε στήσει ένα είδος «πυραμίδας» και στο κομμάτι των leasing οχημάτων. Βρίσκοντας με έναν τρόπο που δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί αστυνομικές ταυτότητες ανυποψίαστων πολιτών (υπολογίζονται σε περίπου 100), έστελνε στη γνωστή εταιρεία τα στοιχεία τους και μίσθωνε στο όνομά τους τα αυτοκίνητα. Από μικρά Toyota Yaris μέχρι πολυτελή BMW, JEEP και Audi.

Στη συνέχεια, τα αυτοκίνητα αυτά τα έδινε σε δικούς του πελάτες ως οχήματα της δικής του εταιρείας leasing εισπράττοντας προκαταβολές χιλιάδων ευρώ και μηνιαίες δόσεις. Αποτέλεσμα, στη νόμιμη και γνωστή εταιρεία οχημάτων τα 100 συμβόλαια να είναι σε ονόματα ανυποψίαστων πολιτών, τις ταυτότητες των οποίων με κάποιο τρόπο είχε βρει ο 50χρονος. Ετσι, όταν δεν πληρώνονταν τα ποσά, η εταιρεία επικοινωνούσε μαζί τους, διαπίστωνε ότι αυτά τα πρόσωπα δεν είχαν πάρει ποτέ οχήματα και ότι είχε γίνει απάτη.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, σε κάποιους επιφανείς πελάτες του, για να ανεβάσει το πρεστίζ του έλεγε ότι είναι μεγαλομέτοχος της γνωστής εταιρείας leasing, ενώ ήταν τέτοιο το θράσος του, που τους πήγαινε και στα νόμιμα γραφεία της για να υπογράψουν τα «μαϊμού» συμβόλαιά του.

Στους εκπροσώπους της εταιρείας παρουσιαζόταν ως πελάτης και στους διαδρόμους των γραφείων κουβαλούσε τα θύματά του, υπογράφοντας εκεί τις συμβάσεις! Τους τελευταίους τρεις μήνες που σταμάτησε να πληρώνει μέρος των μισθωμάτων για να κερδίζει χρόνο, το χρέος μόνο από αυτά στην εταιρεία ξεπερνούσε τις 200.000 ευρώ.

Η νομική άποψη

Ο δικηγόρος της οικογένειας του αυτόχειρα κ. Ανδρέας Θεοδωρόπουλος τονίζει στο «ΘΕΜΑ» πως «Μου ανετέθη από τη μητέρα και τη θεία του θύματος η υπόθεση δολοφονίας του ασφαλιστή από το Μοσχάτο και δηλώσαμε παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας στον 6ο Τακτικό Ανακριτή. Οι συγγενείς του θύματος αναζητούν δι’ εμού την απόλυτη αλήθεια για τον βασανιστικό θάνατο που έζησε ο άνθρωπός τους. Εάν υπάρχουν συνεργοί ή ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του θύματος είναι αρμοδιότητα πλέον των δικαστικών αρχών και της κυρίας ανάκρισης.
theodoropoulos
Ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος

Απορίας άξιον είναι ο τρόπος που βασάνισε το θύμα η κατηγορούμενη, ενώ προτού πνίξει και του κόψει το νήμα κλοτσώντας την καρέκλα, είχε αποπειραθεί να του αφαιρέσει τη ζωή πνίγοντάς τον με ένα κορδόνι. Τις παραπάνω δολοφονικές πράξεις τις κατέγραφε με το κινητό της τηλέφωνο καθώς υπάρχουν δύο βίντεο. Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να επιβάλει την ανωτάτη των ποινών γι’ αυτό το ειδεχθέστατο έγκλημα».

Ειδήσεις σήμερα

Η Καϊλή θα «πληρώσει» τη συμφωνία Παντσέρι με τους Βέλγους

Η απάτη που στήθηκε στον Έβρο για τη «νεκρή Μαρία» βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό

Survivor All Star: Ο Τάκης Καραγκούνιας στον τάκο και το «παράνομο» ζευγάρι στη... σέντρα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης